Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas lijst op maat

Uw favoriete foto in een mooie plexiglas lijst op maat? Of een infoposter in uw praktijk pronkend in een zwevende plexiglas lijst? Met plexiglas kunt u eindeloos variëren. Onbreekbaar en met een glasheldere doorkijk – in een plexiglas lijst komt elk object mooi uit!

Plexiglas lijst op maat ideeën 

Anders dan een glazen lijst is een plexiglas lijst erg veilig, sterk en licht van gewicht. Qua afmeting, dikte en soort zijn er diverse variaties mogelijk. Zowel in uw woning als in een bedrijfsruimte voegt een plexiglas lijst echt iets toe. Plexiglas past in vrijwel elk interieur en heeft een moderne, minimalistische look. De UV-bestendigheid zorgt ervoor dat de afbeelding niet verkleurt. Overtuigd? Lees dan vooral verder en maak uw eigen plexiglas lijst op maat!

De voordelen zijn duidelijk: een praktisch onbreekbare fotolijst met een heldere doorkijk, UV-bescherming en fraaie uitstraling. Plexiglas is goed te monteren en makkelijk te bewerken. Stel, u heeft een of meerdere plexiglas platen op voorraad. Komt er een foto of kunstwerk bij? Dan kunt u meteen aan de slag met uw volgende plexiglas lijst op maat! U kunt er eindeloos mee variëren, van een basic plexiglas fotolijst met standaard tot een zwevende lijst. Waar wacht u nog op? Probeer het gewoon eens en ga voor die unieke plexiglas lijst op maat! 

Plexiglas lijst met CNC-machine

Wij verkopen zelf geen kant-en klare fotolijsten, alleen het plexiglas plaatmateriaal en alle toebehoren om deze zelf eenvoudig te maken. Plexiglas.nl kan het materiaal voor u in speciale vormen zagen of alvast gaten boren. U hoeft de losse onderdelen dan alleen nog aan elkaar te bevestigen. Vraag hiervoor een offerte aan bij onze klantenservice.

Zelf plexiglas lijst maken

Ook zelf een plexiglas lijst op maat maken is goed te doen. U hoeft er echt geen professioneel klusser voor te zijn. Hoe leuk is het als u voortaan voor elke foto, poster of kunstwerk zelf uw plexiglas lijst op maat maakt? Voor snijden en gaten boren leent plexiglas zich uitstekend. Dit materiaal is erg goed te bewerken zonder dat het splintert. Laat wel altijd de beschermfolie waarmee het plexiglas wordt geleverd erop zitten tot u klaar bent met bewerken. Gebruik gereedschap dat zo min mogelijk kans geeft op krassen. Bekijk onze uitgebreide instructies over hoe u het beste plexiglas kunt snijden of zagen.

Welke dikte lijst van plexiglas?

Welke dikte u voor uw plexiglas lijst nodig heeft hangt af van de grootte van uw foto. Voor een standaard formaat foto à 10 x 15 cm is een dikte van 2 of 3 mm voldoende. Bij een grootte van bijvoorbeeld 70 x 100 mm is een dikte van 5 of 6 mm beter. In verband met het risico op doorbuigen geldt: hoe groter het formaat, hoe dikker de plaat moet zijn.

U kunt kiezen tussen helder of ontspiegeld plexiglas. Hoewel helder plexiglas een haarscherpe doorkijk geeft, houdt u wel een bepaalde mate van spiegeling als het licht erop valt. Vindt u dit storend? Kies dan voor plexiglas anti-reflex. Anti-reflex ofwel ontspiegeld plexiglas heeft een gematteerde afwerking, waardoor het materiaal geen reflectie laat zien. Het is bij anti-reflex wel van belang dat de foto of het schilderij direct tegen de plaat wordt geplaatst, anders oogt het resultaat niet scherp door de gematteerde afwerking.

Zwevende plexiglas lijst op maat

Een zwevende plexiglas lijst op maat is erg geliefd. Wat is een zwevende lijst precies? De naam zegt het al: de foto of afbeelding in de lijst lijkt te zweven. Hij zit tussen 2 plaatjes geklemd. Omdat er geen rand omheen zit en de lijst niet aan de wand hangt met een zichtbaar haakje, ‘zweeft’ de foto. Dat geeft een gaaf effect. De lijst zit aan de wand bevestigd met zogeheten afstandhouders. Ook deze lijst is goed zelf te maken. Reken aan de randen 5 cm extra buiten de afbeelding om de maat te bepalen. Als u een foto of schilderij tussen 2 platen wilt klemmen dient u 2 platen te bestellen welke beiden de helft van de benodigde dikte hebben.

Voorbeeld: gaat u voor een lijst van 50 x 50 cm en een dikte van 4 mm? Bestel dan 2 plexiglas platen van 2 mm dik.

Zwevende plexiglas lijsten staan zeer luxueus in elke ruimte; in een woonkamer, op kantoor, in een kunsthal, noem maar op.

Plexiglas plaat bestellen

Wilt u plexiglas bestellen voor een lijst op maat? U heeft bij ons ruime keuze uit afmetingen en diktes, helder of ontspiegeld plexiglas en wit of zwart voor de omlijsting. Wij verkopen ook een antistatische reiniger waarmee u uw plexiglas gemakkelijk schoonmaakt. Het plexiglas wordt zo minder statisch, waardoor stof zich minder snel hecht en uw lijst langer stofvrij blijft. Wel kunnen wij u voorzien van advies en bewerkingen voor u verrichten zoals snijden, graveren of frezen. Neem gerust contact op met onze klantenservice!

Enthousiast? Gebruik deze producten

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 2 mm

 48,00 per m2

Incl. BTW:  58,08 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

Plexiglas helder 2 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 2 mm

 23,00 per m2

Incl. BTW:  27,83 per m2

plexiglas helder 3 mm

Plexiglas helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

Plexiglas plaat helder 4 mm

Plexiglas helder 4 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

helder plexiglas 6 mm

PLEXIGLAS® helder 6 mm

 60,00 per m2

Incl. BTW:  72,60 per m2

Plexiglas helder 8 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 8 mm

 77,00 per m2

Incl. BTW:  93,17 per m2

plexiglas wit 3 mm

PLEXIGLAS® wit 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

plexiglas wit 4 mm

PLEXIGLAS® wit 4 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

-20%plexiglas wit 5 mm

PLEXIGLAS® wit 5 mm

 60,80 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 91,96.Current price is: € 73,57. per m2

Plexiglas wit 6 mm

PLEXIGLAS® wit 6 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

plexiglas zwart 3 mm

PLEXIGLAS® zwart 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

plexiglas zwart 4 mm

PLEXIGLAS® zwart 4 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

plexiglas zwart 5 mm

PLEXIGLAS® zwart 5 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

plexiglas zwart 6 mm

PLEXIGLAS® zwart 6 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

plexiglas wit 8 mm

PLEXIGLAS® wit 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

plexiglas zwart 8 mm

PLEXIGLAS® zwart 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

>