Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Polycarbonaat wand

Een serre, een open kantoorruimte, een nieuwe badkamer, een supermarkt en zelfs een voetbalstadion: het zijn stuk voor stuk populaire ruimtes voor een polycarbonaat wand.

Pluspunten van een polycarbonaat wand

Goed om te weten is dat het op deze pagina gaat over massief polycarbonaat en niet over kanaalplaten! De kunststof polycarbonaat is sterk, nagenoeg onbreekbaar en lijkt op glas – de perfecte ingrediënten voor een elegante en praktische wand. De lijst met voordelen van polycarbonaat is lang: dit kwalitatieve plaatmateriaal is 250 keer sterker dan glas, brandvertragend, slagvast, UV-bestendig, weerbestendig, licht van gewicht én goed bewerkbaar. Maar boven alles is polycarbonaat een prachtig materiaal met een chique en stijlvolle uitstraling en talloze mogelijkheden. Klinkt als een droommateriaal, niet? Door polycarbonaat als wand te gebruiken bent u verzekerd van een veilig maar chique product dat u makkelijk zelf kunt bewerken.

Uiteraard heeft dit materiaal, net als alle producten, ook zijn nadelen. Massief poly in grote afmetingen moet in de juiste dikte worden besteld. Indien een te dunne plaat wordt gekozen kan de polycarbonaat wand gaan doorbuigen. Een tweede nadeel is het feit dat het niet krasbestendig is. Het betreft een ‘zachte kunststof’ en is daarmee wat krasgevoelig. Wees dus voorzichtig tijdens de bewerking, maar ook tijdens het gebruik. Mochten er na verloop van tijd toch krasjes zijn ontstaan, dan kunt u er altijd voor kiezen om uw polycarbonaat te polijsten. Lees ‘Hoe kan ik krasjes op polycarbonaat wegwerken?’ voor meer informatie over het schuren en polijsten van polycarbonaat. Als u een vergelijkbaar maar minder krasgevoelig materiaal wilt, kunt u beter voor plexiglas kiezen. Ook op plexiglas kunnen krassen ontstaan, maar wat minder snel dan op polycarbonaat. Plexiglas is overigens wel weer minder goed te bewerken, en niet in alle polycarbonaat tinten verkrijgbaar.

Polycarbonaat is bij ons verkrijgbaar in de soorten helder, opaal, brons, smoke grijs en kraswerend. Alle tinten en afwerkingen zijn in meer of minder mate lichtdoorlatend – het is dus een kwestie van smaak, budget en toepassing! Kies voor een heldere glas-look wanneer u transparantie wenst, voor privacy met een melkwitte laag of juist voor elegantie met rookglas; smoke grijs of brons.

Maak uw overkapping dicht met een polycarbonaat wand

Wilt u ook het hele jaar door van uw tuin kunnen genieten en heerlijk uit de wind kunnen zitten? Overweeg dan eens een kunststof overkapping met een polycarbonaat wand – glashelder en nagenoeg onbreekbaar. Met een heldere polycarbonaat wand in uw serre of veranda maakt u de zijkanten dicht en is het net alsof u buiten zit – beschut tegen weersinvloeden als wind en regen. Zo kunt u ook op een koude herfstdag heerlijk genieten van een kopje koffie in de zon met de prachtige herfstkleuren om u heen. 

U kunt natuurlijk ook kiezen voor een wand in opaal, brons of smoke grijs. In dat geval is de transparantie en lichtdoorlaatbaarheid anders – net wat u wilt.

Badkamerrenovatie met polycarbonaat

Bent u bezig met de renovatie van uw badkamer? Denk dan ook eens aan een polycarbonaat wand als douche-afscheiding of voor op de rand van de badkuip. Een melkwitte, opalen wand zorgt voor een chique, stijlvolle uitstraling en biedt ook nog eens privacy omdat u er niet goed doorheen kunt kijken. Een smoke grijze plaat of bronzen plaat zorgt voor íets meer doorkijk, maar is nog steeds niet helemaal transparant. Deze drie tinten geven een zeer sfeervol en charmant effect. Wilt u een volledig doorschijnende badkamerwand? Dan is helder polycarbonaat, eventueel kraswerend polycarbonaat, de juiste keuze voor u.

Badkamer wand polycarbonaat

Het gebruik van polycarbonaat in natte ruimtes is goedkoop, praktisch en hygiënisch. Omdat polycarbonaat zo licht is in gewicht, kunt u het makkelijk zelf bewerken en monteren. Die montage gaat overigens een stuk sneller dan bij een betegelde wand. Een laatst maar groot voordeel: kalk hecht zich minder makkelijk. Een ideale oplossing tegen dat eeuwige schrobben!

Polycarbonaat als roomdivider of scheidingspaneel

Sinds covid in ons midden is gekomen zijn transparante scheidingswanden niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan – u ziet ze overal. Het gaat bij coronaschermen om een hygiëne-oplossing. Denk maar aan publieke balies, kapperswanden of schermen bij supermarkten waar helder polycarbonaat een gevoel van veiligheid bieden. 

Maakt u onderdeel uit van een startup, een grote organisatie of bedrijf? Open ruimtes en kantoortuinen blijven maar winnen aan populariteit. Daarom hebben veel zakelijke afnemers behoefte aan scheidingswanden. Dit kunnen ingebouwde wanden zijn, maar ook mobiele panelen. Verplaatsbare wandpanelen, zoals roomdividers of schuifpanelen van opaal polycarbonaat of kanaalplaten van polycarbonaat zorgen voor privacy, dynamiek en een strak modern interieur. Groot voordeel is dat polycarbonaat bijzonder licht is – u kunt het geheel dus eenvoudig verplaatsen en overal neerzetten. Bovendien is het zo goed als onbreekbaar!

Overigens worden polycarbonaat wanden niet alleen in zakelijke interieurs gebruikt maar ook in woningen. Onderstaand ziet u een prachtig voorbeeld van polycarbonaat ter vervanging van een muur.

Polycarbonaat wand in trappengat

Kanaalplaten wand

Soms wordt een wand gemaakt van kanaalplaten. Een kanaalplaat is een tunnelplaat bestaande uit meerdere lagen met x-structuur welke enorm stevig is. Door de laagjes ontstaat een diffuus effect, ook bij heldere kanaalplaten. In onderstaand voorbeeld heeft één van onze klanten een kanaalplaat gebruikt als scheidingswand tussen de keuken en slaapkamer. Erg gaaf en creatief als je het ons vraagt!

kanaalplaat wand slaapkamer
kanaalplaat wand keuken

Polycarbonaat wand in een stadion

Waar polycarbonaat ook vaak als wand wordt toegepast is in sportstadions. Het materiaal is door zijn stevigheid namelijk bijna niet kapot te krijgen en mocht het toch beschadigen, dan zullen er in ieder geval geen glasscherven ontstaan. Het wordt niet voor niets vandalismebestendig ‘veiligheidsglas’ genoemd. En dat kan nog weleens handig zijn in een stadion vol enthousiaste, fanatieke voetbalsupporters. Bovendien is polycarbonaat brandvertragend – dubbel zo veilig voor het publiek dus. Het uiterlijk van polycarbonaat is hetzelfde als van regulier glas. Het publiek heeft dus een glashelder blik op het veld en hoeft geen seconde van de wedstrijd te missen. Wel is het belangrijk dat de plaat niet gaat doorbuigen. Kies daarom voor de juiste dikte. Dit is afhankelijk van de grootte van de plaat en de manier van bevestigen. Kijk voor de richtlijnen eens naar ‘Welke dikte kunststof heb ik nodig voor mijn project?’.

Wand van polycarbonaat via Plexiglas.nl

Bij Plexiglas.nl bestelt u uw polycarbonaat op maat. U kunt deze in speciale vormen laten, gaten laten voorboren, uitsparingen laten frezen en/of laten graveren. Als het gaat om een rechttoe rechtaan plaat kunt u deze eenvoudig via de website bestellen. Voor speciale uitvoeringen is het nodig dat u eerst even een offerte aanvraagt.

Wilt u meer weten over de verschillende soorten polycarbonaat of wilt u graag persoonlijk advies van één van onze medewerkers? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij helpen u graag verder!

Enthousiast? Gebruik deze producten

polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 2 mm

 28,00 per m2

Incl. BTW:  33,88 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 4 mm

 56,00 per m2

Incl. BTW:  67,76 per m2

-10%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 5 mm

 70,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 94,38.Current price is: € 84,94. per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 6 mm

 92,00 per m2

Incl. BTW:  111,32 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 2 mm

 48,00 per m2

Incl. BTW:  58,08 per m2

polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 4 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

-10%polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 4 mm

 81,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 108,90.Current price is: € 98,01. per m2

polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 5 mm

 110,00 per m2

Incl. BTW:  133,10 per m2

polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 6 mm

 138,00 per m2

Incl. BTW:  166,98 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 4 mm

 85,00 per m2

Incl. BTW:  102,85 per m2

-10%polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 6 mm

 117,90 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 158,51.Current price is: € 142,66. per m2

-10%polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 8 mm

 153,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 205,70.Current price is: € 185,13. per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 5 mm

 107,00 per m2

Incl. BTW:  129,47 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 6 mm

 128,00 per m2

Incl. BTW:  154,88 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 12 mm

 193,00 per m2

Incl. BTW:  233,53 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 15 mm

 239,00 per m2

Incl. BTW:  289,19 per m2

Polycarbonaat kanaalplaat helder

Polycarbonaat kanaalplaat helder op maat

 49,00

Incl. BTW:  59,29

Polycarbonaat kanaalplaat opaal

Polycarbonaat kanaalplaat opaal op maat

 49,00

Incl. BTW:  59,29

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 300 x 250 cm (bxd)

 369,00

Incl. BTW:  446,49

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 300 x 300 cm (bxd)

 449,00

Incl. BTW:  684,68

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 300 x 350 cm (bxd)

 519,00

Incl. BTW:  627,99

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 300 x 400 cm (bxd)

 599,00

Incl. BTW:  724,79

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 400 x 250 cm (bxd)

 499,00

Incl. BTW:  603,79

>