Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Zijn kanaalplaten isolerend en geluiddempend?

Als u overlast wilt beperken is het fijn om te weten of de kanaalplaten ook enige isolerende werking hebben. We geven stapsgewijs antwoord op deze vraag.

Isolatiewaarde polycarbonaat platen

De isolatiewaarde van een polycarbonaat kanaalplaat van 16 mm is 2,0 W/m²K. Deze waarde drukt de ‘thermische weerstand’ van een materiaal uit. De ‘thermische weerstand’ geeft aan hoe goed het materiaal zich verzet tegen de aanvoer van warmte.

Hoe geluidswerend zijn kanaalplaten?

De isolatiewaarde van 2,0 W/m²K betekent dat de kanaalplaten een enigszins isolerende, maar ook geluiddempende werking hebben. De isolerende werking van een kanaalplaat overkapping is natuurlijk sowieso beperkt, aangezien deze altijd deels open blijft.

Polycarbonaat kanaalplaten weren vooral geluid dat tegen de wand komt. Zo staan er ook kanaalplaten langs snelwegen, die schuin geplaatst zijn. Het geluid dat er tegenaan komt wordt tegengehouden en gaat eroverheen, om weer verderop terecht te komen. Met een kanaalplaten dak zal het geluid nog steeds vanaf de zijkanten binnenkomen. Plaatst u dus ook 1 of 2 wanden van kanaalplaten, dan wordt het geluid beter geweerd. De geluidswering blijft echter beperkt, vooral omdat een overkapping open delen heeft.

Lees ook: ‘Zijn kanaalplaten brandvertragend?‘.

Voor andere vragen over kanaalplaten kunt u terecht bij onze klantenservice. Zij beantwoorden van maandag t/m vrijdag van 09.00u t/m 17.00u al uw vragen.

>