Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

DIY: Schildersezel met plexiglas tekenplaat

28/11/2019

09:57

Heeft u een jonge Picasso in huis, of bent u zelf de nieuwe Picasso, maar heeft u geen ruimte voor al deze creativiteit? Dan is deze schildersezel met een plexiglas tekenplaat een prima oplossing. Op deze tekenplaat van plexiglas kan uw kind zich uitleven met (krijt)stiften en verf op waterbasis. De kunstwerken kunnen makkelijk weggehaald worden zodat er ruimte is voor een volgende creatie. Wat een mooi cadeau voor uw kind!

Plexiglas schildersezelPlexiglas schildersezel

Zelf een schildersezel van plexiglas maken

Benodigdheden

  • Plexiglas helder 3 mm (in het vb. 61×46 cm), te bestellen via onze webshop
  • 2 x houten planken (in het vb. 220 cm lengte)
  • 2 x kwartronde latjes (in het vb. 220 cm lengte)
  • 2 x zeskantbouten met vleugelmoeren
  • Plaatschroeven
  • Zaag

Stap 1: Zaag het hout op maat
Zaag de houten planken en latten in de maten volgens onderstaande tabel. Deze houten planken en latten vormen het frame van de plexiglas tekenplaat.

Hout Zagen in de volgende stukken
Plank 220 cm 1x 92 cm, 2x 61 cm
Plank 220 cm 1x 92 cm, 4x 30,5 cm
Kwartrond latje 220 cm 2x 61 cm, 2x 46 cm
Kwartrond latje 220 cm 2x 61 cm, 2x 46 cm

Plexiglas schildersezel

Stap 2: Planken bevestigen
Bevestig aan de planken van 61 cm de kwartronde latjes, met een tussenruimte van 3 mm. Deze worden de boven- en onderkant. Gebruik hiervoor eventueel afstandhouders. Voer dezelfde handeling uit aan de bovenzijde van de planken van 92 cm.

Stap 3: Planken vastzetten
Zorg er voor dat de planken stevig vast komen te zitten. Bevestig aan de onderkant van de planken van 92 cm aan weerszijden een klein plankje van 30,5 cm. Dit doet u door een bout door alle 3 de planken te plaatsen, en deze aan de binnenzijde vast te draaien met de vleugelmoeren.

Stap 4: Plexiglas bevestigen
Bevestig aan één zijkant de boven- en onderkant. Schuif vervolgens het plexiglas tussen de kwartronde latjes. Schroef als laatste de andere zijkant vast, zodat het geheel klaar is voor gebruik.

Stap 5: Aan de slag!
De plexiglas schildersezel is nu klaar voor gebruik! Het enige wat nu nog rest is om de creativiteit de vrije loop te laten. Veel plezier!

Plexiglas schildersezel schoonmaken

Het schoonmaken van plexiglas is eenvoudig. Bij het schoonmaken van acrylaat is het belangrijk dat u een zachte doek of spons gebruikt. Wij hebben een antistatische kunststof reiniger in ons assortiment, die hier perfect voor is. U kunt de tekenplaat ook met een zachte, vochtige doek schoonmaken. Even navegen met een droge doek, zodat u geen strepen krijgt, en u kunt weer opnieuw schilderen op plexiglas!

Plexiglas schildersezel

>