Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Trespa® plaat afmetingen

15/03/2023

12:50

De afmeting Trespa® plaat is beschikbaar in verschillende standaard formaten. We gaan er graag wat dieper op in, zodat u alle opties kent en weloverwogen ons product aanschaft!

Trespa® is een merknaam van het kunststof materiaal HPL. In de volksmond wordt het materiaal vaker Trespa® genoemd. Wij gebruiken daarom vaker de term Trespa® plaat afmetingen dan HPL plaat afmetingen, maar eigenlijk bedoelen we met beiden hetzelfde.

Wat zijn de standaard Trespa® platen afmetingen?

Er zijn vier standaardmaten voor Trespa® plaat: 3050×1530 mm, 2550×1860 mm, 3650×1860 mm en 4279×2130 mm.

Trespa afmetingen

De meest populaire van de HPL platen afmetingen is de standaardmaat 3050×1530 mm. Deze kunt u dan ook altijd direct bestellen in onze webshop. Heeft u een andere standaardmaat nodig? Dat kan ook, dit gaat echter op aanvraag. Neem in dat geval contact op met onze klantenservice medewerkers – zij zullen u verder begeleiden met uw bestelling.

Eigen Trespa® afmeting

Overigens kunt u bij ons ook alle platen op maat bestellen. Hiermee creëert u dus uw eigen Trespa® afmetingen. Zoek de kleur en de dikte die u nodig heeft, en vul hier de breedte en lengte (of hoogte) in. Daarna verschijnt de exclusief en inclusief BTW prijs voor deze Trespa® afmeting.

Uitzetten en krimpen

Het gaat slechts om 0,06 mm, maar het is toch belangrijk om te benoemen. We hebben het over de uitzettingscoëfficiënt van Trespa®: dit is 0,06 mm per meter per graad. Zoveel zal de plaat uitzetten of krimpen bij wisselende temperaturen.

Trespa® plaat 3050×1530 bij Plexiglas.nl

De afmeting Trespa® plaat bij Plexiglas.nl is 3050×1530 mm. U vindt de Trespa® plaat 3050×1530 bij Plexiglas.nl in allerlei kleuren. Ook zijn er verschillende diktes Trespa® platen. De dikte die wij standaard op voorraad hebben is 6 mm. Maar ook hierbij geldt: Staat uw wens er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij bekijken samen met u de mogelijkheden.

Standaard maten aanpassen

De standaard maten zijn natuurlijk handig om te kennen als u zelf aan de slag wilt gaan met het bewerken van Trespa®. Of voor grootschalige projecten – zo kunt u precies berekenen met welke maat u het meest voordelig uitkomt. Los van de standaard Trespa® plaat afmetingen, kunt u uw plaat ook door ons op maat laten maken. U ontvangt in dit geval geen reststukken.

Gevelplaten kunststof

Afmeting Trespa® plaat met maatwerktekening

De kans is natuurlijk groot dat u een andere vorm dan vierkant of rechthoekig nodig heeft. Of dat er hoeken, boorgaten, uitsparingen of gravures in de plaat nodig zijn. Dat kunnen wij voor u doen!

Hoe? Lever een duidelijke maatwerktekening aan en stuur deze naar klantenservice@plexiglas.nl. Mochten wij nog vragen hebben, dan nemen we uiteraard contact met u op. U ontvangt een passende offerte. Na akkoord gaan wij voor u aan de slag. Onze computergestuurde CNC-machine voert het maatwerk uit en wij zorgen ervoor dat het zorgvuldig ingepakt zo spoedig mogelijk op het juiste adres wordt bezorgd.

Trespa® plaat afmetingen zelf aanpassen?

Wilt u na aankoop van een volle Trespa® plaat er zelf mee aan de slag gaan? Dat kan, het is te vergelijken met het bewerken van hardhout. Gebruik daarom ook hardstalen gereedschappen. Omdat Trespa® platen nóg harder en sterker zijn dan onze huismerk HPL platen, zijn ze ook iets lastiger te bewerken. U kunt beiden zagen, boren, lijmen, frezen of schilderen.

Tips nodig of nog andere vragen over Trespa® platen afmetingen? Kijk dan eens tussen onze veelgestelde vragen over Trespa®/HPL of neem contact op met onze klantenservice.

>