Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Wat is de functie van de kanaalplaten tape?

Damp tape voor kanaalplaten is een filtertape die ervoor zorgt dat er geen ongedierte of condens in de tunnels van de platen komt. Er bestaan twee soorten tape: damp tape dicht en damp tape open. Wij verkopen beide tape in een lengte van maximaal 5000 cm.

Welke tape moet aan welke zijde?

Met de damp tape dicht plakt u de bovenzijde van de kanaalplaten af, met de damp tape open plakt u de onderzijde af. U heeft beide nodig en u ziet duidelijk het verschil: de dichte tape heeft een geheel gesloten structuur in één kleur, de open tape herkent u aan de twee kleuren. De open tape heeft natuurlijk geen zichtbare gaten, maar een speciale structuur die ventilerend werkt. Als beide zijden goed zijn afgeplakt krijgen ongedierte en vuil geen kans meer. Vochtvorming kan echter altijd ontstaan eenvoudigweg door temperatuurverschillen.

Hoe breng ik de tape aan?

Het beste is om de damp tape aan te brengen voordat u de kanaalplaat monteert. Zorg ervoor dat de kanaalplaat op een schone, droge ondergrond ligt en aan beide kanten goed bereikbaar is. Controleer eerst nauwkeurig of beide kanten én de tunnels van de kanaalplaat volledig vrij zijn van vuil, vocht, vet en ongedierte. U brengt de tape tenslotte maar één keer aan! Natuurlijk is het minstens zo belangrijk dat ook uw handen brandschoon zijn. Als dit het geval is kunt u aan de slag. U knipt de tape eenvoudig zelf op maat, exact naar de afmeting van de kanaalplaat. De tape is elastisch en scheurvast. Breng de tape eerst losjes aan om deze vervolgens goed aan te wrijven, zodat de kanalen 100% zijn afgesloten.

Damp tape kopen

In onze webshop vindt u beide soorten damp tape. U heeft keuze uit vaste afmetingen van 300 cm, 400 cm en 500 cm of op maat tot maximaal 5000 cm.

Heeft u nog vragen over de kanaalplaten of bijbehorende producten? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij staan van maandag t/m vrijdag van 09.00u t/m 17.00u voor u klaar.

Bekijk hier de verschillende stappen bij het monteren van de kanaalplaten:

https://youtu.be/iJHr47xhspI

 

>