Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Wat is kraswerend polycarbonaat?

Polycarbonaat biedt talloze voordelen, maar er is ook een nadeel. Polycarbonaat is een zacht materiaal en daarom gevoelig voor krassen. Dat is in de meeste gevallen geen probleem, maar bij intensief gebruik is dit niet altijd even praktisch. Daarom is er een polycarbonaat plaat ontwikkeld die kraswerend is.

Goed om te weten: deze informatie gaat over massieve polycarbonaat platen. Veel klanten die zoeken naar polycarbonaat bedoelen eigenlijk onze tunnelplaten, speciaal voor het maken van overkappingen. In dit geval kunt u kijken bij onze informatie over de polycarbonaat kanaalplaten. 

Polycarbonaat met kraswerende coating

Als we het hebben over kraswerend polycarbonaat, dan hebben we het over een massieve polycarbonaat plaat met een tweezijdige kraswerende laag. Dat betekent dat de platen beschikken over unieke kraswerende eigenschappen door middel van een tweezijdige coating. Dit betekent overigens niet dat de kraswerende platen volledig krasvrij zijn! Het betekent dat de plaat iets harder is en beter bestand is tegen intensief gebruik, maar u kunt daarmee niet voorkomen dat er op den duur krassen zichtbaar worden.

Mogelijkheden kraswerend polycarbonaat

Kraswerend polycarbonaat wordt alleen in helder gemaakt en de platen zijn beschikbaar in verschillende diktes: van 3 mm tot 12 mm. De platen van 3 en 4 mm zullen wat sneller doorbuigen, dus als u verzekerd wilt zijn van een stevige plaat, kunt u beter een wat dikkere kraswerende plaat kiezen. De platen zijn verkrijgbaar in standaard afmetingen (50×50, 75×75 en 100×100) of op maat gemaakt. Wij zagen de platen gratis voor u op maat.

Houd rekening met de uitzettingscoëfficiënt. Kraswerend polycarbonaat kan 0,065 mm per meter per graad uitzetten of krimpen bij wisselende temperaturen.

Toepassing kraswerend polycarbonaat

Kraswerende platen worden vooral veel gebruikt op plekken die krasgevoelig zijn en waar dat niet gewenst is. Denk aan beglazing voor winkelinterieurs, schuifdaken, standbouw of lichtreclame. Maar ook afdekplaten of beschermkappen van machines worden vaak gemaakt van kraswerend polycarbonaat.

Bewerkingen

U kunt kraswerend polycarbonaat zelf bewerken mits u het juiste gereedschap gebruikt. U kunt polycarbonaat lassen, lijmen, koud buigen en thermisch vormen. Lees ‘Hoe kan ik polycarbonaat bewerken?‘ als u meer te weten wilt komen over het bewerken van polycarbonaat. Indien u wilt, kunnen wij ook de bewerking voor u uitvoeren. Denk aan boren, schuin zagen of frezen. Vraag in dat geval eerst even een offerte aan.

Wilt u meer weten over polycarbonaat of de bewerkingsmogelijkheden? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze experts denken graag met u mee en geven passend advies.

>