**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Stofkappen

Een stofkap is de manier om een product te presenteren, maar wordt ook vaak gebruikt om producten te beschermen tegen stof en vuil.
Deze worden veel gebruikt in musea maar kunnen ook thuis gebruikt worden.
Heeft u een voorwerp van antiek of wilt u het vrij houden van stof? Kies dan voor een stofkap gemaakt van plexiglas.

Stofkappen

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?
Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Ook hecht kalk minder goed op plexiglas, waardoor er minder vaak en minder agressief schoongemaakt hoeft te worden. Hierdoor is plexiglas onderhoudsvrij.
  • Plexiglas is ook makkelijker schoon en minder statisch te maken. Waardoor er minder vaak gestoft hoeft te worden.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

 

Stofkappen2Plexiglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat veel mogelijkheden bied. Zo kunt u kiezen voor een heldere plaat, omdat dit geen verschil geeft qua zicht met glas. Mocht u voor de achter plaat een andere kleur willen hebben, dan zijn die er ook. Er is dan keuze uit de kleuren opaal, mat, zwart en wit. Ook hebben wij plexiglas met piramide structuur in ons assortiment. Welke dikte u voor deze toepassing nodig heeft is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk de afmetingen en hoe het bevestigd gaat worden. Om u toch een indicatie te geven: voor kleine stofkappen van 20 a 25 cm is 3mm een goede optie.

Heeft u een stofkap nodig? Lees in onze blog over stofkappen hoe u er zelf een kunt maken.


Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl

Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

Let op: deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kan doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren