7 gratis tips om plexiglas te bewerken

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

04/12/2017

20:26

Er zijn veel manieren om uw plexiglas te bewerken: zagen, buigen, veilen en snijden. Maar is het wel de juiste? Tijdens het bewerken van plexiglas kan het gaan breken en scheuren. Dit wilt u natuurlijk voorkomen, daarom delen wij hierover een video met u.

Plexiglas bewerken

Bij ons kunt u plexiglas gratis op maat bestellen. Maar het kan altijd zijn dat u het te groot heeft besteld, het wilt buigen of er een hoekje af wilt halen. Plexiglas is een kunststof dat kan scheuren of breken en u moet hier extra op letten. Zorg dat u niet met te grof gereedschap werkt zoals grove zagen en/of boren. U kunt het plexiglas verhitten door de randen glad te maken om het te buigen. U moet hier alleen wel nauwkeurig in zijn omdat het bij te heet of te warm kan gaan smelten.

Soorten plexiglas bewerken

Er bestaan verschillende soorten plexiglas. Namelijk zoals in de video te zien is, geëxtrudeerd plexiglas en gegoten plexiglas. Geëxtrudeerde plexiglas is de goedkoopste soort. Geëxtrudeerd plexiglas heeft de juiste dikte gekregen door het te walsen. Het nadeel wel is dat geëxtrudeerd plexiglas sneller kan breken of scheuren met het bewerken. Denk van te voren na of u het plexiglas nog wilt gaan bewerken. Mocht dat het geval zijn, raden wij aan om met gegoten plexiglas te werken.

Vragen over het bewerken van plexiglas

Heeft u nog vragen over het bewerken van plexiglas? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan door een chatbericht achter te laten op onze website, een e-mail te sturen naar klantenservice@plexiglas.nl of te bellen naar 085 – 90 20 800.

>