Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

In welke richting moeten de kanalen van de kanaalplaten lopen?

Wellicht vraagt u zich af of het nodig is om rekening te houden met de richting van de kanalen van uw polycarbonaat kanaalplaten. Het antwoord is kort: ja, de richting van de kanalen is van belang!

Kanalen verticaal

De kanalen van de kanaalplaten moeten altijd verticaal lopen, dus met de richting van de profielen en het afschot mee. Aangezien de kanaalplaten altijd geplaatst moeten worden als hellend dak, lopen de kanalen dan met de richting mee naar beneden. Op die manier kan condens dat in de kanalen ontstaat er weer uitlopen. Een hellend geplaatste kanaalplaat – hanteer hiervoor 5 cm afschot per meter – is ook het beste in verband met vuil, sneeuwval en dergelijke. Wanneer dit op de overkapping belandt kan het zo van de platen aflopen.

Lees ook: ‘Hoeveel afschot moet een kanaalplaten overkapping hebben?

Kan je de kanalen ook horizontaal laten lopen?

De kanalen horizontaal laten lopen – dus dwars in plaats van met de richting mee naar beneden – raden wij af. Er bestaat kans op condensvorming in de kanalen door temperatuurschommelingen. Met een horizontale ligging kan de condens er niet uitlopen en blijft zo langer aanwezig in de kanalen, met mogelijke kans op schimmelvorming.

Wilt u meer weten over kanaalplaten? Bel of chat dan met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.

Bekijk onderstaande video voor een uitleg over het monteren van de platen:

https://youtu.be/iJHr47xhspI

 

>