**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Polycarbonaat geluidswal

Er komen steeds meer wegen bij. Daardoor worden er ook steeds meer geluidsschermen geplaatst om het geluid te beperken. Bent u onderdeel van een project van nieuwe geluidswallen? Dan weet u dat de meeste geluidswallen gemaakt worden van veiligheidsglas. Een nadeel hiervan is dat het materiaal erg zwaar en niet volledig onbreekbaar is. Polycarbonaat is een meer duurzame optie voor geluidsschermen.

Geluidswal

Polycarbonaat voor geluidswal op maat laten maken

Plexiglas.nl verkoopt polycarbonaat op maat. Bij ons koopt u dus de platen die u kunt gebruiken voor de geluidswal. Veel klanten kopen bij ons polycarbonaat platen voor een geluidswal als vervanger van kapotte ruiten.

Geluidswal van polycarbonaat

Een geluidswal langs de (snel)weg kan goed gemaakt worden van polycarbonaat. Het materiaal is hier stevig genoeg voor. Polycarbonaat is namelijk niet alleen lichter, maar ook zo'n 250 keer sterker dan gewoon glas. Dit, in combinatie met de slagvastheid, maakt het materiaal nagenoeg onbreekbaar. 

Ons polycarbonaat is brandvertragend, wat het extra veilig maakt langs de snelweg. Daarnaast is het kunststof zowel UV-bestendig als weerbestendig. Dit zorgt ervoor dat de kunststof niet zal verweren of vergelen. 

 

Geluidswal2Verschillende tinten polycarbonaat

Wij hebben verschillende tinten polycarbonaat in ons assortiment. Ons heldere polycarbonaat is volledig transparant en lijkt exact op gewoon glas. Zo gaat het zicht langs de snelweg niet verloren. Deze heldere polycarbonaat platen worden het meest gebruikt als geluidswal. Daarnaast kunt u kiezen uit opaal, brons of smoke grijs polycarbonaat. Deze platen hebben elk een kleurtint. Ze hebben wel een lichtdoorlaat en zijn niet 100% dekkend.

Polycarbonaat geluidswal maken

De benodigde dikte voor een geluidswal van polycarbonaat is afhankelijk van de grootte die elke plaat moet hebben. Ook de wijze van bevestigen kan een rol spelen. Omdat het bij een geluidswal vaak om grote afmetingen gaat, is een stevige plaat gewenst. In de meeste gevallen is een dikte van 12 of 15 mm een geschikte optie. Voor meer informatie of advies hierover kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Heeft u vragen over polycarbonaat voor een geluidswal, of over de kunststof zelf? Wij denken graag met u mee. Onze klantenservice medewerkers zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 via de mail en telefonisch bereikbaar. 

T: 085 - 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren