Boomstamlamp

U kunt een oude boomstam hergebruiken door er een lamp van te maken! Deze kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Zo staat de boom toch weer opnieuw in de tuin, maar nu heeft u extra verlichting. 

Benodigdheden: 

Stap 1 

Als eerste is het belangrijk om de schijven op maat te zagen. Het beste is om dit uit te besteden. Het mooiste resultaat krijgt u namelijk als ze precies even dik zijn. 

Stap 2 

Bepaal aan de hand van de buis hoe groot het gat moet zijn in de schijven. Boor deze gaten dan in de schijven of maak gebruik van een gatenzaag. Alleen de laatste schijf, die als bovenkant wordt gebruikt, hoeft niet geboord te worden. Ook in de bodemschijf moet een gat worden geboord. Hier kunnen namelijk de kabels in worden verwerkt. 

Stap 3 

Vul de buis met draadverlichting. Test deze wel van tevoren! 

Stap 4 

Bepaal waar en met hoeveel tussenruimte de schijven om de buis moeten komen. Bent u tevreden met de positie van alle schijven? Dan kunt u ze gaan vast lijmen/kitten. Zoals gezegd wordt de laatste schijf gebruikt als ‘deksel’.  

Stap 5

Als de uithardingstijd van de Plexiglas Sealer om is, is uw lamp klaar voor gebruik!

Boomstam (bureau) lamp

Mocht u dit idee leuk vinden maar wilt u een boomstamlamp maken voor binnenshuis? Dan is dat ook goed mogelijk om aan de hand van deze stappen een kleinere lamp te maken.