Raamafdichting voor uw mobiele airco

Hulp nodig?

Neem voor vragen of advies over ons assortiment gerust contact met ons op:

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

Foto Contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

14/09/2020

12:10

Geschreven door: 

Patricia Heijmans

De Nederlandse zomers worden steeds warmer. De hitte kan, vooral binnen, ondragelijk worden voor mens én dier. Vooral nu er meer thuis wordt gewerkt en we minder op vakantie gaan is het belangrijk dat uw huis lekker koel is. De mobiele airco’s vliegen dan ook als warme broodjes over de toonbank. Een mobiele airco koelt de lucht in uw ruimte. De koelvloeistof zorgt ervoor dat de warmte uit de lucht wordt gehaald, hierdoor blijft alleen de koele lucht over. De warme lucht kan via de slang uw kamer weer verlaten. 

Airco raamafdichting plexiglas

Een airco met slang gekocht?

Het is aan te raden uw raam af te dichten wanneer u een mobiele airco gebruikt. Dit verhoogt de koelcapaciteit en zorgt ervoor dat er geen warme lucht meer naar binnen komt. Een fijn neveneffect is dat een aircoscherm insecten buiten houdt.

Waarom plexiglas raamafdichtingen op maat?

  • Koele lucht kan niet ontsnappen
  • Verlagen het energieverbruik
  • Verhogen de koelcapaciteit
  • Geschikt voor elk raamtype (rond en recht)
  • Makkelijk te bevestigen en te verwijderen
  • Slag-/stootvast glas
  • Glashelder en transparant glas
  • Insecten worden buitengehouden

Plexiglas raamafdichting voor een mobiele airco

Vaak ontvangt u bij een mobiele airco één soort raamafdichting die niet op uw raamsoort past óf de koele lucht deels laat ontsnappen. Daarom maken wij regelmatig airco schermen op maat, met gat voor de slang! U kunt een plexiglas plaat op maat bestellen, zodat de plaat precies in de raamopening past. Meestal raden we u een plaat van 4 mm aan, afhankelijk van de afmetingen van het raam. We kunnen in de plaat een gat creëren waar de slang doorheen gaat. U kunt zelf doorgeven welke diameter dit gat moet hebben.

De plexiglas of polycarbonaat raamafdichtingen zijn geschikt voor diverse soorten ramen. zo kunt u onze platen gebruiken voor vleugelramen, draai-/kiepramen, schuine dakvensters en reguliere ramen. We kunnen niet alleen vierkante maar ook ronde kunststof platen maken.

Voordelen van een plexiglas airco raamafdichting

Plexiglas is een glashelder materiaal. Plexiglas is erg licht in gewicht en meer stoot- en slagvast dan regulier glas. Ze behoudt u al het daglicht met een veilige raamafdichting.

Moet het materiaal hufterproof zijn? Kies dan voor een polycarbonaat airco raamafdichting. Polycarbonaat is nóg slagvaster dan plexiglas en kan ook gemakkelijk gebruikt worden voor het maken van een raamafdichting aircoscherm.

Plexiglas aircoscherm bevestigen

Het is van belang om het scherm goed te bevestigen. De makkelijkste oplossing voor het bevestigen van de plaat is het plaatsen van speciale klemmetjes die u gemakkelijk in het kozijn kunt schroeven. De klemmetjes kunt u draaien om zo het airco scherm te verwijderen of vast te zetten. Zo wordt de plaat tegen het raam aangedrukt door de klemmen en zit de plaat dus goed vast. Meer informatie hierover kunnen wij telefonisch of per mail geven.

Het bestellen van een airco raamafdichting op maat

Om een plexiglas of polycarbonaat plaat met gat voor de airco te laten maken kunt u een aanvraag voor maatwerk doen. Hiervoor kunt u een offerte aanvragen. Bij het aanvragen van de offerte kunt u een tekening als bijlage toevoegen. Het is belangrijk om daarbij de diameter van het gat te vermelden. Meestal is 1 mm breder dan de aircoslang hiervoor het meest geschikt. Wij sturen u vervolgens een vrijblijvende prijsopgave. Ook kunt u ons mailen met de juiste afmetingen en eventueel een tekening van de airco raamafdichting. Mocht u liever bellen of langskomen bij ons bedrijf in Lienden is dit altijd mogelijk.

>