Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas fotolijst

Zelf een fotolijstje maken, dat kan met plexiglas. Sterker nog: er zijn ontzettend veel mogelijkheden met plexiglas fotolijsten. Met een fotolijst van plexiglas bent u altijd verzekerd van glashelder zicht. Wij hebben verschillende tinten plexiglas in ons assortiment waarmee u een uniek fotolijstje, volledig naar eigen wens kunt maken.

Fotolijst

Ontspiegeld plexiglas voor fotolijst

Voor een fotolijst hebben wij twee soorten plexiglas die geschikt zijn: Helder plexiglas en Anti-reflex (ontspiegeld) plexiglas. De heldere plexiglas plaat is qua doorkijk hetzelfde als gewoon glas. Het is zelfs nóg iets helderder. Omdat het echter minder zwaar is, en goed te bewerken, wint plexiglas steeds meer aan populariteit voor een fotolijst. Het Antireflex plexiglas is ontspiegeld. Dit plexiglas heeft een anti-reflex laag waardoor er geen weerspiegeling in de fotolijst ontstaat. In galerijen en kunstexposities wordt er vaak voor deze materiaalsoort gekozen, maar ook voor in huis is dit een goede keuze als er bijvoorbeeld een lamp op de foto schijnt.

Waarom kiezen voor een plexiglas fotolijst?

Met plexiglas bent u altijd verzekerd van glashelder zicht. Plexiglas is licht van gewicht, waardoor de fotolijst niet snel van de muur zal vallen. Omdat ons plexiglas UV-bestendig is zullen zowel het plexiglas als uw foto’s niet verkleuren. Een ander groot voordeel aan plexiglas is dat u er zelf mee kunt knutselen. Met plexiglas kunt u niet alleen uw gewone glas in een fotolijst vervangen voor plexiglas. Met deze verrassende kunststof is veel meer mogelijk!

U kunt bijvoorbeeld 2 plexiglas plaatjes tegen elkaar aan maken. Hiertussen kunt u de foto plaatsen. Het is mogelijk om zelf gaten te boren met een kwalitatieve boor, maar wij kunnen dit ook voor u doen. Als u ervoor kiest om uw foto op het plexiglas te laten drukken heeft u maar 1 plaat nodig. In dit geval zijn onze afstandhouders een prima optie. Met onze RVS-afstandhouders kunt u het fotolijstje aan een muur bevestigen. Hiervoor moeten gaten in het materiaal worden geboord. U kunt dit gemakkelijk zelf doen, maar in overleg met u kunnen wij dit ook voor u in orde maken. Vraag hiervoor een offerte bij ons aan.

Ook is het een optie om de ‘lijst’ te maken van bijvoorbeeld zwart of wit plexiglas en de foto zelf achter helder plexiglas óf ontspiegeld plexiglas te verwerken.

Echte creatievelingen kunnen ongetwijfeld nog veel meer leuke ideeën verzinnen om een fotolijst met plexiglas te maken. Plexiglas is namelijk erg goed te bewerken zonder dat het splintert. Zo kunt u een plexiglas lijst op maat maken! Je kunt plexiglas boren, plexiglas graveren, plexiglas frezen, plexiglas thermovormen etc. Enkele bewerkingen kunt u bij ons laten doen, maar als u graag wat hobbyt is het prima zelf te doen. Het is wel van belang om hiervoor altijd kwalitatief materiaal te gebruiken. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor het resultaat.

Fotolijst2Plexiglas fotolijst dikte

Welke dikte plexiglas u nodig heeft is afhankelijk van de afmeting van de fotolijst. Om een indicatie te geven: voor het vervangen van een glasplaat in een fotolijstje is een dikte van 2 mm of 3 mm vaak voldoende. Wilt u een grote foto van bijvoorbeeld 150×150 cm op plexiglas laten drukken, dan zou u kunnen denken aan 6 of 8 mm dik plexiglas. Onze pagina ‘Welke dikte heb ik nodig voor mijn project?’ geeft u meer informatie over de benodigde dikte plexiglas per afmeting.

De fotolijst van plexiglas schoonmaken

Met een Antistatische Kunststofreiniger kunt u het plexiglas schoonmaken en gemakkelijk minder statisch maken. Dit zorgt ervoor dat stof minder goed hecht aan het plexiglas, waardoor u het minder vaak hoeft schoon te maken.

Heeft u vragen over het maken van een plexiglas fotolijst? Onze medewerkers van klantenservice denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail én telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 902 08 00
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 2 mm

 48,00 per m2

Incl. BTW:  58,08 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

-10%Plexiglas helder 2 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 2 mm

 20,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 27,83.Current price is: € 25,05. per m2

helder plexiglas 3 mm

PLEXIGLAS® helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

plexiglas helder

Plexiglas UV-doorlatend 3 mm

 75,00 per m2

Incl. BTW:  90,75 per m2

plexiglas wit 3 mm

PLEXIGLAS® wit 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

plexiglas zwart 3 mm

PLEXIGLAS® zwart 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

>