Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Kunnen de kanaalplaten ook schuin gezaagd worden?

Heeft u een overkapping met een schuine rand? Dan vraagt u zich ongetwijfeld af of kanaalplaten hiervoor geschikt zijn. Het antwoord is simpel: de kanaalplaten kunnen zeker schuin gezaagd worden.

Het schuin zagen van een kanaalplaat door Plexiglas.nl

Het op maat zagen kunt u aan ons overlaten. Wij zagen de kanaalplaten perfect schuin voor u af! Omdat dit speciaal maatwerk betreft dient u hiervoor een offerte aan te vragen. Ook gaten boren en andere bewerkingen kunt u overigens door ons laten uitvoeren.

Kanaalplaat zelf zagen

Wilt u liever zelf de kanaalplaat schuin zagen? Dat kan ook! Een polycarbonaat kanaalplaat heeft een hoge slagvastheid en is zeer hittebestendig. Hierdoor laat dit materiaal zich gemakkelijk zagen. Het beste gebruikt u hiervoor een handzaag, decoupeerzaag of cirkelzaag. Bij grotere afmetingen is een cirkelzaag handig. Het is verstandig om uw ogen en mond te beschermen tegen kleine deeltjes die vrijkomen. Maak gebruik van een veiligheidsbril en mondmasker.

Leg de kanaalplaat op een stevige, vlakke ondergrond als u gaat zagen. Ondanks de hittebestendigheid en slagvastheid dient u toch het toerental goed in de gaten te houden. Wij raden een toerental van maximaal 4.000 toeren aan. In combinatie met een zaagblad met een fijne vertanding voorkomt u zoveel mogelijk eventuele beschadigingen. De zaaglijn aftekenen doet u het beste met schilderstape, die u na afloop gemakkelijk kunt verwijderen. Vergeet niet na het zagen de kanalen schoon te blazen om achtergebleven restjes te verwijderen.

Benodigdheden schuin zagen

Nogmaals op een rijtje wat u nodig heeft om uw kanaalplaat te zagen:

  • Hand-, decoupeer- of cirkelzaag
  • Potlood of stift
  • Vlak werkblad
  • Lijmtangen
  • Veiligheidsbril
  • Mondmasker
  • Schilderstape

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij staan u graag te woord.

>