Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Zijn de kanaalplaten brandvertragend?

Uw kanaalplaten overkapping moet natuurlijk niet alleen mooi zijn, maar ook veilig! Niet voor niets krijgen wij vaak de vraag of onze kanaalplaten brandveilig zijn.

Kanaalplaten: brandvertragend en zelfdovend

De polycarbonaat kanaalplaten hebben inderdaad een brandvertragende en zelfdovende werking. Anders dan plexiglas is polycarbonaat brandwerend met een brandklasse B1, wat staat voor moeilijk ontvlambaar. Dat betekent dat het materiaal niet zal branden bij een open vlam. Hierdoor kan vuur zich moeilijk verspreiden. Polycarbonaat is bestand tegen temperaturen van -30 ˚C tot maximaal 120˚C. Het kan zelfs kortstondig temperaturen aan van maximaal 150 ˚C. Het punt waarop polycarbonaat daadwerkelijk smelt is bij temperaturen van 230 ˚C.

Brandvertragende kanaalplaten als veilige oplossing

Samen met de hoge slagvastheid maakt deze brandvertragende werking de kanaalplaten zeer geschikt voor een overkapping. Door de bestendigheid tegen hoge temperaturen en de zelfdovende eigenschap worden kanaalplaten vaak ingezet bij toepassingen waar brandpreventie belangrijk is. Natuurlijk zijn deze eigenschappen gunstig bij elke toepassing. Dankzij de brandvertragende eigenschappen staat deze kunststof dan ook bekend als één van de veiligste kunststoffen!

Heeft u vragen of wilt u meer technische informatie over de kanaalplaten? Check de andere veelgestelde vragen over kanaalplaten of neem even contact op!

>