Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

DIY: Maak een plexiglas LED-embleemlamp!

11/07/2019

10:10

Bent u op zoek naar een unieke eyecatcher? Misschien is een LED-embleemlamp dan wel iets voor u. Deze lamp kan gepersonaliseerd worden, bijvoorbeeld met het logo van uw bedrijf. U kunt zelf eenvoudig deze lamp maken van plexiglas. In deze blog leggen wij u stap voor stap uit hoe u uw eigen LED-embleemlamp maakt. 

Plexiglas LED-embleemlamp

Plexiglas t.o.v. gewoon glas voor LED-embleemlamp

Plexiglas is ongeveer 50% lichter in gewicht dan gewoon glas van gelijke dikte. Ondanks dat plexiglas lichter is, is het ook 25 keer sterker. Alle plexiglas platen van Plexiglas.nl beschikken over een UV-beschermlaag. Deze coating zorgt ervoor dat het plexiglas niet verkleurt. U kunt er dus vanuit gaan dat het materiaal minder snel aan het kunststof hecht.

Diverse soorten plexiglas voor LED-embleemlamp

Plexiglas is in verschillende kleuren en tinten verkrijgbaar. Dit biedt veel mogelijkheden. U kunt kiezen voor een heldere plexiglas plaat, dit ziet er hetzelfde uit als gewoon glas en is volledig transparant. Ook hebben we opaal plexiglas in ons assortiment. Opaal plexiglas wordt ook wel melkglas genoemd. Het is wit met zo’n 40% lichtdoorlaat. Deze kleurtint is erg mooi in combinatie met LED licht. Daarnaast hebben we mat plexiglas.

Tip: Met de Mendy antistatische reiniger kunt u het plexiglas eenvoudig minder statisch maken. Dit zorgt ervoor dat stof minder snel aan de kunststof echt. Ideaal, want dat scheelt veel tijd met schoonmaken!

Plexiglas LED-lamp maken

Benodigdheden

  • Plexiglas plaat naar keuze*
  • Stencil of embleem naar keuze
  • Basis (in onderstaande voorbeelden is gebruik gemaakt van een oude lego grondplaat)
  • LED-strip
  • Lijmpistool
  • Schilderstape
  • Dremel met diamantfrees

*Aantekening: In deze DIY is het op maat maken van het plexiglas niet opgenomen, omdat de meeste klanten hun plexiglas op maat laten maken. Als u dit liever zelf doet kan dit uiteraard ook!

Stap 1: Plexiglas meten
Meet de dikte van de plexiglas plaat op. Snijd dit uit de basis, zodat u het plexiglas hierin kunt zetten.

Plexiglas LED-embleemlamp maken stap 1

Stap 2: Het logo of figuur afdrukken en uitknippen
Druk het figuur en/of de letters die u wilt gebruiken af. Zo weet u dadelijk precies waar u moet frezen.

Stap 3: Plexiglas frezen
Plak met schilderstape het embleem of logo vast op het plaatmateriaal. Als het stencil helemaal vast zit, kunt u beginnen met frezen. Frees het embleem of logo op de plexiglas plaat. Zorg ervoor dat het plexiglas aan de andere kant op iets zachts ligt, zodat deze zijde onbeschadigd blijft. Het is de bedoeling om de gehele afbeelding over te nemen op het plexiglas. Dit hoeft maar heel oppervlakkig, het is echt niet nodig om heel diep in het plexiglas te frezen. Dit heeft geen invloed op het eindresultaat.

Plexiglas LED-embleemlamp maken stap 2

Stap 4: LED-strip aan het plexiglas bevestigen
Als het embleem of logo helemaal naar wens is, plaatst u het plexiglas in de basis die u in stap 1 in orde heeft gemaakt. Om er zeker van te zijn dat het plexiglas goed blijft zitten, lijmt u het plexiglas met een lijmpistool vast aan de basis.

Bevestig vervolgens de LED-strip aan het plexiglas. Om het geheel mooi af te werken kunt u een uitgang maken voor het snoer van de LED-strip.

Plexiglas LED-embleemlamp maken stap 3

De LED-embleemlamp is nu helemaal klaar. Zoek er een mooi plekje voor, zet de lamp aan en geniet van uw gepersonaliseerde creatie!

>