Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik Trespa® naden kitten?

Wilt u Trespa® binnen gaan gebruiken? Bijvoorbeeld als keukenblad, douchewand of meubelstuk? Dan kunt u de naden het beste verlijmen met montagekit. Hoe? Dat leest u hier.

Trespa® kitten

Indien u Trespa® wilt verlijmen met kit, kunt u het beste onze Plexiglas Bonder gebruiken. Dit is een montagekit en is zeer geschikt voor natte ruimtes, zoals de keuken of badkamer. De Plexiglas Bonder is namelijk niet alleen UV-bestendig, maar ook bacterie- en schimmelbestendig. De kit is goed bestand tegen trillingen en zorgt dus voor een goede hechting.

Met de Plexiglas Bonder kunt u Trespa® (of een andere kunststof) verlijmen met andere materialen. Zo kunt u Trespa® kitten op hout, beton, tegels, metaal, multiplex of steen. De kit hardt uit tot een wit rubber door luchtvochtigheid.

Voor andere manier van lijmen of bevestigen kunt u het beste de volgende FAQ’s raadplegen:

Trespa afkitten: hoe gaat u te werk?

U gaat bij het Trespa® afkitten te werk volgens onderstaande stappen:

  1. Maak de ondergrond goed schoon en droog
  2. Ontvet de ondergrond
  3. Indien het een poreuze, zuigende ondergrond betreft, kunt u deze beter eerst behandelen met een passende primer. Kies een primer die past bij het type ondergrond en voer eventueel een hechtingstest uit.
  4. Breng de Plexiglas Bonder aan en zorg voor een kamertemperatuur tussen +5°C tot +40°C.

Trespa® naden kitten aan de gevel

Gebruikt u Trespa® buiten, bijvoorbeeld als boeideel? Ook dan kan onze Plexiglas Bonder goed van pas komen. Indien u de hoeken van Trespa® netjes wilt afwerken, kunt u Trespa® afkitten.  Als de platen haaks tegen elkaar staan, is er altijd een zijde van de plaat waar u tegen de binnenkant aankijkt. Dit is niet mooi, maar maakt de platen ook minder weerbestendig. Indien u deze randen afkit met onze Plexiglas Bonder, heeft u daar geen last meer van. U kunt vervolgens zelfs de kitrand weer overschilderen in hetzelfde RAL-nummer als uw HPL of Trespa® plaat. Zo ziet u er niets meer van!

Heeft u nog vragen over Trespa® naden kitten? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij helpen u graag verder!

 

>