Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Tint

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Lengte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Overkapping platen

Overkapping platen van hoogwaardige kwaliteit kopen? Wij hebben plexiglas, polycarbonaat en golfplaten in ons assortiment. Stuk voor stuk enorm sterke kunststof platen. Welke past bij uw project?

Platen voor uw overkapping

Gaat u een luifel, afdak, carport of veranda plaatsen? Overweeg kunststof! Wilt u ook nog eens uit de wind zitten? Dan kunt u uw kunststof overkapping afdichten met een of meerdere zijwanden. Wij hebben plexiglas® platen, polycarbonaat platen en golfplaten in ons assortiment. Op welk materiaal uw keuze valt, hangt vooral af van uw wensen, smaak en budget. Met kunststof platen van Plexiglas.nl haalt u hoe dan ook zeer slagvast materiaal in huis dat tegen een stootje kan en weinig onderhoud vergt. Glasscherven door een breuk zijn uitgesloten. Welke platen komen op uw overkapping?

Kunststof afdak deurluifel

Overkapping platen plexiglas

Een overkapping met platen van plexiglas is een aantrekkelijke keuze. Plexiglas is relatief goedkoop vergeleken met andere materialen en gaat lang mee. Sinds kort hebben we veel platen van het merk Plexiglas®, welke 90% gerecycled en 100% recyclebaar zijn. U heeft voldoende keuze uit diverse diktes, tinten en kleuren. Met de heldere variant behoudt u de volledige lichtinval, maar zit u wel goed beschermd tegen wind, hagel en vallende takken. De zijwanden kunt u ook afdichten tegen wind, eventueel in opaal, mat of een kleur tegen inkijk. Plexiglas is vrij licht materiaal en daarom goed hanteerbaar. U bestelt uw plexiglas platen op maat met een maximale afmeting van 300×200 cm (lxb).

Polycarbonaat kanaalplaat overkapping 5

Overkapping platen polycarbonaat

Wilt u een overkapping met platen die nóg slagvaster zijn? Dan biedt polycarbonaat uitkomst. Voor polycarbonaat betaalt u iets meer. U heeft keuze uit massieve polycarbonaat platen en polycarbonaat kanaalplaten.

  • Massieve platen: net als plexiglas platen zijn ook massieve polycarbonaat platen makkelijk te bewerken. Het is zelfs nog eenvoudiger, omdat polycarbonaat nog minder snel breekt dan plexiglas. Naast helder en opaal polycarbonaat hebben wij smoke grijs en brons; transparante platen met een tintje voor een fraaie, gefilterde lichtinval. Net even wat anders!
  • Polycarbonaat kanaalplaten hebben door hun constructie een bijzonder goede stabiliteit. Dit zijn tunnelplaten; gelaagde platen met een x-structuur. Ook het lichteffect is anders. Voor polycarbonaat kanaalplaten betaalt u minder dan voor massieve polycarbonaat platen in dezelfde dikte. Polycarbonaat kanaalplaten zijn bovendien verkrijgbaar in complete sets met bevestigingsmateriaal. Hier zitten alle onderdelen voor een gebruiksvriendelijke montage bij inbegrepen.
polyester golfplaat overkapping

Overkapping met golfplaten

Met een overkapping van golfplaten kiest u voor de voordeligste optie. Wij verkopen polycarbonaat, PVC en polyester golfplaten, waarvan polyester golfplaten de voordeligste optie zijn. Dankzij de lage prijs zijn kunststof golfplaten geliefd voor agrarische doeleinden. Het is veruit de goedkoopste dakbedekking voor hellende daken. Deze platen behoeven weinig onderhoud. Daarmee zijn ze ook voor particulieren interessant. Een overkapping met een dak van golfplaten is zeer weerbestendig en onderhoudsvriendelijk.

 

Overkapping platen kopen

Bent u eruit welke platen u voor uw overkapping wilt? U bestelt bij ons eenvoudig online uw platen. U stelt zelf de platen in de gewenste afmetingen samen door middel van de calculator op de pagina van het product. Gaat u zelf de platen bewerken? Zowel plexiglas als polycarbonaat kunt u eenvoudig zelf bewerken. Zagen of frezen gaat prima met een cirkelzaag of ijzerzaag en gaten boren met een ijzerboortje. Bekijk onze veelgestelde vragen voor meer informatie over het bewerken van de verschillende platen. Bewerkingen uitbesteden aan ons is ook een mogelijkheid. Vraag in dat geval eerst een offerte aan.

Wilt u meer advies over welk materiaal het beste matcht met uw project? Neem dan contact op met onze klantenservice – wij helpen u graag verder!