Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

DIY: Maak uw eigen plexiglas lantaarn!

19/09/2019

10:10

De mogelijkheden met plexiglas zijn eindeloos. U kunt bijvoorbeeld een moderne kunststof lantaarn maken van onze plexiglas platen. In deze blog leggen wij u stap voor stap uit hoe u dit voor elkaar krijgt.

plexiglas lantaarn met zwarte lijst

BENODIGDHEDEN

U kunt natuurlijk zelf de afmetingen van uw lantaarn bepalen. Hieronder geven we twee voorbeelden van afmetingen voor een vierkante en een langwerpige lantaarn.

LANTAARN VIERKANT                                        
Zijdes: plexiglas helder 3 mm

  • 15 x 15 cm 2x                                                                
  • 15,6 x 15 cm 2x                                                             

Bodem: zwart plexiglas 3 mm

  • 15 x 15 cm                                                                     
  • 16,6 x 16,6 cm                                                               

LANTAARN LANGWERPIG

Zijdes: plexiglas helder 3 mm

  • 15 x 24 cm 2
  • 15,6 x 24 cm 2x

Bodem: zwart plexiglas 3 mm

  • 15 x 15 cm
  • 16,6 x 16,6cm

Maak uw eigen lantaarn van onze plexiglas platen

Stap 1. Maak de bodem van de plexiglas lantaarn
Verwijder de beschermfolie van de twee zwarte plexiglas platen. Leg de kleine plaat in het midden van de grote plaat. Teken met een potlood de vorm van de kleine plaat af. Trek uw wegwerphandschoenen aan en verlijm de twee platen met elkaar. Laat de lijm goed drogen.

Stap 2. Verlijm de plexiglas zijpanelen
Wanneer de bodemplaten goed gedroogd zijn, kunt u de zijpanelen van de lantaarn bevestigen. Begin met de heldere plexiglas plaat met een breedte van 15 cm. Breng eerst een laag lijm aan op de rand van de bodemplaat. Plaats deze heldere plaat vervolgens tegen de rand. Houd de plaat in deze positie totdat de lijm goed gedroogd is!

Stap 3. Bevestigen van de voor- en achterzijden
Wanneer de zijpanelen goed gedroogd zijn, kunt u aan de slag met het bevestigen van de voor- en achterzijden van de lantaarn. Begin met de heldere plexiglas plaat met een breedte van 15.6 cm. Breng de lijm aan op de rand van de bodemplaat, én aan de zijkant van de platen die zojuist zijn vastgelijmd. Herhaal deze stappen met de tweede heldere plaat van 15.6,cm breedte. Let erop dat de platen in een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar staan. Plak vervolgens alle gelijmde delen aan elkaar met tape en laat dit de hele nacht zitten. Zo kan het geheel goed opdrogen.

Stap 4. Uw lantaarn is klaar voor gebruik!
Wanneer de lijm helemaal goed is opgedroogd, is uw lantaarn klaar voor gebruik. Zet er een leuke kaars met kaarsenhouder, vetplantje of andere leuke decoratie in. Hartstikke gezellig voor in huis!

Doe mee aan de Foto Contest!

Bent u tevreden met het eindresultaat? Wij vinden het super leuk om te zien dat de klanten aan de slag gaan met onze kunststof platen, en ontvangen graag foto’s van uw projecten. Hiermee kunnen wij andere klanten dan ook inspireren over wat er allemaal mogelijk is met plexiglas of andere kunststoffen. Daarom hebben wij een Foto Contest opgezet. Mail een foto van uw project naar actiepagina@plexiglas.nl, en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze!

Lantaarn2

>