Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Verschillende prijzen van plexiglas

28/10/2017

12:11

Er zijn veel verschillende soorten plexiglas, met bijbehorende prijzen. In deze blog vertellen wij wat de verschillen zijn tussen diverse soorten plexiglas, en waarom de prijs per soort verschillend is. Op deze manier hopen wij dat u een duidelijk beeld heeft over welk plexiglas het meest geschikt is voor uw project. 

Verschillende prijzen plexiglas

Plexiglas is kunststof, die dient als een goede vervanger van gewoon glas. De scheikundige naam is polymethylmethacrylaat, ofwel acrylaat. Plexiglas is bij velen bekend als Perspex, dit is een merknaam. De slag- en stootvastheid van plexiglas zorgt ervoor dat deze moderne kunststof nagenoeg onbreekbaar is, wat het materiaal enorm veilig maakt. Daarnaast kan plexiglas niet uit elkaar spatten en splinteren zoals gewoon glas dat wel vaak doet. Over glasscherven hoeft u zich bij plexiglas dus geen zorgen te maken. De doorkijk van helder plexiglas lijkt precies op gewoon glas. Het ziet er dus hetzelfde uit, maar plexiglas is vele malen sterker én veiliger.

Prijs & kwaliteit van gegoten en geëxtrudeerd plexiglas

Er zijn twee soorten plexiglas: Gegoten plexiglas en geëxtrudeerd plexiglas. De prijs plexiglas is dan ook afhankelijk van de soort. Het geëxtrudeerde plexiglas wordt gezien als meer toegankelijk, omdat de prijs hiervan beter is. Geëxtrudeerd plexiglas wordt gewalst om de juiste dikte te krijgen. Hierdoor kan het iets sneller breken tijdens het bewerken t.o.v. gegoten plexiglas. Je moet echter bij geëxtrudeerd plexiglas ook behoorlijk je best doen om het te breken. Zoals de naam al zegt, ‘gegoten’ plexiglas wordt gegoten om de juiste dikte te krijgen, wat het materiaal nog sterker maakt dan geëxtrudeerd plexiglas. Beide soorten zijn erg goed te bewerken, hoewel gegoten plexiglas platen nog net wat minder snel zullen splinteren. Bewerkingen als zagen, boren en frezen zijn goed uit te voeren met beide soorten plexiglas, ook door een doe-het-zelver. Naast gegoten en geëxtrudeerd plexiglas, vindt u ook goedkoop plexiglas, oftewel SAN plastic in ons assortiment Dit is een harde kunststof gemaakt van acrylaat (PMMA) en polystyreen (PS) en is even sterk als 100% plexiglas.

Prijzen van tinten en diktes Plexiglas

Bij Plexiglas.nl verkopen we verschillende kleuren en diktes plexiglas. Er zijn twee soorten plexiglas: Gegoten plexiglas en geëxtrudeerd plexiglas. De prijs plexiglas is dan ook afhankelijk van de soort. Het geëxtrudeerde plexiglas wordt gezien als meer toegankelijk, omdat de prijs hiervan beter is. Geëxtrudeerd plexiglas wordt gewalst om de juiste dikte te krijgen. Hierdoor kan het iets sneller breken tijdens het bewerken t.o.v. gegoten plexiglas. Je moet echter bij geëxtrudeerd plexiglas ook behoorlijk je best doen om het te breken.

Zoals de naam al zegt; ‘gegoten’ plexiglas wordt gegoten om de juiste dikte te krijgen, wat het materiaal nog sterker maakt dan geëxtrudeerd plexiglas.

Beide soorten zijn erg goed te bewerken, hoewel gegoten plexiglas nog net wat minder snel zal splinteren. Bewerkingen als zagen, boren en frezen zijn goed uit te voeren met beide soorten plexiglas, ook door een doe-het-zelver.

Geëxtrudeerd plexiglas bij Plexiglas.nl

In ons assortiment vindt u voornamelijk geëxtrudeerd plexiglas. Alleen de plexiglas blokken én de matte plexiglas platen zijn gegoten. In het verleden hadden we meer gegoten plexiglas in ons assortiment. Dit werd zeer minimaal verkocht en leverde voor klanten erg veel vragen op. Onze ervaring is dat klanten graag kiezen voor de meer toegankelijke prijs van geëxtrudeerd plexiglas. Dit is ook niet vreemd. Geëxtrudeerd plexiglas is ook van zeer hoogwaardige kwaliteit en is erg gebruikers- en bewerkvriendelijk. Wie wil er nu niet voor een dubbeltje op de eerste rang?

>