Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

DIY: Maak uw eigen boomstamlamp

05/12/2019

10:32

Boomstamlamp

U kunt een oude boomstam hergebruiken door er een lamp van te maken! Deze kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Zo staat de boom toch weer opnieuw in de tuin, maar nu heeft u extra verlichting. 

Benodigdheden: 

Stap 1: Schijven op maat zagen
Als eerste is het belangrijk om de schijven op maat te zagen. Het beste is om dit uit te besteden. Het mooiste resultaat krijgt u namelijk als ze precies even dik zijn. 

Stap 2: Gaten maken in de schijven
Bepaal aan de hand van de buis hoe groot het gat moet zijn in de schijven. Boor deze gaten dan in de schijven of maak gebruik van een gatenzaag. Alleen de laatste schijf, die als bovenkant wordt gebruikt, hoeft niet geboord te worden. Ook in de bodemschijf moet een gat worden geboord. Hier kunnen namelijk de kabels in worden verwerkt. 

Stap 3: Plexiglas buis vullen met draadverlichting
Vul de buis met draadverlichting. Test deze wel van tevoren! 

Stap 4: Schijven vastzetten
Bepaal waar en met hoeveel tussenruimte de schijven om de buis moeten komen. Bent u tevreden met de positie van alle schijven? Dan kunt u ze vast gaan lijmen/kitten. Zoals gezegd wordt de laatste schijf gebruikt als ‘deksel’.  

Stap 5: Klaar!
Als de uithardingstijd van de Plexiglas Sealer om is, is uw lamp klaar voor gebruik!

Boomstam (bureau) lamp

Mocht u dit idee leuk vinden maar wilt u een boomstamlamp maken voor binnenshuis? Dan is het ook goed mogelijk om aan de hand van deze stappen een kleinere lamp te maken. 

>