Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Wat is polycarbonaat?

Polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer. Een stevig, hard en doorzichtig materiaal. De belangrijkste eigenschap van polycarbonaat is de enorme slagvastheid. Polycarbonaat is namelijk 250 keer sterker dan glas van de zelfde dikte. Ook kan polycarbonaat geen scherven veroorzaken. Daarom worden onze polycarbonaat platen veel toegepast als veiligheidsbeglazing. 

Goed om te weten: deze informatie gaat over massieve polycarbonaat platen. Veel klanten die zoeken naar polycarbonaat bedoelen eigenlijk onze tunnelplaten, speciaal voor het maken van overkappingen. In dit geval kunt u kijken bij onze informatie over de polycarbonaat kanaalplaten

Polycarbonaat kunststof soort

Rond 1900 werd polycarbonaat ontdekt door een Duitse chemicus, Alfred Einhorn. Hij deed ruim drie decennia onderzoek naar het materiaal, maar kon er geen commerciële toepassing voor vinden. In 1953 veranderde dat en gingen Bayer en General Electric van start met de productie van polycarbonaat. De kunststof werd vooral gebruikt als vervanger van glas, zij het in kleine oppervlaktes. De reden hiervoor was dat polycarbonaat een bruine tint had. Pas in 1970 slaagde men er in om polycarbonaat glashelder te maken. Polycarbonaat maakte snel naam als veiligheidsglas, het wordt gebruikt in veiligheidsbrillen, afschermingen van machines, koplampen voor auto’s en zelfs als cockpit voor straaljagers.

Polycarbonaat is bij Plexiglas.nl verkrijgbaar in de soorten polycarbonaat opaal, polycarbonaat glashelderpolycarbonaat smoke grijs en polycarbonaat brons. De polycarbonaat platen worden geleverd met een beschermfolie aan beide zijden om bescherming te bieden bij het verwerken van het materiaal. Eventueel kunnen de polycarbonaat platen nog een extra kraswerende coating krijgen, die ook bescherming biedt tegen chemicaliën en ervoor zorgt dat graffiti gemakkelijk te verwijderen is. De polycarbonaat platen hebben een 2-zijdige UV-beschermlaag en zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassingen.

Polycarbonaat kanaalplaten

Naast de vlakke polycarbonaat platen hebben wij kanaalplaten in ons assortiment. Polycarbonaat kanaalplaten zijn ook bekend onder de naam ‘meerwandige platen’ of ‘tunnelplaten’. De polycarbonaat kanaalplaten bestaan uit 5 wanden. De vlakke platen hebben kleine tussenschotjes met holle ruimtes. De tunnelplaten zijn erg slagvast en sterk. Polycarbonaat platen worden o.a. gebruikt voor het maken van kunststof overkappingen, industriële beglazing en veranda’s. De kanaalplaten zijn goed isolerend, hebben UV-bescherming aan beide kanten, zijn weerbestendig en hebben een lichtdoorlatendheid met een mooie lichtspreiding. De polycarbonaat tunnelplaten zijn verkrijgbaar in de kleur helder en opaal en in verschillende maten. Tevens is het mogelijk om de platen te laten bewerken en op maat te laten zagen. Hiervoor dient u een offerte aan te vragen. De kanaalplaten met bijhorende profielen zijn eenvoudig zelf te monteren.

Polycarbonaat eigenschappen

De uiterlijke eigenschappen van polycarbonaat lijken veel op die van plexiglas, maar polycarbonaat heeft, naast zijn sterkte, andere belangrijke voordelen. Door de sterkte van polycarbonaat is het materiaal ook veel gemakkelijker te bewerken door bijvoorbeeld boren en zagen. Polycarbonaat laat zich ook koud zetten zonder dat er inscheuring op de vouwlijn optreedt. Het onderhoud van polycarbonaat is eenvoudig. Wij raden u aan om polycarbonaat regelmatig (jaarlijks) te onderhouden met Burnus Antistatische Kunststofreiniger. Helaas is polycarbonaat wel wat krasgevoeliger dan normaal glas. Om deze reden verkopen we ook kraswerende polycarbonaat platen.

>