Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Welk gereedschap heb ik nodig om de profielen te boren en te zagen?

Gaat u de profielen voor uw polycarbonaat kanaalplaten zelf boren en zagen? Dan is het fijn om wat uitgebreidere instructies te krijgen. Zo zorgen we samen voor het allerbeste resultaat!

Kanaalplaten profielen zagen

Met een decoupeer-, lint- of cirkelzaag

Aluminium profielen voor uw kanaalplaten kunt u het beste bewerken met gereedschap voor hardmetaal. Net zoals kunststof kunt u ook aluminium prima zagen met een decoupeer-, lint- of cirkelzaag. Aluminium is namelijk een vrij zachte metaalsoort. Een goede regel is: hoe dunner het aluminium, hoe fijner het zaagblad. Voor een aluminium profiel gebruikt u het beste een zaagblad met een fijne vertanding. Het toerental moet niet te hoog zijn om te voorkomen dat het profiel wegschiet, beschadigt of te heet wordt. Geef de zaag de tijd om door het aluminium heen te komen.

Met een afkortzaag

Een tweede optie is om de aluminium profielen te zagen met een afkortzaag. Dit is een soort cirkelzaag waarmee u met uiterste precisie aluminium, hout en kunststof kunt afkorten en van mooie hoeken voorziet. Een afkortzaag is dus een goede investering! Hoewel de afkortzaag lijkt op een cirkelzaag is er wel degelijk verschil. Een cirkelzaag is vooral geschikt voor grotere oppervlakken, een afkortzaag meer voor balken, smalle planken en profielen. Doordat de zaag is voorzien van een laser ziet u precies waar de zaaglijn loopt. Hiermee verkrijgt u een uiterst nauwkeurig resultaat.

Aluminium profielen boren

Voor het boren van aluminium profielen raden we aan gebruik te maken van een metaalboor. Start met een laag toerental dat u eventueel opvoert. Boor eerst een klein gaatje dat u geleidelijk aan groter boort tot de gewenste maat. Zo voorkomt u dat de boor wegschiet. U kunt er ook eerst een klein gaatje inslaan. Als het aluminium niet te dik is en u niet te lang hoeft te boren, dan kunt u boren zonder koeling. Pas bij zowel het zagen als het boren van aluminium altijd op voor spaanders – kleine stukjes aluminium – die vrijkomen. Bescherm uw ogen en mond tijdens het bewerken en draag een mondkapje en veiligheidsbril.

Heeft u vragen over het bewerken van de aluminium profielen? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder! De bewerkingen aan ons uitbesteden behoort ook tot de mogelijkheden, hiervoor kunt u een offerte aanvragen.

>