Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas dak

Het plaatsen van een glazen dak is een mooie manier om meer licht en ruimte in huis te krijgen. De laatste jaren worden glazen daken steeds vaker van plexiglas gemaakt. Plexiglas is UV- en weerbestendig en nagenoeg onbreekbaar. Ideaal materiaal voor een dakraam of glazen dak dus!

Plexiglas dak

Ramen van glazen dak vervangen door plexiglas

Plexiglas kent veel goede kwaliteiten die deze kunststof een perfecte vervanger van glas maken. Ons heldere plexiglas is volledig transparant en is qua doorkijk te vergelijken met gewoon glas. Plexiglas zo’n 25 keer sterker dan gewoon glas. Dit komt omdat het ‘zachter’ materiaal is. In plexiglas kan een ster of scheur ontstaan, maar het zal nooit kapot spatten of splinteren. Niet voor niets staat plexiglas bekend als weerbestendig. Glasscherven in huis zijn bij plexiglas dus niet aan de orde.

Omdat plexiglas bovendien Uv-bestendig is, is het bestand tegen verwering en vergeling. Zo blijft uw dak altijd glashelder! Daarnaast hecht kalk minder goed op plexiglas, waardoor er minder vaak agressief schoongemaakt hoeft te worden. Erg duurzaam!

Verschillende soorten plexiglas voor dak

Wij hebben verschillende tinten plexiglas in ons assortiment. Plexiglas helder heeft dezelfde doorkijk als traditioneel glas. Deze platen zijn volledig transparant en glashelder. Voor het maken van een glazen dak is dit veruit de populairste optie. Wilt u liever iets meer privacy? Dan kunt u ook nog kiezen uit de tinten opaal en mat. Opaal staat ook wel bekend als melkglas. Het is crème/wit-kleurig plexiglas met gemiddeld 40% lichtdoorlaat (dit verschilt per plaat en dikte). Mat plexiglas staat ook wel bekend als gesatineerd helder plexiglas. De naam zegt het al: dit is helder plexiglas, maar dan met een matte laag.

Plexiglas dak2Benodigde dikte plexiglas dak

Wij maken uw plexiglas platen volledig op maat. Bij elk product vindt u een calculator waar u de benodigde maten invult. U zult zich echter afvragen welke dikte nodig is voor uw glazen dak. Het antwoord op deze vraag is niet vaststaand. De dikte die u nodig heeft voor het maken van een plexiglas dak is afhankelijk van de afmeting van het dak en de manier waarop u het plaatmateriaal wilt bevestigen. Een dunne plexiglas plaat heeft de neiging om wat door te buigen. Vaak gaat het bij een dak om een grote oppervlakte, dus heeft u vlakke, stevige platen nodig. Vaak is een plaatdikte van minimaal 8 mm vereist. Op onze informatieve pagina ‘Welke dikte heb ik nodig voor mijn project?’ leest u meer over de benodigde dikte plexiglas bij verschillende afmetingen.

Heeft u een vraag? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 902 08 00
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten. Alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

-10%Massief polycarbonaat helder 8 mm

Polycarbonaat massief helder 8 mm

 105,30 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 141,57.Current price is: € 127,41. per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 10 mm

 159,00 per m2

Incl. BTW:  192,39 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 10 mm

 155,00 per m2

Incl. BTW:  187,55 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 12 mm

 193,00 per m2

Incl. BTW:  233,53 per m2

>