Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Om de hoeveel cm moet ik liggers plaatsen?

Wanneer u uw kanaalplaten gaat monteren heeft u genoeg liggers nodig. De liggers vormen een belangrijke schakel in het frame.

Hoeveel ruimte tussen de liggers in het geval van 1 kanaalplaat?

Bij het bevestigen van één kanaalplaat moeten de liggers, ondersteunende balken, evenredig geplaatst worden aan de breedte van de kanaalplaat. Het beste is om liggers van 6 cm te gebruiken. De standaard breedte van onze kanaalplaten is 98 cm. U dient in dit geval 98 cm tussen de buitenmaat van de liggers aan te houden.

U kunt de plaat ook smaller (laten) zagen. Houdt er hierbij rekening mee dat u de liggers altijd evenredig aan de breedte van de plaat dient te bevestigen.

Hoeveel ruimte tussen de liggers in het geval van meerdere kanaalplaten?

Bij het plaatsen van meerdere kanaalplaten is het van belang dat er liggers geplaatst worden op de plekken waar de zij– en koppelprofielen bevestigd worden. Wij adviseren om liggers te gebruiken van 6 cm breed. De kanaalplaten dienen de tussenliggers 2 cm te overlappen. Zo houdt u een buffer over van 2 cm voor het vastschroeven van de koppelprofielen. Bij een plaat die tussen 2 koppelprofielen ligt moet de afstand tussen de liggers dus zijn: (breedte van de kanaalplaat + 2 cm). Bij zijprofielen is de buffer niet aan de orde. Voor platen die tussen een zijprofiel en een koppelprofiel liggen geldt: (breedte van de kanaalplaat + 1 cm)

Voor meer informatie over het monteren van kanaalplaten, kunt u het beste de montagehandleiding even doorlezen of onderstaande video bekijken:

 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij helpen u graag verder!

>