Schaal1

 Dit idee is gebaseerd op een combinatie van een aantal factoren die op dit moment ontzettend populair zijn. Namelijk: decoratie in huis hebben wat zo uniek is dat niemand anders het heeft. En, het hergebruiken van oude materialen.

Dit keer maken we namelijk een schaal van plexiglas. Deze zijn zo populair dat veel mensen ze al gemaakt hebben. Het filmpje heeft eigenlijk geen uitleg meer nodig. Toch zijn er misschien nog een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Benodigdheden:
Plexiglas
Leren handschoenen
Heteluchtpistool
Grote metalen kom
Keramische pot

Stap 1
Als u het plexiglas bij ons heeft besteld, zit er altijd aan beide zijden beschermfolie. Voordat u begint met het verbuigen, moet u deze eerst verwijderen.

Stap 2
Plaats het plexiglas op de grote metalen kom om deze als vorm te gebruiken.
(Zorg altijd voor een goede ventilatie in de ruimte waar u werkt.)
Als u begint met buigen en merkt dat er tegendruk nodig is, plaats dan de keramische pot op het plexiglas om het op zijn plaats te houden.

Stap 3
Wanneer u de hoeken naar beneden buigt, probeer dan na te denken over waar het naar beneden moet buigen. Verhit deze plaatsen heel goed.
Mocht het resultaat nog niet naar wens zijn, kunt u de punten altijd nog met de hand verder bewerken/buigen. Knijp met uw handen (met leren handschoenen aan) de twee kanten samen om een gescheurd of golvend effect te creëren.

Stap 4
Geniet van uw zelf gemaakte unieke schaal!

Schaal2