Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Lengte

Meer tonen Minder tonen

Breedte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Kunststof platen of toebehoren kopen maar nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Plastic kopen

Wilt u plastic kopen? Dan zit u bij Plexiglas.nl goed! Wij verkopen diverse plastic producten – zowel plaatmateriaal, buizen, kant-en-klare producten als kunststof toebehoren.

  • Plastic kopen op maat
  • Diverse soorten, tinten, maten en diktes
  • Bestel uw plastic zakelijk of particulier
Eco-proofVoorzetraam plexiglas frame grijs zwart

Voorzetraam met frame

 99,00 per m2

Incl. BTW:  119,79 per m2

polyester golfplaat 7618

Polyester golfplaat 76/18 – 114×275 cm

 52,00

Incl. BTW:  62,92

-29%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

-17%5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 79,00 per m2

Incl. BTW:  95,59 per m2

-20%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 122,00 per m2

Incl. BTW:  147,62 per m2

Eco-proof-26%Plexiglas helder 3 mm by Röhm op maat

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 31,00 per m2

Incl. BTW:  37,51 per m2

Eco-proof-25%Plexiglas helder 5 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 40,00 per m2

Incl. BTW:  48,40 per m2

-39%polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 4 mm

 55,00 per m2

Incl. BTW:  66,55 per m2

-37%polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 5 mm

 69,00 per m2

Incl. BTW:  83,49 per m2

plexiglas helder

Plexiglas helder 20 mm

 277,00 per m2

Incl. BTW:  335,17 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 6 mm kraswerend

 441,00 per m2

Incl. BTW:  533,61 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 12 mm kraswerend

 695,00 per m2

Incl. BTW:  840,95 per m2

Polycarbonaat kanaalplaat helder

Polycarbonaat kanaalplaat helder 700×98 cm

 159,00

Incl. BTW:  192,39

Plexiglas helder

Wat is plastic?

Plastic is een overkoepelende term voor kunststof materialen gemaakt van grondstoffen als aardolie, aardgas en planten. Er zijn verschillende soorten plastic die allemaal voor een ander doel worden gebruikt. Ze kunnen verdeeld worden in thermoplasten, thermoharders en elastomeren. Meer technische achtergrondinformatie over plastic leest u in onze blog ‘Wat is kunststof?’.

Online plastic kopen

Plastic kopen bij Plexiglas.nl betekent online bestellen en het eenvoudig thuis laten bezorgen. Ons assortiment bestaat uit plastic platen, plastic buizen, plastic producten en toebehoren. De plastic platen die u bij ons kunt bestellen zijn plexiglas platen, massieve polycarbonaat platen, polycarbonaat kanaalplaten, aluminium composiet platen, HPL platen en golfplaten. Ieder materiaal en plaattype heeft zo zijn eigen eigenschappen.

De plastic buizen in ons assortiment zijn gemaakt van plexiglas, ook wel acrylaat of PMMA genoemd. De kant-en-klare producten van plastic zijn vervaardigd van onze plastic platen, zoals voorzetramen en coronaschermen. Het plastic toebehoren zijn allerlei producten die u nodig heeft ter bevestiging, reiniging, verlijming of bewerking van de plastic producten.

Platen van plastic kopen

Zoals gezegd vindt u het nodige plastic panelen in onze webshop. We benoemen hier in het kort de eigenschappen per plaat:

  • Plexiglas platen zijn perfecte glasvervangers: 25x zo sterk, lichtgewicht en goedkoper dan glas. Daarnaast zijn plexiglas platen slagvast en weerbestendig, wat ze ook geschikt maakt voor buiten. U vindt bij ons plexiglas platen in diverse kleuren, tinten, structuren, afmetingen en diktes.
  • Massieve polycarbonaat platen zijn zelfs 250x sterker dan glas van gelijke dikte. Ook deze platen zijn licht van gewicht, slagvast en weerbestendig. Wel is polycarbonaat wat krasgevoeliger dan plexiglas. Massieve platen van polycarbonaat zijn verkrijgbaar in de tinten helder, opaal, brons, smoke grijs en kraswerend.
  • Kanaalplaten van polycarbonaat zijn 5-wandige platen en zijn daarmee zeer stabiel, slagvast en sterk. De platen zijn verkrijgbaar in helder en opaal. U kunt ze zelfs als complete set bestellen. Zo bestelt u alles wat u nodig heeft voor een overkapping, carport of veranda.
  • Aluminium composiet platen bestaan uit meerdere lagen en worden daarom ook wel sandwichplaten genoemd. De buitenlagen zijn van aluminium en dat maakt de platen zeer stevig, duurzaam en licht van gewicht. Aluminium composiet platen zijn verkrijgbaar van ons huismerk en van het merk Alucobond® en worden vaak gebruikt voor wandbekleding en gevelbekleding.
  • HPL platen, vooral bekend als Trespa®, bestaan eveneens uit 3 lagen: een kern van geperste houtvezels met 2 harde kunststof buitenlagen. HPL platen zijn hard, weerbestendig en duurzaam. Bovendien zijn de platen krasvast en makkelijk in onderhoud. Wij verkopen zowel huismerk HPL platen als Trespa® platen.
  • Onze plastic golfplaten zijn beschikbaar in polycarbonaat (enkelwandig & driewandig), polyester en PVC. Golfplaten hebben een hoge lichtdoorlaat en isolatiewaarde. Daarnaast zijn ze zeer slagvast en krijgt u 10 jaar garantie op onze golfplaten.

Heeft u nog vragen over het kopen van een plastic plaat? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij staan u graag te woord.

Golfplaten dak kunststof dakbedekking transparant

Is plastic kopen duurzaam?

Het antwoord is eenvoudig: ja! Daar zit wel een ‘maar’ aan. Namelijk dat je het plastic langere tijd dient te gebruiken, óf dat het plastic gerecycled kan worden.

Aangezien plastics over het algemeen sterk zijn en lang mee gaan, kunt u er vaak heel lang plezier van hebben. Deze eigenschappen zijn meteen ook het nadeel zodra het in de natuur belandt.

Een tweede duurzame oplossing is recycling. In principe zijn vrijwel alle plastics recyclebaar. Het is wel belangrijk dat er goed gesorteerd wordt en dat het bijvoorbeeld naar een inzamelstation wordt gebracht, zodat het vervolgens kan worden verwerkt tot een nieuw product. In ons assortiment vindt u ook gerecyclede plexiglas platen. Deze PLEXIGLAS® proTerra platen worden geproduceerd door het Duitse bedrijf Röhm. De gerecyclede acrylaat platen uit PLEXIGLAS® bevatten geen giftige stoffen en zijn van dezelfde kwaliteit als nieuw geproduceerde PLEXIGLAS® platen.

Populaire plastic toepassingen

We weten allemaal dat plastic voor heel veel zaken wordt gebruikt. Om een eindeloze lijst te voorkomen, sommen we alleen de meest populaire toepassingen van plastic op:

Wilt u plastic kopen en heeft u nog vragen? Of wilt u advies over uw project? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.