Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas voor cheeta’s van Koninklijke Burgers’ Zoo

13/02/2023

12:20

Dat plexiglas soms voor dierenverblijven wordt gebruikt is niet nieuw: volières, konijnenhokken en aquaria zien we veel voorbij komen. Maar nu hebben we wel een heel mooi dier aan ons portfolio mogen toevoegen: de cheeta!

In december 2022 benaderde Koninklijke Burgers’ Zoo Plexiglas.nl met de vraag of wij kunststof konden leveren voor het bouwen van drie huisjes voor de cheeta’s van de dierentuin. Na overleg werd gekozen voor plexiglas plaatmateriaal. Plexiglas is namelijk bijzonder sterk, wel 25x sterker dan glas van dezelfde dikte. Niet geheel onbelangrijk voor dit snelste landzoogdier ter wereld. Bovendien is plexiglas minder krasgevoelig dan bijvoorbeeld polycarbonaat. Een leuk voordeel – zeker als je de nagels van deze katachtigen eens van dichterbij bekijkt. Het Arnhemse dierenpark is erg tevreden over het plexiglas en ook bij de dieren lijkt het in de smaak te vallen.

Snel & op maat gemaakt

Arie Verbeeke, hoofd mechanische dienst van Burgers’ Zoo, koos niet voor niets voor Plexiglas.nl: “In de coronaperiode bleek plexiglas overal lastig te verkrijgen op korte termijn, behalve bij Plexiglas.nl. Zij konden het gewenste materiaal snel leveren, bovendien op de juiste maat en tegen een goede prijs. Voor ons als dierenpark is het essentieel dat we snel kunnen schakelen, want als onze dieren wat nodig hebben, willen we dit uiteraard zo snel mogelijk geregeld hebben. Plexiglas.nl bood ons die mogelijkheid.”

De timmerlieden van Burgers’ Zoo, Gerard Odijk en André Kouwenhoven, hebben de huisjes voor de cheeta’s gebouwd en zijn eveneens te spreken over het materiaal. “Het plexiglas is van goede kwaliteit en wat voor ons belangrijk is: het is in verschillende gewenste diktes leverbaar. We hebben in totaal drie nieuwe huisjes voor de cheeta’s ontworpen en per huisje hebben we drie verschillende stukken plexiglas gemonteerd”, zegt Gerard Odijk hierover.  Zoals u zich misschien kunt voorstellen, heeft u voor een dergelijk huisje wel een flinke plaat nodig. Op advies van onze specialist Dirk-Jan van Eldik is er gekozen voor helder plexiglas van 15 mm dik.

Tevreden cheeta’s

Ook de dieren lijken tevreden met hun nieuwe onderkomen. De huisjes staan in de separatie-rennen van de cheeta’s achter de schermen. Toen Gerard, André en andere collega’s van de technische dienst van Burgers’ Zoo het eerste huisje in de separatie-ren hadden geïnstalleerd en de cheeta terug in zijn verblijf mocht, besloot het dier het huisje meteen uitgebreid te inspecteren. “Terwijl wij het tweede huisje aan het installeren waren in het aangrenzende lege separatie-verblijf, heeft de cheeta in de eerste separatie-ren dat hele proces nieuwsgierig kunnen volgen door het nieuwe plexiglas. Dankzij het ontwerp van de huisjes en de toepassing van drie stukken plexiglas kunnen de dieren nu de hele omgeving uitstekend in de gaten houden,” besluit Odijk zijn verhaal.

Timmerlieden werken aan plexiglas verblijf cheeta's

Wilt u ook een samenwerking aangaan met Plexiglas.nl voor een zakelijk project? Dat kan! Open dan snel een zakelijk account en maak gebruik van de diverse voordelen van zakelijk bestellen.

>