Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

DIY: Een abstracte, unieke schaal!

14/10/2019

11:46

In deze blog presenteren we een ontzettend leuk Do-It-Yourself project. We laten u zien hoe u, in slechts een paar stappen, uw eigen abstracte plexiglas schaal kunt maken. Een uniek item voor bij u thuis. Knutsel ze!

abstracte schaal plexiglas vormen

Schaal maken van helder plexiglas

BENODIGDHEDEN

  • Plexiglas helder 3 mm dik (in dit voorbeeld is gebruik gemaakt van helder plexiglas, maar u kunt natuurlijk ook voor een andere tint kiezen zoals één van de kleuren hieronder)
  • Leren handschoenen
  • Heteluchtpistool
  • Grote metalen kom
  • Keramische pot

Stap 1: Plexiglas gereed maken voor het bewerken

U kunt bij ons het plexiglas voor dit project op maat bestellen. Wij leveren onze plexiglas platen altijd met beschermfolie aan beide zijden. Verwijder het folie voordat u begint met het bewerken van de plaat.
TIP: Bestel de plexiglas plaat bij Plexiglas.nl en laat de scherpe randen van het plaatje verwijderen. Dit is een extra bewerking die wij voor u kunnen uitvoeren. Met een afbraammesje gaan wij langs de randen van de plaat om zo de aller scherpste stukjes te verwijderen. Wel zo veilig!

Stap 2: Plexiglas verbuigen
Plaats de plexiglas plaat op de grote metalen kom, deze gebruikt u als vorm. U kunt het plexiglas nu voorzichtig in de gewenste vorm buigen. Wanneer u met het buigen begint en merkt dat er wat tegendruk nodig is, kunt u de keramische pot op het plexiglas plaatsen om het materiaal op de juiste plaats te houden.

Stap 3: Plexiglas verhitten
Buig de hoeken van het plexiglas naar beneden. Denk van tevoren goed na over waar u wilt dat de hoeken naartoe buigen. Verhit deze plekken vervolgens goed met het heteluchtpistool. Denk eraan om uw leren handschoenen te gebruiken, het materiaal wordt namelijk erg heet. 

Mocht het resultaat nog niet helemaal naar wens zijn, kunt u de hoeken van de plaat altijd nog met de hand wat verder buigen. Knijp met uw handen, mét de leren handschoenen nog steeds aan, de twee kanten samen om het unieke, golvende effect te creëren.

Stap 4: Geniet van uw zelfgemaakte schaal!
Uw unieke plexiglas schaal is nu helemaal klaar voor gebruik. Zoek er een mooi plekje voor in uw woning en geniet van het prachtige item wat u zojuist zelf heeft gecreëerd.

Schoonmaken met antistatische kunststofreiniger

We raden aan om de schaal schoon te maken met antistatische kunststof reiniger, eventueel al voordat u de schaal gaat plaatsen. Deze kunststof reiniger zorgt er namelijk ook voor dat het plexiglas minder stof aantrekt. Zeker bij een vaas die wat lastiger te stoffen is, is dit een heel handig product!

Heeft u nog vragen over het maken van een schaal of over het materiaal plexiglas? Neem contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan u graag te woord.

>