Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Trespa® gevelbekleding 

Trespa® gevelbekleding is een begrip in de bouwwereld. Menig architect, aannemer of klusser heeft het weleens Trespa® in handen gehad. De hoogste tijd om eens uit te leggen waarom dit materiaal zo populair is voor gevelbekleding!

Verschil HPL gevelbekleding en Trespa® gevelbekleding

Even voor de duidelijkheid: als we het hebben over Trespa® gevelbekleding gaat het eigenlijk vaak over HPL gevelbekleding. HPL is de eigenlijke materiaalnaam, Trespa® is het meest bekende merk. Voor gevelbekleding worden vaak de merkplaten gebruikt, maar ook wel eens HPL van andere merken. Wij gebruiken de termen Trespa® gevelbekleding en HPL soms door elkaar. In deze blog zal het echter vooral gaan over gevelbekleding van Trespa®.

Trespa® gevelplaat 

De gevelplaten van Trespa® staan bekend om hun kwaliteit. Wereldwijd worden de platen toegepast op de meest creatieve bouwwerken. Maar ook in Nederland ziet u Trespa® gevelbekleding steeds meer voorbij komen – ook bij u om de hoek! 

Trespa® gevelplaten zorgen niet alleen voor een strakke verzorgde uitstraling van uw gevel, maar ze beschermen ook uw pand tegen invloeden van buitenaf. Denk aan regen, wind of UV-straling.  

Trespa gevelbekleding is beschikbaar in de meest uiteenlopende kleuren, maar ook in allerlei structuren of looks. Zo kunt u helemaal losgaan met uw creativiteit! Meer weer over deze mogelijkheden? Lees dan onze blog ‘Trespa® kleuren voor ieder project’.  

HPL gevelplaat

Ook HPL van huismerken of andere merken is prima geschikt voor gevelbekleding. Onze huismerk HPL platen hebben eigenlijk alle eigenschappen van het merk Trespa®, met één groot verschil. Het huismerk is minder duurzaam. Dit wil zeggen: het materiaal is wat minder kwalitatief hoogwaardig en voldoet aan minder kwaliteitseisen, waardoor het sneller vervangen moet worden. Een van de voordelen van Trespa® is de 10 jaar garantie die gegeven wordt. Dit is niet voor niets. Trespa® is regelmatig getest op kleurvastheid en scoort hierin subliem. Jaren na aankoop is de gevelbekleding van Trespa® nog steeds als nieuw. Bij HPL gevelbekleding zult u wellicht wat eerder kleurverschillen opmerken.

Voordelen Trespa® gevelbekleding 

Trespa® gevelbekleding is dus niet zomaar zo populair. Dat heeft vooral te maken met de kwaliteit van de HPL gevelplaten. Daar heeft het merk zelfs haar wereldwijde bekendheid aan te danken. De HPL gevelplaat van Trespa® heeft een garantie van 10 jaar, maar gaat bij de juiste montage met gemak 30 jaar mee. 

Hoe kan Trespa deze kwaliteit garanderen? De Trespa® gevelplaten worden getest onder extreme weersomstandigheden in het zogenoemde Florida-klimaat. Zo kan het kleurvaste, slagvast, sterke en duurzame karakter gewaarborgd worden. 

Alle voordelen van Trespa® gevelbekleding op een rij: 

  • Sterk 
  • Duurzaam 
  • Slagvast 
  • Weerbestendig 
  • UV-bestendig 
  • Krasvast 
  • Onderhoudsarm 
  • 10 jaar garantie 

Wilt u meer weten over het verschil tussen Alucobond® en Trespa® gevelbekleding? Lees dan ‘gevelbekleding kunststof’ of neem contact op met onze klantenservice.  

Mogelijkheden van Trespa® gevel 

Trespa® gevelplaten bieden een ruime keuze aan kleuren en structuren. U kunt er echt alle kanten mee op. Een opvallende gevel met felle kleuren? Een elegante zwarte gevel? Of een futuristische gevel met metallic look? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden van een Trespa® gevel. Veel kleuren zijn direct in onze webshop te bestellen en binnen een paar dagen aan huis geleverd. De andere soorten en kleuren komt u niet tegen op de website, maar wij kunnen deze wel speciaal voor u bestellen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de klantenservice.

Hier vindt u een wat voorbeelden van de mogelijkheden van Trespa® platen gevel: 

Zwembad Trespa
Basisschool Trespa
The Golden House Trespa
Garagedeur Trespa
Kubuswoningen Rotterdam gevelbekleding HPL Trespa

Bevestigen van de gevelbekleding

Het bevestigen van Trespa® gevelbekleding kan op verschillende manieren. U kunt dit doen door middel van schroeven. Hiervoor hebben we speciale schroeven in het assortiment die matchen met het Trespa® aanbod. Mocht u liever blind willen monteren kunt u ook kiezen voor verlijming. Hiervoor kunt u gebruik maken van ons Panelbonding lijm systeem. Houdt wel altijd rekening met ventilatie en dilatatie.

Meer over de montage vindt u op de pagina ‘Hoe kan ik Trespa® bevestigen?

Trespa® gevelbekleding prijs m2 

De Trespa® gevelbekleding prijs is afhankelijk van de plaatsoort die u kiest. Er zijn 3 productlijnen van Trespa® die voor gevelbekleding ontwikkeld zijn. Dat zijn Trespa® Izeon®, Trespa® Pura® en Trespa® Meteon®. Momenteel vindt u alle Trespa® Izeon® in onze webshop. Maar, zoals gezegd: dat neemt niet weg dat u de andere Trespa® gevelplaten wel op aanvraag kunt bestellen. 

De prijs van Izeon® per m2 is € 120,- exclusief BTW. Wilt u de HPL gevelplaten echter bewerkt hebben? Dan wordt er een meerprijs in rekening gebracht. Met bewerkingen bedoelen we bijvoorbeeld het laten zagen van speciale vormen, het boren van gaten, óf het graveren van uw bedrijfslogo in het plaatmateriaal. De mogelijkheden zijn uitgebreid! Vraag voor al dit soort bewerkingen een offerte aan. Bent u zakelijke klant? Dan kunt u wellicht gebruik maken van staffelkorting. 

Wilt u een goedkoper alternatief voor Trespa® gevelbekleding? Kijk dan eens naar onze huismerk HPL gevelplaten. Deze platen qua materiaalopbouw hetzelfde, alleen de kwaliteit is iets minder dan Trespa® gevelplaten. De platen kunnen na verloop van tijd verkleuren en gaan minder lang mee. Bovendien ontvangt u geen 10 jaar garantie op de huismerk platen.

Heeft u advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice medewerkers – zij helpen u graag verder! 

Trespa® gevelpanelen onderhouden 

Een mooi voordeel van een Trespa® buitengevel is het onderhoudsvriendelijke karakter. Vuil hecht zicht bijna niet aan Trespa® gevelpanelen. Toch is een jaarlijkse onderhoudsbeurt niet overbodig, zodat het geheel weer verzorgd oogt. Maak de platen goed schoon met onze Pro Cleaner. Dit schoonmaakmiddel verwijdert zelfs groene aanslag en hoeft niet verdund te worden. Een HPL platen gevel is niet altijd makkelijk te bereiken in verband met de hoogte. Dan kunt u de Pro Cleaner ook aan een hogedrukreiniger toevoegen en de Trespa® gevelpanelen zo schoon te spuiten. 

Meer schoonmaaktips? Lees dan ‘Hoe kan ik Trespa® schoonmaken?‘.

Trespa® gevelbekleding bestellen

Hopelijk bent u na het lezen van deze inspiratiepagina stukken wijzer wat betreft de voordelen, de mogelijkheden en het onderhoud van Trespa® gevelplaten. Zoals eerder genoemd kunt u uw plaatmateriaal bij ons op maat bestellen. U kunt de producten direct bestellen in de webshop, maar u kunt ook terecht bij onze klantenservice. In het geval van bewerkingen is het fijn als u sowieso even contact opneemt. Dan kunnen we alle mogelijkheden met u doorspreken en een mooie offerte aanbieden! Heeft u nog vragen of twijfels? Ook dan staan we voor u klaar. Bel of mail en wij zorgen dat u zo snel mogelijk bent voorzien van een passend antwoord!

Huis gevelbekleding Trespa
Woningen gevelbekleding renovatie Trespa

Enthousiast? Gebruik deze producten

Op aanvraagtrespa 9005 Jet Black dubbele schaduw

Trespa® Izeon® RAL 9005 gitzwart 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9001 crème wit hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9001 crème wit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 7065 lichtgrijs 6 mm kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7035 lichtgrijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 5011 Staalblauw kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 5011 staalblauw 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 4 mm

 43,00 per m2

Incl. BTW:  52,03 per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 5 mm

 51,00 per m2

Incl. BTW:  61,71 per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 6 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW:  65,34 per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 8 mm

 79,00 per m2

Incl. BTW:  95,59 per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9010 | 10 mm

 97,00 per m2

Incl. BTW:  117,37 per m2

HPL antraciet plaat

HPL plaat antracietgrijs RAL 7016 | 6 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

hpl donkergroen plaat

HPL plaat groen RAL 6009 | 6 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

HPL crème plaat

HPL plaat crème wit RAL 9001 | 6 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

HPL donkerblauw plaat

HPL plaat blauw RAL 5011 | 6 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

hpl lichtgrijs plaat

HPL plaat lichtgrijs RAL 7035 | 6 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

hpl plaat zwart

HPL plaat zwart RAL 9005 | 6 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

>