**Herfstige temperaturen! Bestel nu een kunststof voorzetraam op maat**

Plexiglas buis opaal 100 x 94 mm

Opaal plexiglas wordt ook wel melkwit genoemd. Opalen buizen zijn o.a. populair als decoratie en voor hobby-projecten.

  • Buitenmaat: 100 mm, binnenmaat 94 mm
  • 25x zo sterk als glazen buizen
  • UV-bestendig en weerbestendig
  • Lengte: 200 cm

Minimale afname is 1 volle buis. We zagen in maximaal 10 delen. De minimale lengte per deel is 5 cm. Behalve de gezaagde delen ontvangt u de reststukken.

Lees meer over dit product
Totale prijs: Incl. BTW: € 219,01 Excl. BTW: € 181,00
Hulp nodig?

Neem voor vragen of advies over ons assortiment gerust contact met ons op:

E-mail klantenservice

085 - 90 20 800

Veelgestelde vragen

Contactformulier

Beoordelingen
Incl. BTW:
Excl. BTW:
Totale prijs: Incl. BTW: € 219,01 Excl. BTW: € 181,00
Voeg toe aan winkelmandje

Productbeschrijving

Plexiglas (Perspex) buis voordelen

Plexiglas buizen, een prima alternatief voor glazen buizen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat ze zeer sterk zijn. Met sterk bedoelen we 250 keer zo sterk als glas. In vergelijking met glas zijn er echter meer voordelen: plexiglas is meer slagvast, prijsaantrekkelijker en lichter van gewicht. Door het lichte gewicht kunt u uw buizen makkelijker vervoeren en monteren. De plexiglas buizen van Plexiglas.nl zijn bovendien UV-bestendig. Door deze eigenschap kan het materiaal niet vergelen. Ook de objecten die u eventueel in de buis plaatst behouden hun originele kleur. Alle bovengenoemde eigenschappen maken plexiglas buizen erg duurzaam. Ze gaan jarenlang mee.

Plexiglas draagt de officiële naam polymethylmethacrylaat (ook wel Acrylaat of PMMA). Plexiglas is een thermoplastische kunststof, wat wil zeggen dat het materiaal zacht wordt bij verhitting. Bedrijven verkopen deze kunststof onder allerlei namen. Voorbeelden van deze merknamen zijn Perspex, Altuglas en dus Plexiglas.

Plexiglas buis opaal (melkwit) in gebruik

De naam opaal is afgeleid van de witte opalen edelsteen. In de volksmond wordt opaal plexiglas vaak ‘melkwit’ plexiglas genoemd. Melkwit plexiglas heeft een lichtdoorlaat van ca. 30-40%. Hierdoor is het erg mooi om verlichting te verwerken in de opalen buizen. Sommige klanten creëren bijvoorbeeld een lamp met een buis van opaal plexiglas. Maar ook voor andere decoratieve doeleinden, hobbymatige creaties, of technische oplossingen worden plexiglas buizen gebruikt.

Plexiglas buis opaal 100 x 94

Bij elke plexiglas buis worden 2 getallen in de titel genoemd: de buitenmaat en de binnenmaat. De buitenmaat is hier het getal voor de ‘x’, de binnenmaat het getal na de ‘x’. De buitenmaat staat voor de omtrek van de buis (de diameter van de buitenkant), terwijl de binnenmaat de diameter van de binnenkant betreft. Omdat de wanden van de buizen 3 mm dik zijn, is het verschil tussen de binnenmaat en buitenmaat van de buis altijd 6 mm. Behalve in maten van 100x94 verkopen we de opalen plexiglas buizen ook in andere maten. Neem een kijkje in het volledige assortiment voor deze afmetingen.

Plexiglas buis opaal op maat

Onze productiemedewerkers kunnen de buizen voor u op maat zagen. De totale lengte van een buis is 200 cm. Het zagen van de buis kan in maximaal 10 delen. U gebruikt het invulveld bovenaan deze pagina om uw wensen door te geven. Benoem duidelijk wat u nodig heeft om misverstanden te voorkomen. De minimaal te bestellen lengte per deel is 5 centimeter. U ontvangt ook de reststukken van uw opalen buis.

Houdt bij het doorgeven van de maten in uw achterhoofd dat plexiglas uitzet en krimpt bij temperatuurverandering. De zogenoemde uitzettingscoëfficiënt van dit opalen plexiglas is 0,07 millimeter per meter per graad.

Extra informatie
Kleur buis opaal
Productie technologie XT (geëxtrudeerd)
Buitendiameter 100 mm
Binnendiameter 94 mm
Wanddikte 3
Dikte tolerantie 10%
Beoordelen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Plexiglas buis opaal 100 x 94 mm
Onze service

Bij ons kunt u terecht voor ál uw plexiglas wensen.Onze service

  • Onze kracht is dat wij alles op maat kunnen maken. De producten kunt u via onze webshop direct op maat bestellen. Géén zaagkosten!

  • Wij verkopen producten van uitstekende kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

  • Indien de door u gewenste dikte, kleur en/of afmeting niet bij onze producten staat, kunt u een offerte aanvragen. Wij doen er alles aan om u van dienst te zijn.

  • Ook voor diverse bewerkingen, zoals gaten boren in plexiglas, kunt u bij ons terecht.

Anderen bekeken ook
Plexiglas buis helder 180 x 172 mm Plexiglas buis helder 180 x 172 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 220,22 Excl. BTW: € 182,00
Plexiglas buis helder 150 x 140 mm Plexiglas buis helder 150 x 140 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 227,48 Excl. BTW: € 188,00
Kunststof reiniger set Kunststof reiniger set
Totale prijs: Incl. BTW: € 18,15 Excl. BTW: € 15,00
Polijstset kunststof Polijstset kunststof
Totale prijs: Incl. BTW: € 24,20 Excl. BTW: € 20,00