Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Voorzetraam stalraam

Wonen in een oude boerderij of stal brengt soms wat uitdagingen met zich mee. De panden zijn vaak oud en het renoveren vraagt om veel tijd. Maar geduld is een schone zaak! En soms is de oplossing eenvoudiger dan gedacht, zoals met een voorzetraam voor uw stalraam.

Wat is een voorzetraam stalraam?

Een stalraam is van oudsher een klein gietijzeren raam in de stal van een boerderij. Het zijn kleine ramen in een afwijkende vorm – er zit vaak iets van een ronding in het raam. Tegenwoordig worden stalramen ook toegepast om een woning of pand een landelijke sfeer te geven. Een stalraam is van oorsprong enkel glas en heeft vaak zelfs nog extra een ventilerend klapraam. Dit om de lucht in de dierenstal goed te laten circuleren.

Vandaag de dag zijn veel van deze oude stallen omgebouwd tot woon- of werkruimtes en is deze ventilatie niet meer zo wenselijk. Om toch de authentieke uitstraling van het stalraam te behouden, kunt u een plexiglas voorzetraam voor het stalraam plaatsen.

Voordelen van extra kunststof stalramen zijn:

 • Isolerend en geluiddempend
 • Slagvast en sterk
 • Glashelder en goedkoop
Stalraam oude paardenstal isoleren met een kunststof voorzetraam

Maatwerk op de CNC

Aangezien een stalraam meestal geen rechttoe rechtaan formaat is, zult u hoogstwaarschijnlijk een voorzetraam op maat met speciaal maatwerk moeten bestellen. Op onze computergestuurde CNC-machine kunnen wij iedere gewenste vorm voor u uitfrezen. Ongeacht de dikte en het type kunststof kunnen wij de gekste, meest ingewikkelde en gedetailleerde vormen voor u frezen. Onze CNC-machine is volledig computergestuurd aan de hand van een digitaal bestand, zoals DXF.  Met een door u aangeleverde maatwerktekening kunnen wij zeer nauwkeurig uw geïsoleerde stalraam uitfrezen. Vraag wel altijd een offerte aan.

Tekening aanleveren voor speciale vormen

Mocht u handig zijn met tekenprogramma’s, dan kunt u zelf een zogenaamd DXF-bestand aanleveren. Dit staat voor ‘Drawing eXchange Format’ en is niet verbonden aan specifieke software.

Uiteraard weten wij ook dat niet iedereen even handig is met computers en dat een eenvoudige tekening met de hand soms sneller is. Daarom is ook een eenvoudige schets voldoende. Het belangrijkste is dat het voor ons duidelijk is wat u wilt en dat alle afmetingen vermeld zijn in de tekening. Maak een foto van uw schets en mail deze naar klantenservice@plexiglas.nl.

Waarom plexiglas?

Waarom kiest u dan voor plexiglas voorzetraam en niet voor glas voor het stalraam? Lees onze lijst met verschillen en u weet meteen waarom!

Plexiglas is:

 • Zeer sterk: zelfs 25x sterker dan glas van dezelfde dikte
 • Slagvast: het raam zal dus niet in talloze scherven uiteenspatten
 • Licht in gewicht: de helft lichter dan glas van dezelfde dikte. Daarom kunt u het raam ook eenvoudig monteren, schoonmaken en demonteren.
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Glashelder: u levert niets in qua zicht
 • Veiliger: vanwege de slagvastheid is het materiaal ook veiliger dan glas.

Wilt u meer weten over het verschil tussen glas en plexiglas? Lees dan een onze blog ‘6 voordelen: plexiglas vs. gewoon glas’.

Bekijk hier wat de belangrijkste verschillen zijn:

Verschil glas en plexiglas bij een voorzetraam

Isolatiewaarde van plexiglas plaat

Om de isolatiewaarde van een materiaal te kunnen bepalen, is de thermische geleidbaarheid van belang. Dit geeft aan hoe warmtegeleidend het is, weergegeven in een zogenaamd warmtegeleidingscoëfficiënt.

Onze plexiglas platen hebben een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,19 W/(k.m). Bij regulier glas ligt dat een stuk hoger, namelijk 0,80 tot 0,90 W/(k.m). Hoe lager de warmtegeleidingscoëfficiënt, hoe beter. Kortom, plexiglas isoleert minstens 4x meer dan regulier glas. De definitieve isolatiewaarde is uiteraard ook afhankelijk van de montagemethode.

De U-waarde van een plexiglas voorzetraam van 4 mm in combinatie met enkelglas is 2,7 W/(k.m).

Plaatsen van het isolerende stalraam

Een kunststof stalraam plaatsen is niet zo ingewikkeld. Volg onderstaande stappen:

 1. Maak eerst het originele raam en kozijn goed schoon en droog.
 2. Teken dan met potlood de afmetingen van het voorzetraam stalraam op het kozijn.
 3. Zorg ervoor dat dit waterpas is.
 4. Verwijder een deel van de beschermfolie en plak de isolatieband vast.
 5. Plaats dan het bevestigingsmateriaal op het kozijn.
 6. Verwijder nu alle beschermende folie van de plaat.
 7. Plaats het plastic raam nu voorzichtig in of op het bevestigingsmateriaal.

Bekijk hieronder onze montagevideo voor een uitgebreid stappenplan.

https://www.youtube.com/watch?v=I-ea5cLy5aI

Gebruikt u schroeven? Lees dan onze blog ‘Voorzetraam schroeven‘. Bij vragen kunt u altijd terecht bij onze klantenservice. U vindt alle losse onderdelen in voorzetraam toebehoren.

Welke dikte heeft u nodig?

Om glas voor het stalraam te plaatsen heeft u een minimale dikte van 4 mm nodig. Deze dikte is sterk genoeg en isoleert ook voldoende. Aangezien een stalraam vaak klein is, zal een dikkere plaat niet nodig zijn.

Heeft u een ander raam met een flinke afmeting dat u wilt isoleren? Dan kan 5 of 6 mm dikte nodig zijn in verband met doorbuigen van het materiaal.

Hoe kunt u uw voorzetraam stalraam schoonmaken?

Het onderhoud van plexiglas is vrij eenvoudig. Het materiaal is krasgevoelig, dus gebruik vooral geen schuurmiddel, schuurspons of chemische middelen. Maar kies voor een mild schoonmaakmiddel en een microvezeldoek. Onze antistatische reiniger is ideaal voor het schoonmaken van allerlei kunststoffen.

Kunststof stalraam bestellen

Wilt u een voorzetraam stalraam bestellen? Ga dan naar plexiglas plaat helder 4 mm en voer de maten in. Vervolgens heeft u de keuze uit:

 • Scherpe randen verwijderen: De scherpe randen van de plaat worden dan verwijderd met een afbraammesje. Zo kunt u uzelf niet bezeren aan de randen.
 • Hoeken afronden: We ronden de hoeken af met een radius van 5 mm.

In het waarschijnlijke geval dat het stalraam een bijzondere vorm heeft, kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice. U ontvangt dan binnen enkele dagen een maatwerkofferte. Zodra u hier akkoord op heeft gegeven, gaan wij aan de slag.

Heeft u nog vragen over onze voorzetramen of achterzetramen? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.

Enthousiast? Gebruik deze producten

Plexiglas plaat helder 4 mm

Plexiglas helder 4 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

helder plexiglas 6 mm

PLEXIGLAS® helder 6 mm

 60,00 per m2

Incl. BTW:  72,60 per m2

Hoofdafbeelding voorzetraam met montageclips

Voorzetraam budget

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

Voorzetraam plexiglas frame grijs zwart

Voorzetraam met frame

 99,00 per m2

Incl. BTW:  119,79 per m2

>