Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas keukenwand

Met een plexiglas keukenwand behoren hardnekkige spetters op de muur voortaan tot het verleden. Bovendien staat het erg fraai. Gun uw keuken deze upgrade en ga voor een mooie plexiglas plaat naar smaak!

Keukenwand met plexiglas

Uw keukenwand met plexiglas bekleden geeft u heel wat meer comfort. Bovendien staat het erg stijlvol! Die vette, hardnekkige spetters op de keukenwand zijn u vast niet onbekend. Eenvoudig poetst u de keukenkastjes schoon, totdat u aan de achterwand begint en het gasfornuis nadert waar u flink moet boenen. Dat kan beter. Uw keukenwand met plexiglas bekleden is een mogelijke oplossing. Vet en vuil hechten zich minder snel en wat achterblijft verwijdert u binnen een handomdraai.

  • Let op: plexiglas mag niet áchter het gasfornuis, omdat het materiaal niet bestand is tegen de hitte die vrijkomt van open vuur. Voor keramische en inductie kookplaten is het wel geschikt. Voor een wand achter het gasfornuis kunt u wel kiezen voor de kunststoffen aluminium composiet of HPL.

Soorten plexiglas keukenwand

U heeft keuze uit de volgende soorten plexiglas platen voor uw keukenwand:

Welke tint kies ik?

Het spreekt voor zich dat de huidige achterwand bij helder plexiglas puntgaaf in orde moet zijn. Bij een andere tint speelt dit minder een rol, al moet de achterwand wel geschikt zijn voor een goede montage. Het is van belang dat de achterwand goed vlak is. Helder plexiglas laat een gekleurde wand mooi uitkomen. Liever geen glans? Dan kunt u ook kiezen een matte plexiglas plaat, die een kleur gedempt zichtbaar maakt. Verder hebben wij wit en zwart plexiglas in ons assortiment, beide neutrale tinten. Wit en zwart doen het altijd goed in de keuken. 

Plexiglas keukenwand plaatsen

Gaat u zelf uw plexiglas keukenwand monteren? Neem dan enkele tips in acht. Zo kan plexiglas iets uitzetten bij temperatuurverschillen. Dit is 0,067 mm per meter per graad. Onze werkplaats heeft een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Het verschil zal dus te verwaarlozen zijn. Houd rekening met gaten voor stopcontacten of uitsparingen. Eventueel kunt u het frezen van gaten en uitsparingen ook aan ons uitbesteden. Stuur hiervoor even een tekening naar klantenservice@plexiglas.nl zodat wij een offerte kunnen sturen. Verwijder de tegels indien aanwezig, en egaliseer de achterwand. Een niet-transparante plaat kunt u monteren met het panelbonding lijmsysteem. Voor een transparante plaat gebruikt u onze plexiglas sealer. Daarnaast kunt u bij alle platen kiezen voor montage door middel van schroeven of afstandshouders. Bij de afstandshouders komt er enkele millimeters ruimte tussen de plaat en de achterwand.

Plexiglas keukenwand bedrukken of graveren

Wilt u nog meer extra’s toevoegen aan uw plexiglas keukenwand? Plexiglas leent zich uitstekend voor creatieve uitingen. Zo is plexiglas prima materiaal om te bedrukken of te graveren. Wat dacht u van een inspirerende spreuk of afbeelding? Denk aan een frisse look met citrusfruit of bloemen op uw plexiglas keukenwand. Of bent u misschien een liefhebber van het Zuidelijke leven en kijkt u graag tegen een Mediterraans landschap aan terwijl u uw pasta bereidt? Wellicht hebben uw kinderen nog leuke ideeën! Er is veel mogelijk om uw kunststof keukenwand te personaliseren.

Wilt u gaan voor een gravure? Dit kunnen wij voor u uitvoeren. Ook hiervoor hebben we vooraf een tekening nodig, welke u kunt sturen naar klantenservice@plexiglas.nl.

Plexiglas bestellen voor uw keukenwand

Bent u eruit en wilt u zo’n felbegeerde plexiglas keukenwand? Uw plexiglas plaat wordt door ons op maat gezaagd én bezorgd. Als er behoefte is aan speciale bewerkingen – gaten boren, uitsparingen of rechthoekige gaten zagen voor stopcontacten etc. – stuur dan even een tekening zodat we een offerte kunnen toesturen. Heeft u vragen over de juiste afmetingen of dikte? Of wilt u advies over het bewerken en plaatsen van plexiglas plaat? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Bewerkingen aan ons uitbesteden is ook mogelijk, denk aan boren, graveren of uitsparingen maken voor stopcontacten. In dat geval ontvangen wij graag een technische tekening van u.

Snel contact? Bel 085 – 9020800 of chat met een van onze klantenservice medewerkers.

Enthousiast? Gebruik deze producten

plexiglas spiegelplaten

Plexiglas spiegel zilver 3 mm

 64,00 per m2

Incl. BTW:  77,44 per m2

-10%Plexiglas helder 2 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 2 mm

 20,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 27,83.Current price is: € 25,05. per m2

-10%helder plexiglas 4 mm

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 37,80 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 50,82.Current price is: € 45,74. per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 2 mm

 29,00 per m2

Incl. BTW:  35,09 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 3 mm

 34,00 per m2

Incl. BTW:  41,14 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 10 mm

 155,00 per m2

Incl. BTW:  187,55 per m2

>