Plexiglas in allerlei soorten en maten

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Kunststof platen of toebehoren kopen maar nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

01/11/2016

13:48

Wist u al dat er diverse typen plexiglas zijn? Plexiglas.nl biedt zowel gegoten (GS) plexiglas als geëxtrudeerd (XT) plexiglas aan. Het grootste verschil tussen deze types zit in het productieproces. In deze blog vertellen we u hier graag wat meer over.

Plexiglas platen: geëxtrudeerd of gegoten

Zowel de geëxtrudeerde platen als de gegoten platen beschikken over de bekende eigenschappen van plexiglas. Het is duurzaam en stevig kunststof, verkrijgbaar in meerdere kleuren en dikten. Plexiglas gaat jarenlang mee. Het grote verschil tussen gegoten plexiglas en geëxtrudeerd plexiglas zit hem in het productieproces:

Geëxtrudeerd plexiglas XT

Geëxtrudeerde plexiglas platen, ook wel plexiglas XT, worden gewalst om de juiste dikte te creëren. Door dit proces worden de platen langer en breder. De fabrikant kan hierdoor met dezelfde hoeveelheid plexiglas meer platen maken dan bij het productieproces van de gegoten plexiglas platen. Hierdoor is het geëxtrudeerde plexiglas voordeliger dan gegoten plexiglas. Een nadeel van geëxtrudeerd plexiglas is dat door het walsen van de plaat, de spanning in de plaat wat toeneemt. Als u zelf het plexiglas wilt zagen, frezen, boren of buigen kan de plaat scheuren of breken. Wanneer er veel bewerkingen nodig zijn, raden wij aan om dit door ons te laten doen. Wij kunnen diverse bewerkingen voor u uitvoeren.

Het grootste deel van ons assortiment bestaat uit geëxtrudeerd plexiglas.

Gegoten plexiglas GS

De naam zegt het eigenlijk al: GS plexiglas wordt na de productie uitgegoten tot een stevige, vlakke plaat. Dit productieproces zorgt ervoor dat het materiaal enorm stevig is. In tegenstelling tot het XT plexiglas, kunt u gegoten plexiglas uitstekend zelf bewerken. Gegoten plexiglas is om die reden wat duurder dan geëxtrudeerd plexiglas.

De volgende plexiglas platen in ons assortiment zijn gegoten: plexiglas helder 25 mm, plexiglas helder 30 mm, plexiglas helder 40 mm, plexiglas helder 50 mm, plexiglas helder 60 mm, plexiglas helder 80 mm en plexiglas helder 100 mm

Geëxtrudeerde of gegoten plexiglas platen bestellen

De plexiglas platen hebben een mooie heldere doorkijk en zijn ontzettend duurzaam. Zowel geëxtrudeerde als gegoten plexiglas platen zijn UV-bestendig. Wij zagen de platen platen voor u op maat met onze CNC-gestuurde freesmachine. Ook kunnen wij het plaatmateriaal voor u bewerken. Denk aan het boren van gaten of het zagen van een schuine zijde.

Heeft u vragen over plexiglas? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

>