Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

PMMA plaat

PMMA plaat, vooral bekend als plexiglas, wordt vooral veel gebruikt ter vervanging van glas. Het is 25x sterker dan glas van dezelfde dikte. Bovendien is PMMA licht in gewicht en goedkoper.

 • PMMA op maat gezaagd
 • Diverse kleuren, tinten en structuren
 • Gemiddeld 92% lichtdoorlaat
Eco-proofHoofdafbeelding voorzetraam met montageclips

Voorzetraam budget

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

Eco-proofVoorzetraam plexiglas frame grijs zwart

Voorzetraam met frame

 99,00 per m2

Incl. BTW:  119,79 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 2 mm

 48,00 per m2

Incl. BTW:  58,08 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

Plexiglas piramide structuur helder 3 mm

Plexiglas piramide helder 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

plexiglas spiegelplaten

Plexiglas spiegel zilver 3 mm

 64,00 per m2

Incl. BTW:  77,44 per m2

plexiglas spiegelplaten

Plexiglas spiegel zilver 5 mm

 106,00 per m2

Incl. BTW:  128,26 per m2

Eco-proofPlexiglas helder 2 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® helder 2 mm

 23,00 per m2

Incl. BTW:  27,83 per m2

Eco-proofPlexiglas helder 3 mm by Röhm op maat

PLEXIGLAS® helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

Eco-proof-10%Plexiglas helder 5 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 47,70 per m2

Incl. BTW:  57,72 per m2

Eco-proof-10%Plexiglas helder 5 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® helder 6 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW:  65,34 per m2

Eco-proof-10%Plexiglas helder 8 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® helder 8 mm

 69,30 per m2

Incl. BTW:  83,85 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 2 mm

 29,00 per m2

Incl. BTW:  35,09 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 3 mm

 34,00 per m2

Incl. BTW:  41,14 per m2

Wat is PMMA plaat?

Bij Plexiglas.nl vindt u een groot assortiment PMMA platen. PMMA is de afkorting van de scheikundige naam polymethylacrylaat. Dit materiaal wordt meestal gewoon ‘acrylaat’ genoemd. Acrylaat is een kunststof die in de basis transparant is. Een PMMA plaat is 25x sterker dan glas van dezelfde dikte en is behoorlijk slagvast. U kunt deze platen ook kennen onder de namen plexiglas, of perspex – we hebben het dan over hetzelfde materiaal onder een merknaam.

Soorten PMMA platen

Wij bieden verschillende kleuren, tinten en structuren PMMA aan. Zo is er een heldere plaat, maar we hebben ook opaal, wit, zwart, mat, spiegel, piramide, kraswerend, anti-reflex en UV-doorlatend.  De platen zijn beschikbaar in verschillende diktes, variërend van 2 t/m 100 mm. Wilt u weten welke dikte voor uw project het meest geschikt is? Check dan onze dikte-tabel.

We verkopen overigens ook goedkope PMMA platen, zogenaamde budget plexiglas platen.  Deze goedkope plexiglas platen bestaan uit acrylaat én polystyreen. Ze worden ook wel SAN plastic genoemd. De budget platen zijn net zo sterk als 100% acrylaat. Het grootste verschil is de blauwe gloed.

Ook hebben we milieuvriendelijke platen. Deze zijn namelijk voor 90% gerecycled en 100% recyclebaar. Het gaat hier om de PMMA platen van het merk PLEXIGLAS® onder de naam ‘Pro Terra’. U herkent deze platen aan het ‘eco-proof’ label.

PMMA voor binnen en buiten

PMMA platen zijn UV-bestendig. Dit betekent dat de platen niet of nauwelijks verkleuren als ze in aanraking komen met UV-straling. De platen zijn dus geschikt voor binnen en buiten.  Ook is PMMA slagvast en weerbestendig. De platen kunnen wel tegen een stootje – dat is zowel binnen als buiten een groot voordeel. Denk aan rondvliegende takken of voetballen.

Verschillende toepassingen op een rij

PMMA is multi-inzetbaar en de lijst met toepassingen is dan ook lang. Hieronder hebben we de meest voorkomende toepassingen voor u op een rij gezet:

 • PMMA dakplaten
 • PMMA wandpanelen
 • PMMA voorzetramen
 • PMMA tuinkas
 • PMMA boot- of caravanramen
 • PMMA winkeldisplay
 • PMMA fotolijst
 • PMMA lichtstraat
 • PMMA coronascherm

Zelf aan de slag met PMMA

Wilt u zelf aan de slag? Dat kan, maar dit vraagt wel om de nodige expertise en ervaring. Voor tips & tricks over het bewerken van PMMA, kunt u het beste onze klantenservice medewerkers of FAQ even raadplegen.

Het monteren van een PMMA plaat is vanwege het lage gewicht geen probleem. U kunt de platen lijmen, schroeven of kitten. Met behulp van onze ProPart® verlijmingsproducten kunt u ze ook blind plaatsen tegen een wand.

Geëxtrudeerd of gegoten PMMA plaat

Heeft u wellicht gehoord van geëxtrudeerd en gegoten PMMA? In principe zijn dit dezelfde soorten kunststof, maar de prijs is wel anders. Het verschil zit hem in het productieproces. Een gegoten plaat (GS) wordt, zoals de naam doet vermoeden, volledig gegoten. Terwijl een geëxtrudeerde plaat (XT) wordt gegoten en vervolgens wordt uitgewalst tot een perfecte vlakke plaat. Op deze manier kan met dezelfde hoeveelheid materiaal een grotere plaat geproduceerd worden en dat maakt de XT plaat goedkoper. Wel staat er veel meer spanning op een uitgewalste plaat. Daardoor is deze wat moeilijker te bewerken.

Bij Plexiglas.nl verkopen we alleen geëxtrudeerd acrylaat. Gelukkig hoeft u onze platen niet zelf te bewerken, dit kunnen wij namelijk voor u doen. Vraag voor bewerkingen als gaten boren, graveren of speciale vormen frezen een offerte aan. Na akkoord gaan we zo snel mogelijk voor u aan de slag!

Onderhoud van PMMA platen

Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw PMMA plaat, zult u de plaat regelmatig moeten onderhouden. Heel ingewikkeld is dat niet. Gebruik een microvezeldoek en een mild reinigingsmiddel. Onze kunststofreiniger is perfect voor het schoonmaken van PMMA. Maak in geen geval gebruik van schuursponsjes, schuurmiddel of chemische middelen. Dit veroorzaakt krasjes.

Via de webshop bestellen

Bij Plexiglas.nl verkopen we dus geëxtrudeerde PMMA platen onder de merknaam ‘PLEXIGLAS®’. Wilt u graag iets bestellen voor uw volgende project? Koop de platen dan nu online bij Plexiglas.nl, onder de productnaam ‘plexiglas’. Bij een plexiglas plaat op maat kunt u rechtsboven de juiste maten invoeren, waarna de bijbehorende prijs in beeld verschijnt. Vervolgens heeft u nog de keuze tussen:

 • Scherpe randen verwijderen: De scherpe randen van de plaat worden dan verwijderd met een afbraammesje. Zo kunt u uzelf niet bezeren aan de randen.
 • Hoeken afronden: We ronden de hoeken af met een radius van 5 mm.

Heeft u nog vragen over de verschillende PMMA platen of wilt u graag advies? Dat kan! Neem dan contact op met klantenservice – zij geven u graag een passend antwoord.