Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik polycarbonaat snijden?

Indien u een dunne polycarbonaat plaat op maat wilt maken, is het ook mogelijk om polycarbonaat te snijden. Makkelijk is het niet, maar het kan.

Deze informatie gaat over massieve polycarbonaat platen. Misschien zocht u naar polycarbonaat kanaalplaten. Kijk dan bij de veelgestelde vragen over kanaalplaten.  

Dikte van de polycarbonaat plaat

Handmatig snijden met bijvoorbeeld een stanleymes is alleen mogelijk bij dunne platen van 0,75 mm en 1 mm dik. Deze diktes zijn bij ons niet verkrijgbaar. Indien u beschikt over een knip- of slagschaar kunt u polycarbonaat snijden met een snijdende of knippende beweging. Tot welke dikte dit mogelijk is, hangt af van de sterkte van de schaar en de stijfheid van het mes. Dat is dus vooral een kwestie van uitproberen.

Polycarbonaat snijden: tips

Indien u ervoor kiest om uw polycarbonaat te snijden, plak dan eerst tape op de plek waar de snijlijn moet komen en teken hierop vervolgens de snijlijn. Zo voorkomt u onnodige krassen in het polycarbonaat. Zorg ervoor dat de plaat op een vlakke ondergrond ligt en leg vervolgens een liniaal of rechte lat langs de snijlijn en beweeg hierlangs het mes over de lijn.

Wilt u zeker zijn van uw zaak? Kies er dan voor om uw polycarbonaat op maat te zagen. Dit kunt u eenvoudig zelf doen, maar ook aan ons overlaten. Wij zagen uw polycarbonaat plaat gratis op maat!

Wilt u meer weten over de bewerkingsmogelijkheden van polycarbonaat? Lees dan Hoe kan ik polycarbonaat bewerken? of neem dan contact met ons op. Onze experts denken graag met u mee!

>