Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik Trespa® schoonmaken?

Trespa® of HPL wordt vooral gebruikt voor buiten, zoals voor gevelbekleding, dakkapellen of boeidelen. Een leuk voordeel is dat Trespa® onderhoudsvriendelijk is. Vuil hecht zich namelijk amper aan het materiaal. Dit zorgt ervoor dat de platen ook buiten een levensduur hebben van ruim 30 jaar. Toch kan regelmatig schoonmaken geen kwaad. Hoe? Dat leest u hier!

Benodigdheden Trespa® schoonmaken

Een Trespa® plaat schoonmaken is niet moeilijk. U heeft het volgende nodig:

  • Een zachte doek, denk aan een microvezeldoek
  • Eventueel een spons of schoonmaakborstel bij hardnekkig vuil zoals vogelpoep
  • Mild schoonmaakmiddel, zoals onze Pro Cleaner of kunststofreiniger
  • Lauwwarm water (in emmer, tuinslang of hogedrukreiniger)

Verweerd Trespa® schoonmaken buiten

Wilt u aan de buitenkant van een gebouw of uw huis verweerd Trespa® schoonmaken? Gebruik dan de Pro Cleaner – dit product verwijdert zelfs groene aanslag.  De Pro Cleaner is klaar voor gebruik en hoeft niet verdund te worden. Volg de volgende stappen:

  • Spuit het schoonmaakmiddel op het schoon te maken oppervlak.
  • Wrijf het middel met een spons of zachte doek goed in alle hoeken, zodat het hele oppervlak bedekt is.
  • Spoel het reinigingsmiddel met lauwwarm water weer weg.

Wij raden aan om Trespa® of HPL dat buiten wordt gebruikt minstens een keer per jaar goed schoon te maken. Zo blijft het langer mooi en krijgt vuil minder kans om zich te hechten.

Onderhoud Trespa® binnen

Gebruikt u Trespa® als bureaublad, deurblad of kastenwand, dan kunt u HPL schoonmaken met onze kunststofreiniger. Dit is een mild reinigingsmiddel met een microvezeldoek.

Indien u het materiaal gebruikt in de keuken, bijvoorbeeld als achterwand of aanrechtblad, dan kunnen er ook vetvlekken ontstaan. Deze kunt u het best verwijderen met onze Bond-Ex Spray.

In sanitaire ruimtes, zoals bijvoorbeeld bij een douchewand, kunnen er ook hardnekkige kalkvlekken ontstaan. In dat geval kunt u deze verwijderen met een lichte zuuroplossing. Maak een oplossing van 10% azijn in water en laat dit op de kalkaanslag inwerken. U kunt het eventueel nog inschrobben met een borstel. Laat het vervolgens minstens een uurtje inwerken (hoe langer hoe beter) en maak het dan schoon met een lauwwarm sopje.

Trespa® schoonmaken met hogedrukreiniger

In het geval van Trespa® gevelplaten kan schoonmaken nogal een uitdaging zijn. U kunt een schoonmaakbedrijf inschakelen om de klus voor u te klaren. Of u maakt gebruik van een hogedrukreiniger. Eerst dient u een schoonmaakmiddel (Pro Cleaner) aan te brengen op de platen, maar u kunt er ook voor kiezen om dit toe te voegen aan de hogedrukreiniger. Zo hoeft u niet eerst op een ladder alle platen één voor één te behandelen.

Trespa® reinigen kosten

Indien u zelf uw Trespa® platen gaat schoonmaken, zullen de kosten beperkt blijven. Wilt u dit uitbesteden omdat het bijvoorbeeld om een hele gevel gaat, dan zullen de kosten al snel oplopen. De prijs is afhankelijk van de bereikbaarheid en de vervuiling van de gevel, maar u zult al snel € 40,- per uur ex. BTW kwijt zijn.

Tips Trespa® reinigen

Ondanks de eenvoud van Trespa® reinigen, hebben we toch een aantal tips voor u op een rij gezet:

  • Gebruik geen schuurspons, schuurwol of schuurmiddel
  • Vermijd chloorhoudende middelen

Heeft u nog vragen over het Trespa® reinigen of over de verschillende producten? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.

>