Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas ramen vs. glazen ramen

23/04/2018

08:44

Veel mensen kiezen ervoor om plexiglas te gebruiken voor ramen. Plexiglas is licht van gewicht, transparant en bestand tegen warme en koude temperaturen.

plexiglas raam

Glas of plexiglas

Plexiglas is ook bekend als polycarbonaat of lexaan. Veel mensen gebruiken de termen plexiglas (acrylaat) en polycarbonaat of lexaan plaat door elkaar, terwijl het twee verschillende materialen zijn. Polycarbonaat is het ideale product voor toepassingen die tussen acrylaat en glas in zitten. Het is sterker dan deze twee materialen en kan gebruikt worden in toepassingen waar glas of acrylaat niet volstaan. Sommige mensen overwegen plexiglas om een gebroken glasraam te vervangen. Aannemers die een nieuw huis bouwen gebruiken dit materiaal ook om verschillende redenen.

 

Plexiglas vs. gewoon glas – Voordelen en nadelen

Een voordeel van plexiglas is dat het gemakkelijker is om mee te werken dan met dat zware glas. Een ander voordeel is dat het stevig is en beter dan glas bestand is tegen een klap of extreme weersomstandigheden. Een kind dat met een bal speelt, is daar een goed voorbeeld van. Plexiglas is buigzamer en heeft meer veerkracht dan glas. Bij het werken met dit materiaal is het echter belangrijk om voorzichtig te zijn omdat het ook kan breken en barsten.kapot glazen raam

Bij Plexiglas.nl kunt u eenvoudig plexiglas of polycarbonaat op maat bestellen. Dit is erg handig voor de doe-het-zelver en een eenvoudige manier om een ​​beschadigd glazen raam te vervangen.

Het is belangrijk om plexiglas op de ouderwetse manier schoon te maken, met een schone doek of met water en een doek. Omdat het plastic is, kunnen ammoniak en agressieve zeep of chemicaliën er niet op worden gebruikt, omdat het materiaal zal beschadigen, corroderen, permanent zal laten bederven, ondoorzichtig maken of krassen veroorzaken.

Een nadeel van plexiglas is dat met de tijd plexiglas platen die veel direct zonlicht hebben ontvangen de neiging hebben om een beetje van kleur te veranderen.

Plexiglas platen zijn er behalve in helder, ook in opaal, wit of zwart. Ook een bijzonder mooie keuze zou gesatineerd plexiglas zijn. Gesatineerd plexiglas is een 2-zijdig fijn-gematteerde acrylaat plaat. De mattering is dusdanig egaal en subtiel dat het oppervlak zacht aanvoelt zoals satijn. Het materiaal heeft een hoge decoratieve waarde en komt geheel tot leven wanneer er natuurlijk- of kunstlicht door schijnt.

plexiglas ramen

Polycarbonaat platen kunt u bij ons, naast helder en opaal, ook in smokegrijs of smokebruin bestellen. Het voordeel van gebruik van opaal plexiglas of polycarbonaat is dat deze meer privacy bieden terwijl er toch licht binnenkomt. De opalen plexiglas platen hebben namelijk 30% lichtdoorlaat, en de opalen polycarbonaat platen hebben een 50% lichtdoorlaat. Plexiglas spiegelplaten zijn een betere keuze voor gebruik binnenshuis als decoratie, en zijn veiliger en gemakkelijker te gebruiken.

Welk type plastic raam u wilt gebruiken, hangt af van het doel: inrichting, privacy, speciale effecten, esthetiek, duurzaamheid.

>