Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Polycarbonaat verlicht plafond

Een verlicht plafond van polycarbonaat is een échte eyecatcher. Ons polycarbonaat is enorm geschikt als verlicht plafond, waarmee u in combinatie met bijvoorbeeld LED strips mooie effecten kunt creëren. Tevens is polycarbonaat enorm veilig, stevig en gaat het erg lang mee. Bij Plexiglas.nl maakt u uw polycarbonaat volledig op maat!

Verlicht plafondVerlicht plafond2

Verschil polycarbonaat & glas voor een plafond

Polycarbonaat platen zijn wel 250 keer sterker dan regulier glas.De enorme slagvastheid die hierdoor ontstaat maakt de kunststof praktisch onbreekbaar. Ondanks dat het polycarbonaat zo veel steker is dan glas, is het ook nog eens 50% lichter. Dit maakt de montage van een verlicht plafond van polycarbonaat een stuk eenvoudiger. Mochten de platen toch beschadigen, zullen deze nooit splinteren. Daarnaast is polycarbonaat brandvertragend, hittebestendig en UV- en weerbestendig. U hoeft niet bang te zijn voor vergeling van de platen dankzij de UV-coating.

Verlicht plafond van polycarbonaat bewerken en monteren

Een polycarbonaat plaat kan op verschillende manieren aan een plafond bevestigd worden. Op bovenstaande foto ziet u dat er een profiel rondom de plaat is gemaakt. Aan iedere zijde van de polycarbonaat plaat is een balkje gemaakt, en hier wordt de plaat op gelegd. U kunt het geheel eventueel netjes afwerken met een plint.

Een verlicht plafond van polycarbonaat kan ook in een systeemplafond geplaatst worden. In principe hoeft u dan alleen maat een paneel van het systeemplafond te vervangen door de polycarbonaat plaat.

Een andere manier van monteren is door middel van boren. Wij kunnen deze gaten voor u boren. U kunt via een offerte aangeven waar u deze gaten wilt hebben en hoe groot deze moeten zijn. Tenslotte kunt u met onze Plexiglas Sealer de plaat verlijmen met andere materialen zoals hout, beton of steen. Omdat polycarbonaat goed te bewerken is kunt u zelf ook gaten in het polycarbonaat boren, zodat u het plaatmateriaal aan het plafond kunt vastschroeven.

Verlicht plafond2Verschillende kleuren polycarbonaat van Plexiglas.nl

Polycarbonaat is bij Plexiglas.nl in verschillende tinten verkrijgbaar. Dit biedt mogelijkheden voor diverse ideeën en effecten. Een populaire keuze voor een toepassing als deze is opaal polycarbonaat. Deze plaat heeft een lichtdoorlaat van ongeveer 40%. Als u hierachter LED strips verwerkt ontstaat er een zeer charmant geheel met mooie diffuse lichteffecten. Ook brons polycarbonaat en smoke grijs polycarbonaat, welke beiden een lichte tint hebben en wat minder licht door laat dan helder polycarbonaat, zijn enorm populair hiervoor. Als u het juist mooi vindt om de originele lichtbron te zien is de ‘standaard’ helder polycarbonaat ook een prima keuze.

Benodigde dikte polycarbonaat voor plafond

Hoe dik het polycarbonaat voor uw plafond moet zijn is van enkele zaken afhankelijk, namelijk de afmeting van het plafond én de manier waarop u het plaatmateriaal wilt bevestigen. Voor platen van 50×50 cm is een dikte van 4 mm vaak genoeg. Op deze pagina vindt u meer informatie over de benodigde plaatdikte.

Heeft u een vraag over het creëren van een verlicht plafond? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment. 

Enthousiast? Gebruik deze producten

polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 3 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

-20%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 4 mm

 44,80 per m2

Incl. BTW:  54,21 per m2

-20%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 5 mm

 62,40 per m2

Incl. BTW:  75,50 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 2 mm

 48,00 per m2

Incl. BTW:  58,08 per m2

polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 4 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 3 mm

 64,00 per m2

Incl. BTW:  77,44 per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 4 mm

 90,00 per m2

Incl. BTW:  108,90 per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 5 mm

 110,00 per m2

Incl. BTW:  133,10 per m2

polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 5 mm

 110,00 per m2

Incl. BTW:  133,10 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 4 mm

 85,00 per m2

Incl. BTW:  102,85 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 5 mm

 107,00 per m2

Incl. BTW:  129,47 per m2

>