Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Lengte

Meer tonen Minder tonen

Breedte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Polycarbonaat kanaalplaten 16 mm

Zoekt u kanaalplaten van 16 mm? Bij Plexiglas.nl bent u aan het juiste adres! Onze kanaalplaten zijn 5-wandig en worden veel gebruikt voor overkappingen, veranda’s en industriële beglazing.

  • 250x sterker dan glas
  • Opalen of heldere kanaalplaat
  • Ook verkrijgbaar in complete sets inclusief bevestigingsmateriaal
golfplaten dak pvc polyester polycarbonaat

Opbouw polycarbonaat kanaalplaten 16mm

Een kanaalplaat, ook wel tunnelplaat genoemd, is een vlakke doorzichtige dakplaat. De plaat is opgebouwd uit lagen kunststof met daartussen kleine schotjes die verschillende holle ruimtes vormen: tunnels of wel kanaaltjes genoemd. De tussenschotjes verbinden de kunststof plaat aan de boven- en onderkant, waardoor de kanaalplaat bijzonder stabiel is.

De x-structuur die ontstaat door de opbouw van de kanaalplaat, maakt de platen extra sterk. Dat betekent dat er naast de standaard schotjes ook nog een x-structuur door de plaat loopt – zo blijft de plaat vlakker en kunt u er een grotere overspanning mee maken. Deze structuur breekt trouwens ook zonnestralen en zorgt voor minder schittering.

Eén zijde van de polycarbonaat kanaalplaat bevat UV-bescherming – dit voorkomt dat de kanaalplaten verkleuren en verharden.

Polycarbonaat kanaalplaten 16mm zijn slagvast

16 mm kanaalplaten van polycarbonaat zijn erg populair en dat hebben ze te danken aan de hoge slagvastheid. Deze slagvastheid maakt het materiaal nagenoeg onbreekbaar en daarmee ook veiliger. Ook zijn polycarbonaat dakplaten weerbestendig en kunnen ze goed tegen hoge temperaturen – ze zijn zelfs brandveilig en zelfdovend. Voor meer informatie leest u ‘Zijn kanaalplaten brandvertragend?‘.

Polycarbonaat van 16 mm wordt veel gebruikt in de bouw en tuinbouw, maar ook particulieren maken er veelvuldig gebruik van. U ziet ze vaak terug in overkappingen, veranda’s, carports, luifels, polycarbonaat serres, maar ook in industriële beglazing en lichtstraten. Omdat ze veel lichter, maar ook vele malen sterker zijn dan glas, worden ze vaak als duurzame vervanger van glas gebruikt. Ze kunnen weer en wind doorstaan.

Verschillende soorten

Wij verkopen alleen polycarbonaat kanaalplaten van 16 mm –  dit is de meest gebruikte dikte voor een veranda, carport, uitbouw, kas of lichtstraat. Wel kunt u kiezen uit kanaalplaten helder of opaal. Helder spreekt voor zich – een transparante plaat die 75% licht doorlaat. Een kanaalplaat in opaal heeft een melkwitte laag en is dus niet doorzichtig. Deze platen laten 65% licht door, geven een diffuus zacht licht en bieden een betere bescherming tegen de felle zon. Het is dus afhankelijk van het doel, de locatie en uw persoonlijke voorkeur of u voor helder of opaal kiest.

U kunt de polycarbonaat kanaalplaten 16 mm in diverse maten los of in een complete set bestellen. Bij de sets ontvangt u naast de kanaalplaten ook het toebehoren zoals afsluitprofielen, koppelprofielen, zijprofielen en (open en gesloten) tape voor het bevestigen van de kanaalplaten.

Wilt u weten welke kanaalplaat het beste bij uw project past? Neem dan contact met ons op. Onze professionals hebben veel ervaring en denken graag met u mee.

Zelf aan de slag met polycarbonaat kanaalplaten 16 mm

Omdat polycarbonaat kanaalplaten van 16 mm zo licht en sterk zijn, zijn ze ook makkelijk te bewerken en monteren. Boren of zagen is geen enkel probleem – ook niet voor de minder ervaren doe-het-zelver.

Het is wel belangrijk om de plaat eerst af te plakken met een damp open en dampdichte tape om te voorkomen dat er ongedierte in de kanaalplaten terecht komt. Let ook op dat het afschot van polycarbonaat kanaalplaten minimaal 5 cm moet zijn, want als condens niet snel genoeg weg kan, kan er algengroei ontstaan. Voor meer informatie over het afschot leest u ‘Hoeveel afschot moet een kanaalplaten overkapping hebben?‘.

In onze praktische montagehandleiding vind u nog meer handige tips. Bekijk ook eens onze montagevideo:

https://youtu.be/iJHr47xhspI