Polycarbonaat kanaalplaat helder | 98×250 cm

Polycarbonaat kanaalplaat met X-structuur, in de tint helder. Ideaal voor een luifel, overkapping of veranda. Slag- en vormvast!

  • Tint kanaalplaat: Helder
  • 16 mm dik
  • Lichtdoorlaat van ca. 82%
  • Brandklasse B1

U kunt de heldere polycarbonaat kanaalplaat ook op maat bestellen.

Bekijk de montage handleiding.

Lees meer over dit product

Plus- en minpunten

  • In verschillende afmetingen te bestellen
  • Ook verkrijgbaar in complete set
  • Lichtdoorlaat van ca. 82%
  • Maximale breedte 98 cm
Op voorraad

Bezorgdatum: 11 - 13 okt

57,48

(Excl. BTW: 47,50)

Offerte aanvragen

Hulp nodig?

IMG_0437

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

E-mail klantenservice 085 - 9020800 Contactformulier

Andere suggesties…

Aluminium afsluitprofiel

Aluminium afsluitprofiel 98 cm

 4,84

Excl. BTW:  4,00

Aluminium koppelprofiel met rubbers

Aluminium koppelprofiel 250 cm

 30,25

Excl. BTW:  25,00

Aluminium muurprofiel RVS

Aluminium muurprofiel op maat

 18,15 per m

Excl. BTW:  15,00 per m

Aluminium zijprofiel

Aluminium zijprofiel 250 cm

 36,30

Excl. BTW:  30,00

Productinformatie

Technische informatie

Gewicht 19,20 kg
Tint

Helder

Lengte

250 cm

Polycarbonaat kanaalplaat helder 98×250 cm

Kleur: Helder
Lichtdoorlaat: Ca. 92%
Dikte plaat: 16 mm (met holtes)
Afmeting: 98×250 cm

Polycarbonaat, ook bekend als Lexan of Lexaan, is een slagvaste en enorm stevige kunststof. Het materiaal is zo’n 250 keer sterker dan gewoon glas, maar ook lichter in gewicht. Polycarbonaat is bestand tegen UV-licht en barre weersomstandigheden.

Kanaalplaten zijn opgebouwd uit meerdere lagen kunststof (polycarbonaat). Deze stevige dakplaten worden ook wel tunnelplaten genoemd. De boven- en onderzijde van de kanaalplaat is aan elkaar verbonden door tussenschotjes in de plaat, die samen open, holle ruimtes vormen. Deze holle ruimtes in de plaat worden kanalen ofwel tunnels genoemd.

U kunt de heldere polycarbonaat kanaalplaat ook op maat bestellen.

Kenmerken kanaalplaat (tunnelplaat) 98×250 cm

Onze stevige kanaalplaten in de tint helder halen hoge kwaliteitseisen wat betreft slagvastheid, lichtdoorlaat, vormvastheid en kleurechtheid. De kanaalplaten hebben een X-structuur, die ervoor zorgt dat de platen vrijwel onbreekbaar zijn. De kanaalplaat waar u nu naar kijkt is helder van tint. De heldere polycarbonaat kanaalplaten hebben een lichtdoorlaat van ca. 82%. Hierdoor ontvangt u voldoende licht onder uw afdak, carport, of veranda. Als u uw overkapping direct tegen uw woning of bedrijfspand aan plaatst, gaat er geen licht verloren in het gebouw.

Onze polycarbonaat kanaalplaten met X-structuur zijn gekwalificeerd in brandklasse B1. Dit duidt erop dat ze moeilijk ontvlambaar zijn. Brand kan zich bovendien lastiger verspreiden.

Montage kunststof kanaalplaten overkapping

Zijkant kanaalplaten: Aluminium zijprofiel (eindprofiel)
Platen onderling koppelen: Koppelprofielen (tussenprofiel)
Muurbevestiging: Aluminium muurprofiel
Onderzijde kanaalplaat: Afdekken met afsluitprofielen

U bevestigd de kanaalplaten met aluminium profielen. Bij Plexiglas.nl koopt u koppelprofielen, zijprofielen, muurprofielen en een afsluitprofielen.

Een polycarbonaat kanaalplaat is in lichte mate gas- en dampdoorlatend. Hierdoor is condensvorming in de kanaalplaten niet 100% te voorkomen. Om dit toch zoveel mogelijk tegen te gaan is het nodig om de kanaalplaten af te plakken met een damp tape open en een damp tape dicht. De damp tape dicht plakt u aan de bovenzijde van de kanaalplaat, en de damp tape open plakt u over de onderzijde. Bekijk de gehele werkwijze in onze video.

 

We verkopen kanaalplaten in vaste maten, maar u kunt deze ook op maat bij ons bestellen. Daarnaast kunt u complete sets kopen. Een complete set bevat alle profielen, tape en andere onmisbare elementen voor een kanaalplaat overkapping.

Overkapping kunststof kanaalplaten van 2,5 meter

Deze hoge kwaliteit polycarbonaat kanaalplaten kunnen voor zowel binnen- als buitentoepassingen gebruikt worden. Omdat de polycarbonaat kanaalplaten een stuk lichter, maar ook vele malen sterker zijn dan gewoon glas, worden ze vaak als vervanging van glazen overkappingen gebruikt.

Veel afnemers gebruiken de heldere kanaalplaten voor het overkappen van hun veranda, carport of portiek. Daarnaast worden de platen gebruikt voor industriële beglazing en lichtstraten. Doordat ze erg slagvast zijn, zijn de kanaalplaten ook ontzettend populair als terrasoverkapping, fietsenstalling of afscheidingswand.

Sample opvragen

Plexiglas helder
Wilt u graag goed kunnen beoordelen of dit het materiaal is waar u naar op zoek bent? Dat kan!

Bestel een gratis sample

Zakelijke klant worden

Bestelt u vanuit een bedrijf of organisatie? Kies voor een zakelijk account en ontvang staffelkorting, laat uw kunststof monteren of plan een adviesgesprek.

Ontdek de voordelen Maak account aan

Bewerkingen

Met de CNC-machine kunnen we graveren, speciale vormen frezen en gaten boren. Zo ontstaan unieke producten, 100% voor u op maat gemaakt!

Vraag een offerte aan