Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Airco raamafdichting op maat

20/04/2024

09:10

De Nederlandse zomers worden steeds warmer. Uiteraard is het prettig als het binnenshuis lekker koel is. De mobiele airco’s vliegen dan ook als warme broodjes over de toonbank. Op zoek naar een mobiele airco raamafdichting? Lees hier meer over de voordelen en het kopen een raam afdichting airco bij Plexiglas.nl.

Hoe werkt een airco raamafdichting?

Heeft u een airco met slang door het raam gekocht? Dan ontvangt u vaak een airco zonder raamafdichting of een airco met één soort raamafdichting die niet op uw type raam past óf de koele lucht alsnog deels laat ontsnappen. Als perfect alternatief maken wij airco afdichtingen op maat, ook wel bekend als afdekplaat raam airco, raamsluiter mobiele airco of plexiglas raamafdichtingskit airco. Dit is een voorzetraam mét gat voor de slang van uw mobiele airco. U verbindt de afvoerslang met het gat en de warme lucht blijft buiten!

U kunt bij het bestellen van de airco raamafdichting op maat zelf doorgeven welke afmetingen het scherm moet krijgen, en welke diameter het gat moet zijn. Daarnaast kunt u bevestigingsmateriaal bij bestellen. De plexiglas raamafdichtingen zijn geschikt voor diverse soorten ramen. zo kunt u onze platen gebruiken voor vleugelramen, draai-/kiepramen, schuine dakvensters en reguliere ramen. U kunt zelfs een airco deurafdichting bestellen.

We kunnen overigens niet alleen vierkante maar ook ronde airco raamafdichtingen met gat maken. In dit geval dient u een offerte aan te vragen. U kunt bij ons ook terecht voor een achterzetraam van plexiglas.

Plexiglas raamafdichting met gat mobiele airco

Functie van een mobiele airco raamafdichting

Een mobiele airco koelt de lucht in de ruimte, bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer. Zo kunt u heerlijk slapen terwijl de airco de warme koud houdt. Erg fijne op warme zomerse dagen! De koelvloeistof in de airco zorgt ervoor dat de warmte uit de lucht wordt gehaald Hierdoor blijft alleen de koele lucht over. De warme lucht kan via de afvoerslang de kamer weer verlaten.

Afvoer airco door raam

Om ervoor te zorgen dat de koude lucht binnen blijft en de warme lucht buiten blijft, is het belangrijk om het raam goed af te sluiten. Met onze airco slang raam afdichting van plexiglas kunt u uw raam heel gemakkelijk afsluiten. Nog een leuk voordeel: zo houdt u ook pollen en vervelende insecten buiten de deur!

Waarom plexiglas raamafdichting mobiele airco?

Nog even de voordelen van een airco afdichting raam op een rij.

Een afsluiting raam airco:

 • Laat de koele lucht niet ontsnappen
 • Verlaagt het energieverbruik
 • Verhoogt de koelcapaciteit
 • Is geschikt voor elk type raam (rond/recht)
 • Is makkelijk te monteren en demonteren
 • Is slag- en stootvast
 • Is glashelder en transparant
 • Houdt insecten buiten

Voordelen van een plexiglas airco raamafdichting

Het grootste voordeel van plexiglas is dat het glashelder is. U kunt dus gewoon naar buiten kijken terwijl de afvoerslang uit het raam hangt.

Ook is plexiglas licht in gewicht. Dit is vooral een praktisch voordeel, aangezien u het raam ongetwijfeld zelf met regelmaat zal monteren en demonteren.

Daarnaast is helder plexiglas stoot- en slagvast. Het is zelfs 25x sterker dan glas van gelijke dikte. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat het aircoscherm in duizenden scherven uiteen zal spatten. Plexiglas is een veilig materiaal.

Airco raamafdichting plaatsen

De raamafdichting bevestigen is niet zo moeilijk. Wij verkopen zowel transparante montageclips als witte en zwarte draainokken ter bevestiging. Aan u de keuze! Indien u gebruik maakt van de clips of draainokken, hoeft u deze enkel in het kozijn te schroeven. U kunt het raam plaatsen door de plexiglas plaat tegen het kozijn te plaatsen en vervolgens de draainokken of montageclips over de plaat te schuiven. Plaats ze in ieder geval op 5-10 cm afstand van de hoeken van de plaat.

Het monteren en demonteren van de airco raamafdichting is een fluitje van een cent. Bovendien is plexiglas een licht materiaal. Dat maakt het installeren nog eenvoudiger!

 • Zet het raam open
 • Plaats dan de plaat
 • Plaats vervolgens de slang van de airco door het raam.
 • Zet de airco aan en geniet van de koele ruimte!

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Airco raamafdichting op maat bestellen

Wilt u een raamafdichting airco kopen? U kunt zowel een airco raamafdichting voor een groot raam als voor een klein raam bestellen. U kunt minimaal een raam van 20 x 20 cm bestellen en maximaal van 200 x 300 cm.

Ga naar de productpagina en vul stap voor stap de maten in. Zowel de lengte en breedte van het raam als de diameter van het gat. U kunt ook nog kiezen voor het afwerken van de scherpe randen. Daarnaast kunt u de hoeken afronden met een radius van 5 mm. Vervolgens kunt u desgewenst draainokken toevoegen aan de bestelling. Hiermee kunt u de raamafdichting op het kozijn monteren. U kunt kiezen uit witte of zwarte draainokken. Heeft u liever transparant? Voeg dan de montageclips toe aan uw bestelling.

Heeft uw raam een afwijkende vorm? Rond bijvoorbeeld. Dan kunt u het beste een offerte aanvragen. U ontvangt een vrijblijvende prijsopgave van uw plexiglas raamafdichtingskit op maat.

Zodra u akkoord geeft gaan wij aan de slag met uw raamafdichting voor mobiele airconditioners. Op onze computergestuurde CNC-machine maken wij uw plexiglas exact op maat. Vervolgens wordt deze zo snel mogelijk bij u aan de deur geleverd! Ophalen bij ons in Lienden kan ook.

raamafdichting plexiglas airco met gat voor slang

Maten bepalen raam airco

Om de maten te bepalen volgt u de volgende stappen. Voor het beste resultaat neemt u rustig de tijd voor het opmeten.

 • Plaats de airco afdichtingen op het binnenkozijn. Het mag er best een stukje overheen vallen. Houd minstens 1 centimeter aan. Is de binnenmaat van uw kozijn bijvoorbeeld 60 x 80 cm, dan bestelt u minimaal een plexiglas plaat van 61 x 81 cm.
 • Meet de diameter van de aircoslang. Let op, het is van belang altijd de buitenmaat te meten. Meestal staat dit wel vermeld op de gebruiksaanwijzing van uw mobiele airco. Maar mocht u deze kwijt zijn, dan kunt u de inwendige diameter ook zelf meten. Dit kunt u het beste doen met een schuifmaat.
 • Heeft u alles nauwkeurig opgemeten? Voer de maten dan in bij het product ‘plexiglas raamafdichting airco’.
 • Maak uw keuze in bewerkingen en bevestigingsmateriaal (montageclips of draainokken) en u bent klaar om te bestellen!

Wij maken uw raam airco op maat en zorgen dat deze zo spoedig mogelijk uw kant op komt. Zo kunt u uw mobiele airco raam afdichten!

Velux airco afdichting

Heeft u een kiepraam, waarbij het scharnierpunt halverwege het raam valt? Ook dan is een airco afdichting geen enkel probleem. Een zogenoemde dakraam airco afdichting of Velux airco afdichting werkt in principe hetzelfde. De kozijnen bij een Velux raam liggen vaak behoorlijk diep. U plaatst de dakraam airco afdichting gewoon op het kozijn en het raam kan licht gekanteld blijven. Zo kan de warme lucht toch naar buiten!

Heeft u vragen over een Velux airco afdichting? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.

Raamafdichting schoonmaken

Als u eenmaal zo’n mooie heldere airco raamafdichting heeft, wilt u natuurlijk ook dat deze glashelder blijft. U wilt niets inleveren op het uitzicht. En dat hoeft ook niet. U kunt plexiglas namelijk heel makkelijk schoonmaken met een van onze kunststof reinigers. Ontstaat er een krasje op de plaat? Gebruik dan de kunststof polijstpasta. Hiermee wordt de plaat weer als nieuw!

Tips om uw hoofd koel te houden

Een airco raamafdichting is een super effectief middel om het huis koel te houden. Maar wat kunt u nog meer doen om de zomerse hitte zoveel mogelijk buiten de deur te houden? We zetten nog een aantal praktische tips voor u op een rij:

 • Plaats de mobiele airco op een goede plek: 30 tot 40 cm van de muur. Zorg ervoor dat er niets op de airco ligt. Dit verslechtert namelijk de luchtcirculatie.
 • Koel de ruimte voordat het warm wordt: een warme kamer koel maken kost meer energie dan een koele kamer koel houden. Zet bij voorkeur de airco ’s ochtends alvast aan.
 • Houd alle warmte buiten de deur: niet alleen raam afdichtingen houden de warmte buiten. Ook zonwering, gordijnen of andere raambedekking houden zonlicht, en dus warmte, tegen. Zorg ook dat andere ramen en deuren goed gesloten blijven.
 • Plaats de airco niet in een te grote ruimte: iedere airco koelt tot een maximum oppervlakte. Check dit voor uw mobiele airco en ga er ook niet overheen. Dan lukt het gewoonweg niet de ruimte koel te houden en maakt de airco bovendien ook nog eens heel veel lawaai.
 • Plaats de afvoerslang zo recht mogelijk: indien de slang veel knikken of bochten heeft, loopt de lucht minder goed weg en dat maakt het koelen moeilijker.

Heeft u nog vragen over airco raam afdichtingen? Neem dan contact op met onze klantenservice!

>