Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas/polycarbonaat tuinhuis

Maak de ruiten van uw tuinhuis van kunststof: plexiglas of polycarbonaat. Beide materialen zijn enorm weerbestendig en meer slagvast dan glas van gelijke dikte. Bovendien zijn ze Uv-bestendig, waardoor de ramen van uw tuinhuis niet kunnen verkleuren.

Tuinhuis

Plexiglas ruiten voor tuinhuisje

Er zijn veel voordelen van plexiglas. Plexiglas is namelijk zo’n 25 keer sterker, maar 50% lichter in gewicht t.o.v. gewoon glas. Dit maakt de montage van het materiaal een stuk gemakkelijker. Daarnaast is plexiglas veiliger. In de plexiglas platen kunnen eventueel scheuren of sterren ontstaan, maar het zal nooit kapot spatten en splinteren. Dit maakt het materiaal enorm geschikt voor gebruik buitenshuis. Mocht er door de wind iets tegen de ruiten aan komen, kan er enkel een ster of scheur ontstaan. U hoeft zich over glasscherven in uw tuinhuisje dus geen zorgen te maken.

Polycarbonaat ruiten voor tuinhuisje

Polycarbonaat heeft dezelfde eigenschappen als plexiglas, maar is nóg veel sterker, namelijk 250 keer sterker dan glas! Dit materiaal is écht onbreekbaar. Wel hangt er een iets hoger prijskaartje aan dan plexiglas. Ook krast het iets sneller dan plexiglas. Overweeg dus wat voor u het meest belangrijk is.

Bewerken plexiglas/polycarbonaat voor tuinhuis

Bij Plexiglas.nl bestelt u al uw kunststoffen op maat. Moeten er gaten in de kunststof geboord worden zodat montage wordt vereenvoudigt? Geen probleem! Wij kunnen diverse bewerkingen voor u uitvoeren. U kunt denken aan frezen, speciale vormen creëren en graveren. Er zijt een kleine meerprijs aan deze bewerkingen. Vraag hiervoor een offerte bij ons aan.

Liever zelf aan de slag? Beide kunststoffen zijn bovendien prima te bewerken door doe-het-zelvers. U kunt door het plexiglas of polycarbonaat zagen of frezen, om het materiaal helemaal in de gewenste afmeting te maken.

TuinschuurTinten plexiglas & polycarbonaat voor tuinhuis

De meest populaire optie voor ruiten in een tuinhuisje is ons heldere plexiglas of heldere polycarbonaat. Deze platen geven geen verschil qua doorkijk t.o.v. gewoon glas. Ze zijn volledig transparant en glashelder, volgens sommigen zelfs nóg iets meer helder dan standaard glas. Wilt u liever wat minder inkijk in het tuinhuis? Misschien kunt u dan denken aan een andere tint. Bij polycarbonaat is smoke grijs of brons polycarbonaat wellicht een optie. Als u liever plexiglas wilt kunt u denken aan mat plexiglas (gesatineerd) of plexiglas met piramidestructuur.

Kunststof ruiten bestellen bij Plexiglas.nl

De dikte plexiglas/polycarbonaat die benodigd is voor de ruiten van uw tuinhuis is afhankelijk van de afmeting van de ruiten. Voor ruiten met een kleine afmeting is een dikte van 3 mm vaak al voldoende. Hebben de ruiten een grotere afmeting? Dan heeft u een minimale dikte van 4 mm nodig. Eerder schreven we een pagina over de veelgestelde vraag “Welke dikte heb ik nodig voor mijn project?”. Voor meer informatie over de juiste dikte voor uw afmeting raden we aan om hier eens een blik te werpen.

Heeft u een vraag? Wij denken graag met u mee. We zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00 via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment. 

Enthousiast? Gebruik deze producten

Plexiglas helder 122 x 244 | 3, 4 & 5 mm

Budget plexiglas helder 5 mm | 122×244 cm

 157,00

Incl. BTW:  189,97

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

-10%plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 102,60 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 137,94.Current price is: € 124,15. per m2

-10%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 137,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 185,13.Current price is: € 166,62. per m2

Plexiglas helder 2 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 2 mm

 23,00 per m2

Incl. BTW:  27,83 per m2

plexiglas helder 3 mm

Plexiglas helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

Plexiglas plaat helder 4 mm

Plexiglas helder 4 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 2 mm

 29,00 per m2

Incl. BTW:  35,09 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 3 mm

 34,00 per m2

Incl. BTW:  41,14 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 4 mm

 47,00 per m2

Incl. BTW:  56,87 per m2

>