Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas vogelhuis

Wilt u eens iets anders dan een standaard vogelhuisje van hout? Kijk dan eens naar plexiglas. Wij hebben verschillende kleuren plexiglas in ons assortiment. Het materiaal is goed bewerkbaar, ook voor een doe-het-zelver. Hierdoor kunt u een vogelhuisje volledig naar uw eigen wens maken.

Vogelhuis van plexiglas

Plexiglas is zo’n 25 keer sterker dan gewoon glas, maar ook 50% lichter in gewicht. Het materiaal is nagenoeg onbreekbaar. Mocht het plexiglas toch beschadigen kan er hooguit een ster of scheur in ontstaan, maar het materiaal zal nooit kapot spatten en splinteren. Glasscherven zijn verleden tijd!

Plexiglas is UV- en weerbestendig. Dit maakt het materiaal goed bestand tegen verwering en vergeling. Hierdoor bent u het hele jaar lang verzekerd van glashelder materiaal. Daarnaast hecht kalk minder goed op plexiglas t.o.v. gewoon glas. U hoeft dus minder vaak agressief schoon te maken met plexiglas.

Plexiglas vogelhuisje op maat

Plexiglas is goed bewerkbaar materiaal. U kunt zelf eenvoudig gaten boren in het plaatmateriaal om deze tegen een muur of standaard te bevestigen. Door middel van zagen, vervormen, verlijmen of zelfs frezen, kunt u een vogelhuisje maken wat helemaal bij uw tuin en huis past. De verschillende kleuren plexiglas, én de vele bewerkingsmogelijkheden, bieden veel opties.

Kleuren plexiglas voor een vogelhuis

Plexiglas is in verschillende kleuren verkrijgbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor helder plexiglas. Dit materiaal ziet er qua zicht hetzelfde uit als gewoon glas. Dit heldere materiaal kunt u ook combineren met hout. U kunt bijvoorbeeld alleen de achterwand van het vogelhuisje vervangen met plexiglas.

Voor een compleet andere look hebben wij ook zwart, wit, opaal en gesatineerd (mat effect) plexiglas in ons assortiment. Deze kleuren plexiglas zijn niet helemaal transparant, en geven de uitstraling van een dicht vogelhuis.

Benodigde dikte plexiglas voor een vogelhuis

De dikte plexiglas die u nodig heeft voor het maken van een vogelhuisje is afhankelijk van een aantal factoren: De afmeting van het vogelhuisje en de manier waarop u het plaatmateriaal wilt bevestigen. In de meeste gevallen is een plaatdikte van 2 mm of 3 mm voldoende.

Heeft u een vraag? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

-10%Plexiglas helder 2 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 2 mm

 20,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 27,83.Current price is: € 25,05. per m2

helder plexiglas 3 mm

PLEXIGLAS® helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

>