Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe transparant zijn kanaalplaten?

Gaat u een kanaalplaten overkapping maken? Het zou natuurlijk zonde zijn als dit de lichtinval in uw huis en/of op uw terras beperkt. Niet voor niets krijgen wij regelmatig de vraag wat de lichtdoorlaat is van onze kanaalplaten.

Lichtdoorlaat van heldere polycarbonaat kanaalplaten

Onze heldere polycarbonaat kanaalplaten hebben een lichtdoorlaat van ongeveer 65%. Dit maakt de kanaalplaten zeer geschikt voor een overkapping. U heeft een grote lichtdoorlaat en kunt nog wel door de platen heen kijken, maar u kijkt niet pal in het licht. Zo voelt uw overkapping niet helemaal gesloten aan, wat een ruimtelijk en vrij gevoel geeft. Vooral als er weinig zonlicht op de overkapping valt, bijvoorbeeld door ligging op het Noorden of door beschutting van veel bomen, behoudt u toch voldoende lichtdoorlaat. Wel zijn vuil, regendruppels en condens in de kanalen beter zichtbaar. Vindt u dit storend? Dan zijn opalen polycarbonaat kanaalplaten wellicht een goede keuze.

Lichtdoorlaat opaal kanaalplaten

Wilt u nog minder lichtdoorlaat? Kies dan voor de opalen polycarbonaat kanaalplaten met een lichtdoorlaat van ongeveer 40%. Dit biedt bijvoorbeeld uitkomst als een overkapping op het Zuiden ligt en het grootste gedeelte van de dag veel zon vangt. Polycarbonaat kanaalplaten later minder zonlicht door, waardoor het licht onder de overkapping minder fel is. Bovendien vormen de opalen kanaalplaten zonnestralen om tot een fraai, zacht en diffuus licht. Opalen kanaalplaten zijn dan ook erg geliefd voor overkappingen.

Heeft u nog vragen over de verschillende kanaalplaten? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.

>