Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

DIY: Maak je eigen plexiglas lichttafel!

27/09/2019

08:15

Lichttafels, je ziet ze steeds vaker. Deze leuke tafels hebben diverse doeleinden. Zo is het leuk voor kinderen om met een lichttafel te spelen. Ze kunnen met een papiertje iets overtrekken of op het plexiglas tekenen, dit is eenvoudig weer schoon te maken. Ook met zand kun je leuke figuren maken op een lichttafel. Behalve als speelgoed worden de lichttafels gebruikt op de werkvloer en in het onderwijs. In deze blog leggen we uit hoe je een plexiglas lichttafel kunt maken.

plexiglas lichttafel tekening overtrekken

Zelf een lichttafel van plexiglas maken

Plexiglas is enorm geschikt materiaal voor het maken van een lichttafel. Plexiglas is namelijk vele malen sterker dan gewoon glas, maar bovendien zo’n 50% lichter in gewicht. Doordat plexiglas erg flexibel en slag- en stootvast is, is het materiaal nagenoeg onbreekbaar. De plexiglas platen zullen niet uiteenspatten en/of splinteren. Dit is natuurlijk erg veilig, ook voor kinderen als zij gebruik maken van de lichttafel.

Plexiglas op maat voor de lichttafel

Wij verkopen geen complete lichttafels, maar wel het benodigde plexiglas op maat. Bij Plexiglas.nl bestelt u eenvoudig de juiste maten voor uw lichttafel. In het voorbeeld gebruiken we opaal plexiglas. De lichtdoorlaat is hiervoor zo’n 40%. Kies een LED strip met behoorlijke lichtopbrengst, anders blijft de plexiglas plaat te donker en is het effect van de lichttafel minder groot.

Benodigdheden plexiglas lichttafel

Stap 1: LED strip plakken
Controleer of de LED strip werkt. Verdeel de LED strip over de oppervlakte van het dienblad en plak deze vast.

Stap 2: Aan/uit knop bevestigen
Bevestig de accu aan de buitenkant van het dienblad. Hierdoor kunnen de lampjes gemakkelijk aan- en uitgedaan worden.

Stap 3: Plexiglas bevestigen
Leg de plexiglas plaat op de randen van het dienblad en schroef deze aan de hoeken vast. Om ervoor te zorgen dat de plaat niet loslaat, kunt u eventueel de naden afplakken met schilderstape. Als de rand toch te smal is om in te boren kunt u het plexiglas ook verlijmen met het dienblad. Gebruik hiervoor onze Plexiglas sealer.

Stap 4: Tijd voor plezier, tekenen maar!
Uw lichttafel van plexiglas is nu helemaal klaar voor gebruik. Maak de mooiste creaties met zand, (krijt)stiften of verf op waterbasis.

Plexiglas lichttafel

>