Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

DIY: Uw eigen plexiglas kerstbal onderzetters!

12/12/2019

15:10

plexiglas kerstballen met tekst

Geef uw feestelijk gedekte kersttafel nét iets extra’s door deze kerstbal onderzetters van plexiglas toe te voegen. Er zijn twee manieren waarop u de plexiglas kerstballen kunt gebruiken. Ten eerste zijn ze super leuk als onderzetters tijdens het kerstdiner. Ook kunt u ze ophangen in de kerstboom. Misschien heeft u nog wel meer creatieve ideeën om deze plexiglas kerstballen te gebruiken! 

Lees in deze blog hoe u zelf een onderzetter van plexiglas kunt maken. Veel creatieve mensen, gezinnen met kinderen en scholen gingen u al voor. Oh, en namens het hele team van Plexiglas.nl: Hele fijne feestdagen en een voorspoedig nieuw jaar. Knutsel ze!

 

 

 

Kerstballen maken van plexiglas

Benodigdheden

  • Plexiglas helder 3 mm (te bestellen in onze webshop)
  • Verfstift
  • Cirkelzaag (optioneel)
  • Schilderstape (optioneel)
  • Dremel (optioneel)

 

Stap 1: Plexiglas in vorm zagen
De eerste stap is het plexiglas in de gewenste vorm of maat te maken. Het makkelijkst is om het plexiglas op maat bij ons te bestellen. U kunt een offerte bij ons aanvragen, en daarin precies aangeven welke vorm of afmeting u wenst. Ook is het belangrijk om de aantallen te vermelden. Hoe meer kerstballen u wilt maken, hoe lager de prijs van het plexiglas.

Wilt u liever zelf het plexiglas op maat maken? Dit kunt u doen door het materiaal te zagen. U kunt dit het beste doen met een cirkelzaag óf een ijzerzaag. Zorg ervoor dat u het beschermfolie tijdens het zagen laat zitten, om krasjes op het plexiglas te voorkomen! Plak wat schilderstape op de plexiglas plaat. Hierop kunt u de gewenste vorm aftekenen. U kunt de vorm bijvoorbeeld aftekenen door een breed glas op het plexiglas te zetten en hier omheen een lijn te trekken. De schilderstape zorgt er ook voor dat de plaat minder snel beschadigt. Zaag met de cirkelzaag of ijzerzaag het plexiglas in de door u gewenste vorm. Heeft u nog vragen over het zagen van plexiglas? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

Stap 2: Plexiglas graveren of op plexiglas schrijven
Voor de volgende stap zijn er 2 opties. Je kunt ervoor kiezen om het plexiglas te graveren, maar je kunt ook kiezen om te schrijven op het plexiglas met een verfstift. Dit laatste is wat eenvoudiger.

Stap 2.1: Plexiglas graveren
Door te kiezen voor graveren voorkomt u dat de letters uitlopen of vervagen. Met behulp van een Dremel kunt u plexiglas graveren. Maakt u gebruik van een papier? Knip dan eerst de letters uit. U heeft dan een prima hulpmiddel om het plexiglas te graveren.

Wilt u verzekerd zijn van een prachtige, scherpe gravure? Wij kunnen het graveren ook voor u uitvoeren. Wij maken gebruik van een CNC-freesmachine, die een perfecte gravure in uw plexiglas maakt. Bent u hierin geïnteresseerd? Vraag dan een offerte bij ons aan.

Stap 2.2: Schrijven op het plexiglas
Schrijf of teken met een verfstift op de plexiglas plaatjes. Een handige tip is om een papier te gebruiken. Maak in Word een mooi ontwerp en print dit uit. Leg het stencil achter de plexiglas plaatjes. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is het overtrekken van de letters met de verfstift.

Plexiglas kerstbal onderzetter schrijven stencil

Stap 3: Een gaatje in de kerstbal om hem op te hangen
In de voorgaande stappen heeft u de kerstbal zover af dat het gebruikt kan worden als onderzetter. Als u het leuk vindt om hem ook in de boom te kunnen hangen is het van belang dat er een gaatje in gemaakt wordt. Een gat maken in plexiglas gaat het best met een ijzerboor. Zorg dat je een scherp boortje hebt in de gewenste diameter en maak voorzichtig een gat in het plexiglas.  Zo is hij klaar om de boom nóg mooier te maken!

>