Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Kunststof overkapping ideeën

02/05/2023

16:00

Een kunststof overkapping is er in alle vormen en maten, maar ook in allerlei soorten materialen. Zo is er de mogelijkheid om een kunststof overkapping te maken van massieve polycarbonaat platen, plexiglas platen, golfplaten of polycarbonaat kanaalplaten. Er zijn zoveel keuzes dat u hier misschien in zult verdwalen. Daarom hebben wij de verschillende opties voor een kunststof overkapping, met alle voor- en nadelen, voor u op een rijtje gezet.

Kunststof overkapping van massief polycarbonaat

Kunststof overkapping maken van een materiaal met glaslook? De massieve platen van polycarbonaat zijn in diverse tinten te verkrijgen. Ze zijn zeer geschikt voor het overkappen van bijvoorbeeld een bestaande pergola. De polycarbonaat platen zijn namelijk 250 keer sterker dan glas en nagenoeg onbreekbaar. De polycarbonaat overkapping zal een vallende tak of een hevige hagelbui doorstaan zonder te breken of barsten. Vaak wordt voor een overkapping gekozen voor heldere polycarbonaat platen. Het is wel van belang dat de platen goed ondersteund worden om doorhangen van de platen te voorkomen. Het voordeel van polycarbonaat is dat het gemakkelijk zelf te bewerken is. Daarentegen is het nadeel dat polycarbonaat snel krast. Wij bieden u daarom ook de optie om te kiezen voor kraswerend polycarbonaat of plexiglas. Ook plexiglas krast namelijk wat minder. Polycarbonaat is makkelijk toe te passen bij onder andere een gebogen luifel. De platen zijn namelijk licht buigzaam waardoor ze gemakkelijk in een gebogen frame geplaatst kunnen worden.

Polycarbonaat kanaalplaten als kunststof overkapping

Naast de massieve polycarbonaat platen kunt u bij een kunststof overkapping kiezen voor een complete polycarbonaat kanaalplaten set. De kanaalplaten zijn, ten opzichte van de heldere massieve platen, niet 100% transparant. Ze bestaan uit meerdere tunnels die samen een plaat vormen. De kanaalplaten van 16 mm kunnen tot een lengte van wel 7 meter geleverd worden. Het voordeel van een polycarbonaat kanaalplaten set is dat je geen professional hoeft te zijn om ermee aan de slag te gaan. Ook voor de doe-het-zelver is het plaatsen van een kanaalplaten set prima te doen. Plaats eerst een frame met de liggers, op voldoende afstand voor het plaatsen van de koppelprofielen, en bevestig vervolgens aan de hand van de montagehandleiding de kanaalplaten set. Het nadeel van polycarbonaat kanaalplaten is dat vervuiling en krasjes zichtbaar zullen zijn.

Heeft u een vrijstaande overkapping waarvoor u kanaalplaten wilt bestellen, maar heeft u geen muurprofiel nodig? Geen probleem! U kunt simpelweg elk product los bestellen. Wij kunnen u eventueel ook een offerte op maat sturen.

In onderstaande video ziet u hoe eenvoudig u zelf een overkapping van kanaalplaten kunt maken:

Plexiglas voor overkapping kunststof

Plexiglas is zeer stevig. Het is namelijk 25 keer sterker dan glas en daarnaast ook een stuk veiliger voor een overkapping dan glas. Uw glazen overkapping kan uit elkaar spatten wanneer er een grote tak op valt, plexiglas zal hooguit barsten. Ten opzichte van polycarbonaat is plexiglas nét wat minder sterk, maar het grote voordeel voor uw kunststof overkapping is dat plexiglas minder krasgevoelig is. Plexiglas is wel wat lastiger zelf te bewerken dan polycarbonaat. Door de stijfheid van het materiaal kan het sneller scheuren of barsten. Als u de exacte afmetingen, afwijkingen in maten en eventuele extra bewerkingen weet dan kunnen wij dit ook voor u doen. Om te voorkomen dat uw overkapping gaat lekken, kunt u eventueel de randen en naden afkitten met onze Plexiglas Sealer.

Kunststof overkapping aan huis

Het is duidelijk dat er flink wat te kiezen valt en ook de prijzen van een kunststof overkapping kunnen daarmee behoorlijk variëren. Zo hangen kunststof overkapping prijzen af van de materiaalkeuze, maar ook de afmeting en de plaatsing van de overkapping. Vergeet u ook niet te controleren of u een vergunning nodig heeft voor uw kunststof overkapping?

Bent u na het lezen van dit artikel geïnspireerd geraakt en heeft u interesse in één van de vele opties voor kunststof overkappingen? U kunt alle benodigdheden gemakkelijk op onze webshop bestellen! Voor afwijkende maten of eventuele bewerkingen verzorgen wij graag een offerte op maat voor u. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of stuur een mailtje naar onze klantenservice. Dit kunt u doen via klantenservice@plexiglas.nl

Overkapping kunststof
>