Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Trespa® dakkapel

Uw dakkapel bekleden met Trespa® is een heel goed idee! Waarom? De platen zijn zeer weerbestendig, duurzaam en u krijgt 10 jaar garantie. Een topkeuze dus!

Materiaal kiezen dakkapel

Met een dakkapel vergroot u niet alleen het woonoppervlak, het verrijkt ook uw wooncomfort en zorgt ervoor dat uw woning meer waard wordt. Dus heeft u de vergunning binnen en kunt u aan de slag? Overweeg dan een dakkapel Trespa®. Hout, zink, aluminium of polyester zijn ook prima opties, maar Trespa® steekt daar toch met kop en schouders bovenuit! Dit komt vooral vanwege de super kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal. Meer weten? Lees dan onze FAQ ‘Wat is Trespa?’.

Voordelen dakkapel Trespa®

Trespa® wordt veel gebruikt voor exterieurdoeleinden. We zien het niet alleen in dakkapellen, maar ook in boeiboorden, windveren of gevelbekleding. De keuze voor een Trespa® dakkapel is niet alleen mooi, maar garandeert ook een perfecte bescherming tegen weersinvloeden van buitenaf. Trespa® plaatmateriaal is getest onder extreme weersomstandigheden in het Florida-klimaat. Zo kan het duurzame, slagvaste en kleurvaste karakter gegarandeerd worden. U heeft standaard 10 jaar garantie op de platen, maar bij de juiste montage montage gaan de platen zelfs makkelijk 30 jaar mee!

Alle voordelen van een dakkapel Trespa zijn:

  • Hoge weerbestendigheid
  • Onderhoudsarm (vuil hecht zich amper)
  • Zeer sterk & slagvast
  • UV-bestendig (en dus kleurvast)
  • Duurzaam (plus 10 jaar garantie)
  • Nederlands product

Onderhoud Trespa® dakkapel

Het weinige onderhoud van de Trespa® dakkapel verdient nog wat extra aandacht. Zeker in vergelijking met een houten dakkapel is het een wereld van verschil – u hoeft er namelijk na het plaatsen nauwelijks naar om te kijken. Waar een dakkapel van hout met regelmaat opnieuw geschilderd moet worden, is dit met een Trespa® dakkapel verleden tijd! De toplaag is een supersterke kunststof laag. Deze is zoals gezegd bestand tegen nagenoeg alle extreme invloeden.

Een Trespa® dakkapel schoonmaken? Ook een fluitje van een cent! Vuil hecht zich namelijk amper aan het oppervlak, dus een jaarlijkse schoonmaakbeurt is meer dan voldoende. Meer weten over het schoonmaken van een Trespa® plaat dakkapel? Lees dan onze veelgestelde vraag ‘Hoe kan ik Trespa® schoonmaken?’.

Het onderhoudsvrije karakter van een HPL dakkapel zorgt er ook voor dat u in vergelijking met bijvoorbeeld een houten dakkapel op de lange termijn een stuk voordeliger uit bent. Mooi meegenomen, toch?

HPL Trespa dakkapel

Trespa® dakkapel kosten

We sommen het ene na het andere voordeel op, maar is er ook een nadeel? Het antwoord daarop zou kunnen zijn; het prijskaartje. De Trespa® dakkapel kosten kunnen aan de hoge kant zijn, maar dan heeft u wel kwaliteit! En zoals benoemd, u zult flink besparen op onderhoudskosten.

Wat zijn de Trespa® dakkapel kosten dan? Deze zijn uiteraard helemaal afhankelijk van uw keuze voor een prefab dakkapel of een maatwerk Trespa® dakkapel. En vervolgens de afmetingen van uw dakkapel. Een Izeon® Trespa® dakkapel plaat van 3050×1530 mm kost € 559,98 ex. BTW (€ 677,58 incl. BTW). Meer weten? Lees dan onze blog ‘Trespa® platen prijs’.

U kunt er ook voor kiezen om in plaats van Trespa® onze huismerk HPL platen te gebruiken. Deze zijn goedkoper, maar gaan minder lang mee. Ook Alucobond® is een iets voordeliger & goed alternatief en een populair materiaal voor gevelbekleding.

Wij snappen als geen ander dat u duidelijkheid wilt over het kostenplaatje. U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Zo weet u meteen waar u aan toe bent!

Mogelijkheden Trespa® dakkapel

Trespa® is in bijna iedere kleur leverbaar, van effen kleuren tot en met metallic en houtlook. Trespa® staat bekend om zijn kleuren en design. Voor een Trespa® plaat dakkapel wordt veelal gerefereerd naar de productlijn Izeon®. Trespa® Izeon® platen zijn speciaal ontwikkeld voor kleinere projecten, zoals dakkapellen, boeidelen of windveren. Ook zijn de platen beschikbaar in de meest populaire RAL-kleuren voor kozijnwerk. Zo past uw dakkapel altijd 100% bij de kleur van uw schilderwerk!

Trespa Izeon Kleurenkaart

Bij Plexiglas.nl vindt u momenteel de volgende 8 RAL-kleuren: RAL9005, RAL9010, RAL7016, RAL9001, RAL9016, RAL7035, RAL5011 en RAL6009. De andere RAL-kleuren kunt u op aanvraag ook via ons bestellen. Neem in dat geval contact op met onze klantenservice.

Dakkapel renovatie Trespa®

Een dakkapel heeft het in Nederland soms zwaar te verduren dankzij het steeds extremer wordende weer. Daarom zijn de zijpanelen van een dakkapel, ook wel zijwangen of zijdakvlakken genoemd, soms vroegtijdig aan vervanging toe. Is uw huidige dakkapel nog niet van Trespa®, maar nodig aan een renovatie toe? Kies dan voor een Trespa® plaat dakkapel voor de zijpanelen. Uiteraard kunt u ook een bestaande Trespa® dakkapel vervangen door nieuwe platen, maar gezien de duurzaamheid van het materiaal zal dit niet zo snel nodig zijn. 

HPL dakkapel Trespa

Dakkapel bekleden met Trespa®

Gaat u zelf aan de slag met het vervangen van de zijpanelen van uw dakkapel? Laat de platen dan door ons op maat maken, dan hoeft u ze slechts nog te monteren. Een Trespa® of HPL dakkapel kunt u zowel met lijm als met schroeven monteren. In het geval van lijmen kunt u gebruik maken van ons Pro Part® Panelbonding lijmsysteem. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor gevelplaten en zorgt ervoor dat de platen blind gemonteerd kunnen worden. Het systeem bestaat uit primers, lijm, tape en accessoires, die ook allemaal los verkrijgbaar zijn. Voor het schroeven van uw HPL of Trespa dakkapel kunt u gebruik maken van HPL schroeven – beschikbaar in dezelfde kleuren als de platen zelf. Zo vallen ze nauwelijks op.

Let wel op het feit dat Trespa/HPL platen 0,06 mm per meter per graad kunnen uitzetten bij temperatuurschommelingen. Boor daarom altijd gaten die groter zijn dan de diameter van uw schroeven. In het geval van onze HPL schroeven (Ø 4,8 mm) adviseren wij boorgaten van 8 mm – zo hebben de platen genoeg ruimte om te bewegen. U kunt de gaten ook door ons laten boren. Lever hiervoor een duidelijke maatwerktekening aan die de positie en diameter van de gaten aangeeft. Wij sturen op basis hiervan een passende prijsopgave.

Meer weten over de bevestiging? Dan kunt u onze veelgestelde vragen raadplegen. Lees ‘Hoe kan ik Trespa® bevestigen?‘ of ‘Hoe kan ik Trespa ® blind bevestigen?‘.

Dakkapel Trespa® op maat bestellen

Wilt u het zijpaneel vervangen of een maatwerk dakkapel Trespa® plaatsen? Dan kunt u de platen bij Plexiglas.nl op maat laten maken, inclusief schuine zijdes. Rechttoe rechtaan platen kunt u gewoon in het product zelf aangeven. Rechtsboven vindt u onze handige calculator waar u de afmeting kunt invoeren. Speciale vormen, uitsparingen of boorgaten kunnen wij uitvoeren op basis van een maatwerktekening – digitaal of met de hand gemaakt. U kunt de tekening mailen naar klantenservice@plexiglas.nl en vervolgens ontvangt u een offerte. Na akkoord gaan wij voor u aan de slag en worden de maatwerk producten zo snel mogelijk naar het juiste adres verstuurd.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice medewerkers – zij geven u graag persoonlijk advies.

Enthousiast? Gebruik deze producten

Op aanvraag-10%trespa 9005 Jet Black dubbele schaduw

Trespa® Izeon® RAL 9005 gitzwart 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9001 crème wit hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9001 crème wit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 7065 lichtgrijs 6 mm kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7035 lichtgrijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 5011 Staalblauw kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 5011 staalblauw 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

>