Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Trespa® kleuren voor ieder project

25/03/2023

11:13

Trespa® staat bekend om zijn innovatieve en duurzame plaatmateriaal, maar ook zeker om de uitgebreide Trespa® kleurenkaart! In deze blog geven we je graag wat uitleg over de diverse Trespa® kleuren.

Zoveel Trespa® kleuren

De keuze voor het materiaal Trespa® is snel gemaakt, maar welke kleur kiest u hierbij? Misschien heeft u al een specifieke kleur in uw hoofd, wit bijvoorbeeld. Maar er zijn ook weer verschillende tinten wit. Die verschillende kleurnuances lijken op het eerste gezicht niet zo groot, maar als u dit vervolgens op een gevel terugziet, is het verschil tussen bijvoorbeeld Trespa® 9001 en Trespa® RAL 9010 toch ineens behoorlijk zichtbaar.

Los van kleine tintnuances bevat de Trespa® kleurenkaart ook veel uiteenlopende kleuren. Van HPL groen tot Trespa® zwart en een frisse lime groen van de Trespa® Meteon® lijn. Om u een idee te geven, vindt u hieronder een greep gedaan uit de bonte kleurmogelijkheden van Trespa®:

Wij hebben niet alle Trespa kleuren in onze webshop, maar kunnen deze op aanvraag altijd voor u bestellen. Neem in dat geval even contact op met onze klantenservice.

Izeon® Trespa® kleurenkaart

De Izeon® platen van Trespa® zijn beschikbaar in de meest voorkomende RAL-kleuren. Deze platen zijn ontwikkeld voor kleinere gevelprojecten, zoals boeidelen, dakkapellen of windveren. In dat geval is het natuurlijk fijn als de kleur matcht met het geschilderde kozijnwerk. Vandaar dat er is gekozen voor de meest populaire kleuren voor schilderwerk.

Hieronder vindt u een overzicht van de Izeon®-kleuren:

Trespa Izeon Kleurenkaart

Wij hebben momenteel 8 van deze Trespa® kleuren in onze webshop beschikbaar (RAL9005, RAL9010, RAL7016, RAL9001, RAL9016, RAL7035, RAL5011 en RAL6009). Alle andere Trespa® kleuren zijn trouwens ook gewoon bij ons te bestellen. Dit kunt u doen via onze klantenservice.

Trespa® zwart

Bent u op zoek naar Trespa® zwart? Kies dan Trespa® RAL 9005, ook wel gitzwart. Zwarte Trespa® platen hebben een klassieke en luxe uitstraling. Zwart Trespa 9005 wordt dan ook veel gebruikt voor bedrijfspanden. Wist u dat de kleur zwart staat voor onafhankelijk en continuïteit? Geen verkeerde associaties voor uw bedrijf.

Ook van ons huismerk hebben we HPL zwart in ons online assortiment. De samenstelling van deze platen is gelijk aan die van Trespa®, alleen de kwaliteit is iets minder dan bij de bekende Trespa® platen. Maar wat maakt nu de keuze tussen Trespa® zwart en en huismerk HPL zwart? Indien u de plaat voor binnen (binnendeur, tafelblad, douchewand) wilt gebruiken, dan biedt het huismerk voldoende kwaliteit. Gaat u het echter buiten gebruiken, bijvoorbeeld voor gevelbekleding of boeidelen? Kies dan voor Trespa® zwart. U krijgt 10 jaar garantie op de kleur en de platen zijn getest onder extreme weersomstandigheden, waardoor de platen bij juiste montage zeker 30 jaar mee gaan!

Trespa® antraciet

Ook een Trespa® plaat antraciet (RAL 7016) is zeer populair. Hiermee bereikt u dezelfde luxe uitstraling, maar het oogt net iets minder hard. De Trespa® kleur 7016 is zeer geliefd voor gevelplaten of boeidelen, maar ook binnenshuis wordt Trespa® 7016 veel gebruikt.

Ook van ons huismerk verkopen we HPL antraciet 7016, ofwel HPL grijs.  Deze HPL platen antraciet vormen een goedkoper alternatief voor Trespa® RAL 7016. Twijfelt u over de kleur? Vraag dan een HPL RAL 7016 sample aan. Zo kunt u op uw gemak de kleur bekijken.

Trespa® wit

Ook Trespa® of HPL wit is een veelgevraagde kleur. Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende tinten: Trespa® 9010 (zuiverwit), RAL9016 (verkeerswit) en RAL 9001 (crème wit). Indien u de plaat wilt bedrukken, bijvoorbeeld voor een bedrijfsgevel of reclameplaat, dan is Trespa® RAL 9010 de ideale basis. Wilt u de witte kleurnuances van dichterbij bekijken? Bestel dan samples van de verschillende HPL wit tinten. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken!

Voor kleuradvies kunt u ook terecht bij onze klantenservice.

Andere afwerkingen van Trespa® kleuren

Los van een een uitgebreide kleurenwaaier, biedt Trespa® ook verschillende afwerkingen of structuren.

Van Meteon® koopt u de volgende looks:

 • Meteon® Metallics®: Metallic look (o.a. koper, zilver, brons)
 • Meteon® Wood Decor®: Houtprints (o.a. eiken, kersen, mahonie)
 • Meteon® Naturals®: Natuurlijke kleuren en structuren (o.a. kalksteen, roest, basalt)
 • Meteon® Lumen®: look met lichteffect
 • Meteon® Focus®: robuuste, karakteristieke look

Trespa® platen zijn te bestellen in de volgende afwerkingen:

 • Satin (licht glanzend afwerking met warm effect)
 • Matt (gladde supermatte afwerking)
 • Rock (zacht gepolijst met licht ongelijke spleten)
 • Matt-Rock (matglans afwerking met steenlook)
 • Diffuse (zijdezachte afwerking zonder textuur en weinig lichtreflectie)
 • Oblique (mat glanzende afwerking met textuur)
 • Specular (hoogglanzende afwerking)

Zijn deze omschrijvingen wat abstract? Vraag dan om hulp bij onze klantenservice – zij kunnen u persoonlijke adviseren. Wellicht dat een digitale folder of sample u verder kan helpen!

The Golden House Houten – Trespa site2
Kunstacademie Hasselt – site Trespa2
Kubuswoningen Rotterdam gevelbekleding HPL Trespa
Basisschool Kampenhout – site Trespa 2
>