Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas machinekap

Machinekappen zijn erg belangrijk. Deze zorgen er hoofdzakelijk voor dat uw uitvoerend personeel wat met machines werkt beschermt wordt. Daarnaast houdt een machinekap veel vuil tegen. De kappen zorgen ervoor dat de machine zo goed mogelijk zijn werk kan doen zonder verstoort te raken door stof of vuil. Tegenwoordig worden er steeds meer machinekappen van plexiglas gemaakt.

Machinekap

Voordelen machinekap van plexiglas

In veel opzichten is een plexiglas machinekap veiliger dan een machinekap van gewoon glas. Plexiglas is 25x zo sterk als traditioneel glas en tegelijkertijd 50% lichter in gewicht dan gewoon glas. Het is mogelijk dat er een ster of scheur ontstaat in het plexiglas, maar de kunststof zal nooit uiteenspatten en breken. Glasscherven in de werkplaats zijn verleden tijd! Daarnaast is plexiglas goed te bewerken. Verwerkingen als zagen, frezen, boren, plooien, thermovormen en verlijmen zijn geen enkel probleem met plexiglas. Dit kunt u zelf doen, mits u het juiste materiaal heeft. Wij kunnen echter ook een aantal van deze bewerkingen voor u uitvoeren. Heeft u hier interesse in? Vraag dan een offerte bij ons aan.

Geschikt plexiglas voor machinekap

Wij hebben verschillende kleuren en diktes plexiglas in ons assortiment, wat veel mogelijkheden biedt. Bij een machinekap is het vaak een vereiste dat u er goed doorheen moet kunnen kijken. In dit geval is een heldere plaat de beste optie. Deze geeft qua zicht geen verschil met gewoon glas.

De dikte die u nodig heeft voor de machinekap is afhankelijk van de afmeting van de kap en de manier waarop deze bevestigd gaat worden. Om u alvast een idee te geven: Voor een machinekap wordt vaak een dikte van 4 mm gebruikt. Op de pagina ‘Welke dikte heb ik nodig voor mijn project?’ vindt u meer informatie over de benodigde dikte plexiglas bij verschillende afmetingen. Bij het ontwikkelen van een machinekap komt natuurlijk vaak een technicus kijken. Wellicht kan deze u verder adviseren over de benodigde dikte van het plexiglas.

Machinekap2Machinekap plexiglas van Plexiglas.nl

Bij ons kunt u de plexiglas platen voor uw machinekap op maat bestellen. Bovendien kunnen wij bewerkingen voor u uitvoeren. We kunnen bijvoorbeeld al de gaten boren. Als u hierin geïnteresseerd bent kunt u een offerte aanvragen.

Heeft u andere vragen over plexiglas machinekappen? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

Plexiglas helder 122 x 244 | 3, 4 & 5 mm

Budget plexiglas helder 5 mm | 122×244 cm

 157,00

Incl. BTW:  189,97

plexiglas helder 3 mm

Plexiglas helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

Plexiglas plaat helder 4 mm

Plexiglas helder 4 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

>