Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Trespa® boeidelen


Wat zijn Trespa® boeidelen?

Een boeideel is een beschermende plaat die wind en andere weersinvloeden weghoudt bij de achterliggende constructie. Boeidelen zijn dus van groot belang voor de bescherming van een pand. Ze worden ook wel boeiboorden, dakranden of windveren genoemd – het betekent allemaal hetzelfde.

Trespa® is een merk van kunststof HPL platen, ook wel High Pressure Laminate. Omdat het merk Trespa® zo bekend is, worden HPL boeidelen vaak Trespa® boeidelen genoemd. Wij gebruiken de twee termen door elkaar. 

Een HPL boeideel is deels van kunststof gemaakt. Vanwege het duurzame en onderhoudsarme karakter is dit materiaal steeds populairder voor boeidelen. Een houten boeideel dient iedere 5 jaar opnieuw geschilderd te worden, terwijl een Trespa® afwerking dakgoot nooit geschilderd hoeven te worden. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over rotting. Vanwege deze voordelen ziet u bij nieuwbouwwoningen eigenlijk alleen nog maar kunststof, en vooral Trespa®.

Dakrand Trespa HPL

Wat is het verschil tussen een Trespa® boeiboord en gevelbekleding?

Soms worden gevelbekleding en Trespa® boeidelen in één adem genoemd, maar het zijn wel degelijk 2 verschillende toepassingen. Trespa® boeiboorden vormen een afwerking van de dakgoot en bestaan daarmee ook vaak uit kleinere platen. Gevelbekleding is het decoratieve materiaal aan de buitenzijde van de muur van een pand. Ze hebben beiden als doel het pand te beschermen tegen weersinvloeden, maar worden dus op verschillende plekken toegepast. Voor boeiboorden kunt u het beste de Trespa® Izeon® productlijn gebruiken. Deze platen zijn in de meest voorkomende RAL-kleuren uitgevoerd, zodat uw Trespa® boeiboord perfect matcht met de kleur van het geschilderde kozijnwerk.

Voordelen van HPL boeidelen

Trespa® of HPL boeidelen zijn dus populair, maar waarom precies? We zetten de voordelen graag voor u op een rij. Allereerst is HPL/Trespa® voordeliger dan de andere materialen. Ook gaan Trespa® boeidelen veel langer mee – u kunt zeker 30 jaar gebruik maken van de topkwaliteit van Trespa® boeiboorden. Bovendien is een HPL boeideel onderhoudsarm – u heeft er dus weinig werk aan. Nog een overtuigend pluspunt is dat Trespa® moeilijk ontvlambaar is en brandvertragend werkt. Het heeft brandklasse B1 volgens Europese wetgeving. Als kers op de taart hoeft u Trespa® nooit te schilderen. Dit in tegenstelling tot hout of metaal, wat je zeker eens per 5 jaar opnieuw onder handen moet nemen. Dit kost behalve veel werk ook erg veel geld! Het aanschaffen van Trespa® boeidelen is op lange termijn dus kosten- én tijdbesparend.

Tabel eigenschappen Trespa boeidelen HPL boeiboord dakrand

Trespa® boeidelen monteren

Een Trespa® boeiboord monteren kan op meerdere manieren. U kunt ervoor kiezen om de kunststof platen te verlijmen of te schroeven. Voor schroeven kunt u gebruik maken van speciale HPL schroeven. Deze zijn beschikbaar in dezelfde RAL-kleuren als de Izeon® platen. U kunt er ook voor kiezen om de platen te lijmen met het speciale Panelbonding Lijmsysteem van ProPart®, of met onze super stevige Plexiglas Bonder.

Houdt bij het monteren van HPL boeidelen wel altijd rekening met de dilatatieruimte. Wat dit betekent? Het bieden van ruimte aan de platen om te bewegen bij temperatuurschommelingen. Een Trespa® boeiboord kan maximaal 2,5 mm per lopende meter uitzetten en heeft een dilatatieruimte van 10 mm nodig (5 mm per plaat) in de lengte en de breedte. Zo voorkomt u dat de platen tegen elkaar aan gaan drukken en vervolgens hol gaan staan.

Maar ook ventilatie is ontzettend belangrijk bij de Trespa® boeidelen. Achter de platen is een continue luchtstroom noodzakelijk om het vocht af te kunnen voeren. Houd daarom altijd een minimale ventilatieruimte aan van 5 tot 20 mm achter de plaat. Indien u dit niet doet, kunnen de platen juist bol gaan staan. Bovendien neemt de kans op schimmelvorming dan ook toe.

Heeft u hier nog vragen over? Bekijk dan eens onze veelgestelde vraag ‘Hoe kan ik Trespa® bevestigen?’ of ‘Hoe kan ik Trespa® blind bevestigen?‘. U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice medewerkers – zij geven u graag persoonlijk advies.

Maatwerk HPL boeideel

Wilt u boeidelen van Trespa® op maat gemaakt? Dat kan ook! Wij kunnen Trespa® Izeon® exact op maat maken op onze CNC-machine. Belangrijk is wel dat u een correcte en gedetailleerde tekening aanlevert. Meer weten over deze tekening? Lees dan onze veelgestelde vraag ‘Hoe lever ik een goede maatwerktekening aan?’. Zodra het maatwerk is uitgevoerd, sturen wij het zo spoedig mogelijk uw kant op. U hoeft het dan alleen nog maar te monteren.

Bij maatwerk dient u eerst een offerte aan te vragen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij helpen u graag verder!

Boeiboord Trespa HPL dakrand

Trespa® boeidelen online bestellen

Bent u van plan om HPL boeidelen aan uw dakrand te monteren? Bestel ze dan nu bij Plexiglas.nl. Wij hebben altijd een flink aantal platen op voorraad. U kunt kiezen voor de standaard maten of Izeon® op maat bestellen. Bent u een zakelijke klant? Informeer dan bij onze klantenservice naar de voordelen.

Twijfelt u over de kleur of het materiaal? Bestel dan een sample! Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Zelf aan de slag?

Wilt u zelf de Izeon® platen op maat gaan maken? Dat kan! In dat geval bestelt u een hele plaat (305×153 cm) en gaat daarmee zelf aan de slag. U kunt het bewerken van Trespa® vergelijken met het bewerken van hardhout. Voor tips over een Trespa® boeiboord monteren of bewerken, kunt u terecht op onze veelgestelde vragen pagina. Wordt uw vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met onze klantenservice – dan zorgen wij dat u alsnog een antwoord krijgt op uw vraag!

Onderhoud van Trespa® boeidelen

Het schoonmaken van Trespa® boeidelen is een fluitje van een cent. Ten eerste hecht vuil niet tot nauwelijks aan het Trespa® materiaal. U heeft dus voldoende aan een milde reiniger.

Het is wel belangrijk dat u de platen 1x per jaar een schoonmaakbeurt geeft. Zo blijven de boeiboorden langer mooi, maar gaan ze ook langer mee!

Enthousiast? Gebruik deze producten

HPL plaat boeideel 6 mm wit

Boeideel HPL wit RAL 9016 | 6 mm | op maat

 54,00 per m2

Incl. BTW:  65,34 per m2

Antraciet boeideel boeiboord HPL

Boeideel HPL antraciet grijs 6 mm | op maat

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

Groen boeideel boeiboord HPL

Boeideel HPL groen 6 mm | op maat

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

crème boeideel boeiboord HPL

Boeideel HPL crème wit 6 mm | op maat

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

Zwart boeiboord boeideel HPL

Boeideel HPL zwart 6 mm | op maat

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

Lichtgrijs boeiboord boeideel HPL

Boeideel HPL lichtgrijs 6 mm | op maat

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

Op aanvraag-10%trespa 9005 Jet Black dubbele schaduw

Trespa® Izeon® RAL 9005 gitzwart 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

donkerblauw boeideel boeiboord HPL

Boeideel HPL donkerblauw 6 mm | op maat

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9001 crème wit hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9001 crème wit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 7065 lichtgrijs 6 mm kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7035 lichtgrijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 5011 Staalblauw kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 5011 staalblauw 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

>